Kategorier
Prisjakt

Cooler Master MasterBox Q500L (Svart/Transparent)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
D
DaDavidov

10 omdömen

ett år sedan*
Uppdatering 2020-05-01: Jag känner att jag måste uppdatera mitt omdöme efter nya upplevelser. Efter att jag börjat med [email protected], där jag använder CPU upp till 100% och GPU runt 50%, har temperaturen i chassit och på komponenter ökat ganska markant. När jag testat att spela med [email protected] på i bakgrunden kan tempen på CPU komma upp i 95 grader utan problem, och tempen i chassit runt 70 grader. Jag har inte upplevt instabilitet eller någon större påverkan i spel, men CPU har antagligen börjat throttla med 100% last. Även om mitt scenario är ganska udda så tycker jag att det påpekas. Jag har således ändrat mitt betyg till 3/5 då jag fortfarande är ganska nöjd överlag. Flexibelt cassi med stöd för massor av olika upplägg av komponenter. Jag har stoppat in ett gammalt m-itx system med en i7-4790k och ett GTX 980. Chassit kan stå eller ligga ner då det finns gummifötter både undertill och på baksidan. På grund av alla hål överallt blir det mycket enkelt att montera komponenter även där det inte är ursprungligen tänkt att komponenter ska kunna sitta. Tillexempel kan nätaggregatet sättas uppe eller nere på fransidan, samt fram eller bak i botten utan problem. Det finns smarta hål för kabeldragning runt hela insidan förutom mot den bakre sidan (där I/O-shield sitter) vilket underlättar att sätta nätaggregatet i botten (ej med ATX moderkort). På grund av hur chassit är uppbyggt med dammfilter fram, över och under tyckte jag att negativt lufttryck var att föredra för mina fläktar, 2 fram för intake samt 2 i toppen för intake. Många klagar på dåligt luftflöde (som är bevisat genom Gamers Nexus) och höga temperaturer som följd, men detta är inget jag kunnat se i mitt fall då temperaturen för moderkortet aldrig stigit över 40 grader Celsius när jag spelat. Överlag 4/5, kompakt cassi med stöd för många olika komponenter och standarder.
*Redigerades 10 månader sedan
M
MeSaber

19 omdömen

ett år sedan
Undermålig produkt. Köp ej. Se GamersNexus review på YT. Q300L funkar om man kapar hål för samtliga fläktar man använder. Q500 däremot, inte alls (ATX sitter uppe i front).
Snillet
Snillet

284 omdömen

2 år sedan*
OK... Detta är ett något annorlunda omdöme, så ta det med en nypa salt. Generella intryck finnes längre ner - MEN, jag SKAR BORT delar ur chassit två timmar efter uppackning. Närmare bestämt: * En 140mm-fläktplats på framsidan för intake. * En 140mm-fläktplats på toppen för exhaust. * Tog bort meshen vid den inkluderade 120mm-fläkten helt och hållet. Gjorde detta med Dremel, reinforced cutting wheel, och rejäl renblåsning efteråt med kompressor och dammsugare. Jag är van vid mildare casemodding, och köpte chassit med detta i åtanke. + Chassit är riktigt kompakt för att ha plats för full ATX, vilket var anledningen till köpet. Behövde en arbetsdator på jobbet som var relativt lätt att flytta, och inte tog för mycket plats. -- Vissa klagar på airflow, håller nog med om att designen skulle kunna vara lite mer optimerad - detta är en CM Q300L med mild re-tooling för ATX, var nog inte designad för högre TDP egentligen. Detta placerar chassit i en annorlunda plats där det har fysisk plats för ATX, men kylningen kan vara undermålig. "Löste" som sagt detta problem. GamersNexus har två videos om detta: https://www.youtube.com/watch?v=F3n80GxU-Zs samt https://www.youtube.com/watch?v=hYDmcSE9KII - Något tunna väggar på vissa ställen. - Hade kunnat ha en gnutta bredare hål för cable management. ~ Kvaliten är helt OK med tanke på priset. Vissa klagar Kör med följande hårdvara: CPU: Intel 5820K (4.0 GHz, 1.300 V) CPU-kylning: Noctua DH14 MB: ASUS X99-A RAM: 48 GB 2400 MHz mixed. Det jag hade över. GPU: EVGA GTX 1080 FTW2 PSU: Corsair SFX 750 V2 Fläktar: Noctua PWMs, 2x 140mm, 1x 120mm
*Redigerades ett år sedan
4 månader sedan
Mycket bra liten storlek inget att säga Kabelhantering bra gjort

Google