Fanny Och Alexander

Fanny Och Alexander

  • Filmkategori: Drama, Fantasy, Mystik
  • Ljudformat: Dolby Digital 1.0
  • Region: 2
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Fanny Och Alexander

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
3.9 / 5
(6 omdömen)
5
(3)4
(2)3
(1)2
(0)1
(0)
Sorterat efter datum
T
Tommy Törnquist

64 omdömen

13 år sedan*
Bra men detta är långfilmsversionen. Endast tre timmar. Man känner att det är luckor i filmen. TV-versionen är på fem timmar.
*Redigerades 13 år sedan
S
Slaskiiis

337 omdömen

13 år sedan*
Fanny och alexander är den 5 timmar och 15 minuter långa mastodont filmen av nyligen avlidna legenden och regisören Ingmar bergman som står för svensk film. Både woody allen (Match point) och Ang lee (Croushing tiger, hidden draghon & Brokeback mountain) har erkännt svensken som en av den bästa regisören genom tiderna. Fanny och Alexander är hans sista och mest omtalade film med fyra Oscar statuetter på hyllan för bland annat Bästa film (utomlands). Men nog talat om relaterade ting nu ska jag skriva lite mer ingående vad jag tycker om Fanny och alexander som film. Den är till synes vacker med scenografi i världsklass och bjuder på en hel del skratt och tankar i början föra att tyvärr sedan återgå till en lite onödig tid i filmen som kanske skulle trivas bäst som bortklipt. Efter det återgår vi i de sista 2 timmarna till en mörk historia om en illvillig präst, en psykisk instabil Alexander med demoner och döda gestalter i mixen. I en del tillfällen på denna sista timme påminner filmen om en riktigt läskig skräckis men sammtidigt som någon Mathew barney kortfilm trotts den galna tiden på 5 timmar. Jag hade verkligen förväntat mig att myrorna i brallan skulle börja krypa och att jag skulle gäspat ett otal gånger innan slutet men så blev det inte. Fanny och alexander är sannerligen ett mästerverk som definerar och analyseras en komplex livsstil.
*Redigerades 13 år sedan
Videofilur
Videofilur

338 omdömen

14 år sedan*
En storartad och färgsprakande historia med mörka drag och ockult atmosfär. En släktkrönika sett utifrån ett syskonpar. Ingemar Bergmans sista "riktiga" film, och vilken sorti! Det märks dock i dramaturgin att Bergman även var en dramatenregissör, att han hade svårt att göra skillnad på teater och film.
*Redigerades 14 år sedan
-Tz-

34 omdömen

16 år sedan*
Måste-ha-film! En personlig favorit.
*Redigerades 16 år sedan
atroxa
atroxa

1308 omdömen

13 år sedan*
*Redigerades 13 år sedan
14 år sedan*
*Redigerades 14 år sedan