Kategorier
Prisjakt

Vidocq

Vidocq

  • Filmkategori: Action, Drama, Skräck, Thriller, Kriminalitet
  • Ljudformat: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1, Dolby Digital 3.0
  • Region: 2
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Vidocq

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
3.5 / 5
(15 omdömen)
5
(3)4
(7)3
(3)2
(2)1
(0)
Sorterat efter datum
Dum-Dan
Dum-Dan

455 omdömen

12 år sedan*
Den här gilla jag, lite "Jack The Ripper"-stämning blandat med "V För Vendetta" ungefär!
*Redigerades 12 år sedan
Mohawk
Mohawk

87 omdömen

15 år sedan*
Helt suverän film. Går lätt in på min 10 i topp. Filmen är en Thriller, deckare i 1800-tals miljö. I filmen medverkar bla Gérard.Depardieu, Guillaume Canet och Inés Sastre.
*Redigerades 15 år sedan
Videofilur
Videofilur

338 omdömen

15 år sedan*
Det här är en film i min smak! Den utspelar sig på 1800-talet, behandlar mystik såsom alkemi och magi, är mörk och gotisk och presenterar dessutom ett underbart pottipuri av snyggt foto, häftig klippteknik och väl inpassad musik. Tempot är högt och storyn intelligent och faschinerande. Skådepeleriet är inte att förakta, i synnerhet när skådespelare som Gerard Depardieu är med. Det kanske inte är hans mest minnesvärda rolltolkning, men det duger gott och väl. I sådana här filmer är inte skådespelarna i fokus. Storyn och i synnerhet filmspråket är de egentliga huvudrollsinnehavarna. Detta måste vara en av de mest originella filmerna som har kommit från frankrike. Det är uppenbart att Pitof är inspirerad av den moderna rockvideokulturen. Han är en mästare på att väva in intensiva bildklipp med suggestiv musik. Många scener är som riktiga konstverk när det kommer till cinematografin. Pitof är en visuell regissör, något som jag uppskattar i film då det är denna konstforms främsta kännetecken. Det här är kanske det bästa som jag har sett inom fransk film. Detta måste vara bland de absoult bästa utgåvorna som har kommit från Scanbox. Bilden är i absolut referensklass och ser närmast perfekt ut genom min projektor. Pitof har valt att använda videoteknik istället för celluloidfilm, något som bidrar till den originella känslan men som överförs bra till DVD-mediat. Ljudet är också i referensklass med det finns inget DTS-spår (som det felaktigt sägs på omslaget). Det finns lite grann av extramaterial med mest bestådende av kommentatorspår och lite intervjuer.
*Redigerades 15 år sedan
S
Seyou

127 omdömen

17 år sedan*
Vidocq Skräck från 2001 av Pitof med Gerard Depardieu och Guillaume Canet. --------------------------------------- Handling: Handlingen utspelar sig i Paris 1830.Den mytomspunne detektiven Vidocq(Gérard Depardieu)försvinner under mystiska omständigheter i samband med jakten på en maskerad mördare som härjar i staden. Alla är övertygade om att Vidocq är död och hans unge assistent Etienne beslutar sig för att gå i sin chefs fotspår och hämnas hans död. Men det visar sig snart att det inte handlar om ett vanligt mord och en vanlig mördare...
*Redigerades 17 år sedan
s
sEia

33 omdömen

17 år sedan*
Smålustig fransk rysare
*Redigerades 17 år sedan
fogfrog
fogfrog

517 omdömen

8 år sedan*
*Redigerades 8 år sedan
N
Nb1

228 omdömen

11 år sedan*
*Redigerades 11 år sedan
m
marreboy2003

378 omdömen

14 år sedan*
*Redigerades 14 år sedan
15 år sedan*
*Redigerades 15 år sedan
N
Nystrom

178 omdömen

15 år sedan*
*Redigerades 15 år sedan
Sida 1