Prisjakt

Sony Alpha A7R IV

Sony Alpha A7R IV

  • Sensorformat: Fullformat (35mm)
  • Typ av kamera: Spegellös
  • Sensorupplösning: 61 megapixlar
Bevaka
Jämför

Sony Alpha A7R IV

Användaromdömen

Sorterat efter datum
p
ponpolio

55 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan*
Köpte den för att komma så nära "ett hus som kan allt" som möjligt. Som hybridanvändare med mina önskemål hittade jag ingen annan kamera. Inte Canon-intuitiv, vilket jag kan sakna, så kompromisser finns. Aps-c läget var ett av de främsta skälen så jag kan använda några EF-favoriter som t, ex Sigmas 18-35:a, videofunktionen är helt oki och jag kan leva med 8 bit ett tag till, jag hade önskat 4K/60 dock...lite minus. I Aps-c läget är det en topp-kamera och tydligen ska Super35-läget va lite skarpare men där har jag inte märkt nått. 26 megapixel toppar många Aps-c. Fullformatsdelen viger jag helt åt landskap, natthimmel och panorama, även timelapse blir då och då fullformat. Har A7iii:an och den var tänkt att delbekosta A7rIV, dock är den så jäkla mycket skönare att fota med, lätt och behändig...så jag behöll den...lite minus på r4:an då den är konstigt tung på något märkligt sätt. Adapterar diverse Ef-objektiv med Metabones och MC-11 men skaffade ganska snart Tamrons trinity (17-28, 28-75, 70-180) som jag tycker ger tillräkligt bra resultat. Speciellt med tanke på att kamera, objektiven och Nisi filtersystem går ner i en nätt kameraryggsäck. På den apjobbiga frågan "vad ska du med 61 megapixel till" så är svaret ganska uppenbart. De som fortfarande funderar ska inte ha A7rIV helt enkelt. Lägg någon dag på att programera favoritknappar och snabbmenyn så spar du mycket tid framöver.
*Redigerades ett år sedan
robin90
robin90

55 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan
Har kikat en längre tid på att uppdatera fotokameran från min Nikon D810 som varit med mig i några års tid sedan de lanserades. Nu vill jag ha något lite smidigare storleksmässigt som även har bra batteritid, fullformat samt med bra filmfunktioner. Då jag även kör en a7iii så sneglade jag länge på denna och när priset sänktes till 37 990:- slog jag till med kort betänketid. De flesta av mina objektiv är Nikon samt all blixtutrustning från Profoto samt Nikon har sändare som passar just Nikon. Samtliga sändare samt blixtar fungerar mycket bra tillsammans med Sony kamerorna även om jag är begränsad till just manuellt läge. Detta gör inte mig så mycket då jag nästan uteslutande fotar i manuellt läge. Tyvärr har jag ingen adapter samt få objektiv som stöder autofokus då jag främst filmar eller fotograferar produkter så har ingen erfarenhet av autofokus prestandan. Fokus peaking fungerar mycket bra tillsammans med att zooma in i bilden för att sätta fokus. Bildfilerna är ett klart lyft från Nikon D810, detta beror framförallt på det stora hoppet i megapixel men även prestandan vid högre ISO är markant bättre. Tidigare mådde man dåligt när man var tvungen att fotografera över ISO 640 nu går jag komfortabelt upp till ISO 1600 eller strax därefter. Toppenkvalité och enkelt att förstå menysystemet efter en tids inkörning. Det är ganska stort. Smidigt med SD-kort samt grym batteritid! Kan varmt rekommendera denna! Det negativa är just filmningen i mina ögon då man är begränsad till 4K30 samt 8 bitars. Har sedan tidigare använt RED, Blackmagic osv där man får mycket trevligare filmfiler. Dock är bilden knivskarp från Sony då de samplar från 6K. Mycket trevlig kamera som borde införskaffas av alla som vill ha högre kvalité samt större bilder. Det återstår för mig att fotografera i 240mpx läget. Flera kunder älskar detta då de aldrig får nog av produktbilder i hög upplösning.
r
riverosiri

115 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Ville åt APS-C mode på Sony kameran med 26 megapixlar för att reducera antalet objektiv. Den stora fördelen med Sonyn för min del är ju att man kan programmera en knapp för APS-C mode och blixtsnabbt zooma in 1,5 x. Detta fungerar överraskande bra i praktiken. Älskar den här växlingen. Använder fullformat vid stora kontraster, dåligt ljus eller vidvinkel. Resten går att köra på APS-C format. Rent praktiskt blir det som så att jag använder oftast fullformat när vidvinkelobjektivet är på och APS-C när teleobjektivet är på. Filmfunktionerna är jag överhuvudtaget inte intresserad av. Var jag intresserad av att filma så hade denna kamera inte varit ett förstahandsval. Hög upplösning kräver mycket skarpa objektiv. Nu finns det ju tre mycket skarpa och lätta objektiv till överkomliga priser (35/1,8: 55/1,8: 85/1,8). Menysystemet har fått en del kritik, men jag tycker den är obefogad. iOS appen: Väl fungerande automatisk GPS tagging via bluetooth är det viktigaste för mig och det fungerar blixtsnabbt. Övriga funktioner bryr jag mig inte om, men de verkar inte riktigt lika lovande. Appen har ett uselt betyg på App store. Man måste "återställa nätverksinställningar" på iPhonen för att få det att fungera efter uppgradering till iOS 13.
*Redigerades 2 år sedan