Kategorier
Prisjakt

Severin EK3156/57/58

Severin EK3156/57/58

  • Max antal ägg: 6 st
  • Färg/material: Svart, Silver, Röd
  • Effekt: 400 W
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Severin EK3156/57/58

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
r
rikast

6 omdömen

ett år sedan
VI har haft den i flera år och nu har den äntligen fallit sönder så mycket att det känns motiverat att köpa en ny. Det jag har saknat med denna äggkokare är att en mängd vatten kokar torrt - inte att man ska behöva justera med ratt (som inte har några tydliga märkningar). Därmed upplever jag det som oerhört svårt att justera koktiden för att få de perfekta äggen (vi föredrar när äggulan precis har börjat stelna). Äggpickaren, som även var vattenmått, gick sönder efter något års användning och nu i dagarna gav även gångjärnet till locket upp. Det jag förväntar mig av en äggkokare är en måttkopp som markerar hur mycket vatten som ska användas till en viss mängd ägg, att vattnet kokar torrt när det är klart och en signal som tydliggör det. På den punkten känner jag att det här var ett fullständigt felval. Att det blir vatten kvar i äggkokaren när den är klar innebär att den allt som oftast blir stående kvar framme - eftersom vattnet måste hällas ut någonstans och det råkar inte vara precis bredvid vasken vi kokar ägg.
stelex
stelex

69 omdömen

2 år sedan
En helt fantastisk sak, perfekta ägg varje gång. Om jag ska klaga på något så är sladden riktigt stel. Hade önskat att det var silikon eller gummisladd.
j
joreimer

108 omdömen

3 år sedan*
+ Kokar perfekta ägg varje gång (om man alltid kokar lika många ägg) + Koktiden är inte beroende av att man häller i viss mängd vatten, man häller i samma mängd vatten varje gång och häller ut det som blir över vid koktidens slut. + Timer för steglös inställning av koktiden (piper när den är klar). + Timervred för inställning av koktid vilket innebär att det kan ställas in en gång för alla om man alltid vill ha en visst typ av ägg (och alltid kokar lika många). + Bra äggprickare (nål för att pricka hål i äggen med) i mätglasets undersida. + Ser helt ok ut och är lätt att stuva undan, tar inte mycket plats. - Man måste öka koktiden lite om man kokar fler ägg. Så är det inte tänkt men så är det i praktiken. - Kan kännas lite vek i handtaget till äggkorgen och även locket. - Hela äggkorgen, även handtaget, är inuti maskinen vilket gör att det blir lite varmt att lyfta korgen till vattenkranen. Men det funkar precis utan att man bränner sig. - Kort sladd.
*Redigerades 3 år sedan
4 år sedan*
Har nu använt denna äggkokare i ett halvår. Mycket bra resultat för både lös- och hårdkokta ägg. Apparaten känns gedigen, kan rekommenderas.
*Redigerades 4 år sedan