Asus ZenWiFi AX XT8 (2-pack)

Asus ZenWiFi AX XT8 (2-pack)

  • 2.4GHz
  • 5GHz
  • Trådlöst nätverk
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
Asus

Asus ZenWiFi AX XT8 (2-pack)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
3.5 / 5
(11 omdömen)
5
(5)4
(3)3
(0)2
(0)1
(3)
Sorterat efter datum
10 dagar sedan
Började med 2 stycken samt en liten ASUS Wifi-6 router som jag tänkte ha i mitt Attefall, men det var för dålig signal på den. Efter test med en XT8 i Attefall fungerade det betydligt bättre. Har nu 4 st XT8. Det jag saknar är en funktion att kunna låsa hur noderna ansluter till varandra. Jag vill helst att alla noder ansluter direkt till den nod som är ansluten mot fiberboxen. Nu verkar det som att vissa noder byter ibland vilket resulterar i flera hop. Jag började med Smart-Connect mellan 2.4 och 5Ghz men täckningen är såpass bra nu så jag har separerat ut banden och kör alla IoT samt gamla enheter på 2.4 och sådant som behöver hög bandbredd på 5ghz. 4 stjärnor för jag tycker det borde gå betydligt snabbare på det dedicerade backhaul-nätet.
en månad sedan
Usel signalstyrka och hastigheten är sämre än min gamla D-link router. Funkar säkert bra med WiFi6, men det är isåfall det enda som är bra med denna router.
en månad sedan
Grym produkt. Har full täckning och bra hastighet överallt i min lägenhet via 5Ghz bandet. 2.4 Ghz bandet är något långsamt så systemet får 5 stjärnor om hastigheten förbättras i en framtida uppdatering.
2 månader sedan
*Redigerades en månad sedan
Fungerar hur bra som helst.
5 månader sedan
*Redigerades 3 månader sedan
Använt i ett dygn. Täcker hela mitt enplanshus på 200 kvm. 250 mb lina in i huset och jag får 250 ut i alla rum. Snygga enheter och lätta att placera ut. Motsvarar mina förväntningar än så länge. Uppdatering 3 juli. Vid några tillfällen har noden fått dålig anslutning till huvudenheten. Detta trots att den står i samma rum på ca 8m avstånd. Omstart har fixat problemet. Nu har jag haft en kabel mellan enheterna sedan en vecka tillbaka och då har problemet inte inträffat mer. Även lite irriterande att smartconnect fungerar så dåligt. Routrarna envisas med att lägga alla anslutna enheter på 2,4 ghz bandet. Har tröttnat på smartconnect och har istället tre separata nätverk.
3 månader sedan
Galet nöjd! Köpte något orbi pro innan dessa och hade dålig räckvidd. Med dessa får jag ut ca 450 Mbit i vardagsrummet emot Orbi pro som gav ca 60Mbit med samma förutsättningar. Appen är även smidig och lätt och förstå. Liten bonus är att båda är en router så skulle en gå sönder har man en backup router hemma.
3 månader sedan
Skitprodukt som inte alls lever upp till prislappen. Ångrar bittert att jag inte köpte ett helt gäng ubiquiti-puckar istället för att förblindas av "Wifi6"! Jag (försöker) använda dem som accesspunkter efter byte av fiber och både prestanda och kapacitet är häpnadsväckande dålig. Tio meter från AP genom två träväggar (ytterväggar) ... 5 Mbit..och det är när den fungerar bra ! Oftast pendlar jag mellan 0,5 - 3,5 Mbit! Svajig och pendlar otroligt i prestanda. Läst på nätet att någon delat upp banden och därmed fått bättre leverans men det är ju det jag inte ville göra utan min förväntan var ju att den skulle leverera "sömnlöst". Och ja... jag kollar firmware-uppdateringar varje dag !
4 månader sedan
Haft uppe i snart 3 veckor, köpte dem på Kjell & co och fick grym hjälp av säljaren där. +Snygga i vitt och guld +Riktigt bra räckvidd +Bra hastighet trots 10+ enheter uppkopplade +enkel installation +Använder min gamla RT-AC68U som tredje nod -Kan inte riktigt komma på något, uppdaterar isf
6 månader sedan
Är imponerad över räckvidden dessa har, täcker 160 m2 i två våningar utan propblem. Snygga är de också! Vill inte ge perfekt betyg eftersom att vi bara haft dessa sedan i lördags, uppdaterar när jag använt ett tag. Uppdatering den 19e mars, har fungerat felfritt så känner mig trygg med att ge denna produkt 10/10!
6 månader sedan
Hade sådana förhoppningar på systemet. Gick från Unifis prylar där en av APna körde backhaul via wifi men där den prestandan blev för dålig. Valde detta då den hade dedikerad 5ghz backhaul och wifi 6. Har lagt ca 6 timmar i felsökning och intrimning men lyckas inte få det stabilt. Har varit tvungen att slå ifrån smart connection (som visar ett samlat ssid) till separata för 2 och 5 ghz. Systemet är tyvärr i princip obrukbart och när man följer omdömen runt om på nätet så verkar fler och fler flagga för problem. Hade hoppats det skulle rätta till sig med firmware men än så länge har så inte skett.
Sida 1