Prisjakt

Apple MacBook Pro (2019) - 2,3GHz OC 16GB 1TB 16"

Apple MacBook Pro (2019) - 2,3GHz OC 16GB 1TB 16"

  • Skärmstorlek: 16 tum
  • RAM-minne: 16 GB
  • Processormodell: Intel Core i9 9880H
Bevaka
Jämför

Apple MacBook Pro (2019) - 2,3GHz OC 16GB 1TB 16"

Omdömen

Topplistor

Nr. 5
Topplista: Bästa bärbara datorn
Bygget, prestandan
Pris i förhållande till prestanda

Apple håller sig till sin stil vid byggandet av datorer och den här avviker inte.

Datorn håller hög kvalitet och kyltekniken Apple använder håller datorn sval även vid intensivt arbete. Kraften utgörs av Intels processor i9-9880H som tillsammans med 16 GB minne gör den till en kraftfull dator.

Disken på 1000 GB för lagring säkerställer en snabb start av dator och program. Grafikkortet är ett AMD Radeon Pro 5500M med 4 GB eget minne som i första hand är ämnat för bild men det klarar även spel i begränsad form. Skärmen är Apples högkvalitativa Retina-serie som utmärker sig med mycket bra bild.

Snabb trådlös uppkoppling, gott om anslutningar, bra tangentbord och upp till 11 timmar batteridriftstid. Vikten håller sig på 2 kg.

En läcker dator med bra prestanda till mycket högt pris.

Åge Nielsen
Åge Nielsen
Se hela topplistan

Produktbetyg

2.6
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 omdömen

Användaromdömen

Sorterat efter datum
m
mindfulness

1 omdöme

Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

För 33k förväntar man sig mer, åtminstone att den ska göra det alla andra datorer för en fjärdedel av priset gör iaf. + Stor skärm + Stor trackpad + Äntligen ett skönt tangentbord - Touch baren kan hänga dig ibland och den uppdateras inte. Har man haft helskärmsläge på någon app, så kan den hänga kvar. -Heating problem. Du kan i princip steka ägg på den när den väl går igång. - Fläkten går på max ibland trots att man inte belastar den (Chrome, mail och lite annat igång) -Stora problem när man kopplar in flera skärmar, skärmar som blinkar, som inte funkar alls osv. Allt som allt - Undvik denna dator då dessa punkter är kända problem (googla heating problem Macbook Pro 16).

p
pastor

5 omdömen

Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan*

Ingen höjdare att "uppgradera" från äldre Macbook Pro. Touch Bar är skräp. Skriver man snabbt kommer dina fingrar att toucha så t.ex. Spotify börjar spela, skärmljuset förändras etc. Är du programmerare och använder Esc ofta? Glöm det då du kommer att aktivera Touch Bar. Den gamla Macbook Pro var bättre. Sen blir maskinen jävligt varm. En modern Ryzen 4000 är att föredra.

*Redigerades ett år sedan
M
Matti

1 omdöme

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Utmärkt för bildbehandling. Lagom med lagringsutrymme för att hålla en stor mängd bilder lokalt utan att behöva lagra på extern disk eller NAS. RAM räcker gott och väl till för bildbehandling. Skärmen har en bra storlek för att granska högupplösta bilder. Bra prestanda. Min tidigare macbook pro som var sex år gammal var långsam vid förhandsgranskning av bilder. Denna nya är blixtsnabb. Nackdelar är att fingeravtryckssensorn slutar detektera fingeravtryck. Det händer ofta och jag får då registrera om fingret. Också dumt att inloggning med fingeravtryck begränsas till en viss tid efter senaste användning. Här vill man som användare välja, men det finns inget inställning för detta. En annan nackdel är att högerklick på plattan (om man konfigurerat klick i ett hörn) måste göras precis i ett hörn. Det räcker inte att klicka till höger om mitten utan man måste klicka precis i hörnet. Då plattan är rätt så stor är det en lång bit dit. Här borde Apple tänkt till och låtit högerklick vara från mitten av plattan till höger hörn. Ytterligare en nackdel är att tangentbordet lämnar avtryck på skärmen när skärmen varit nedfälld. En miss av Apple. Inbyggd lagring och RAM går inte att uppgradera så välj rätt dator från början! Sist förstås priset. Det är inte en billig dator och priset stiger om man behöver mer lagring och/eller RAM. På det stora hela är jag nöjd, men det är inte givet att jag väljer Mac igen med tanke på nackdelar ovan.