TP-Link Deco M4 Whole-Home Mesh WiFi System (3-pack)

TP-Link Deco M4 Whole-Home Mesh WiFi System (3-pack)

  • 2.4GHz
  • 5GHz
  • Trådlöst nätverk
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
TP-Link

TP-Link Deco M4 Whole-Home Mesh WiFi System (3-pack)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.5 / 5
(14 omdömen)
5
(11)4
(2)3
(1)2
(0)1
(0)
Sorterat efter datum
9 dagar sedan
Hus med källare på 220 kvm. Har haft stora problem med att få wifi med acceptabel kvalitet men efter att ha installerat Deco M4 så har jag nu full täckning i hela huset. Dessutom är hastigheten väldigt bra. Superenkel installation via app är också ett plus. Jag har verkligen inget negativt att komma med, önskar bara jag skulle köpt ett mesh-system lite tidigare.
en månad sedan
Använt i två månader och fungerar klockrent i vår 150 m2 stora villa på två våningar inklusive i trädgården runt omkring. Aldrig varit med om så smidig installation. Kör 100/100 fiber och jag får nästan de hastigheterna i hela huset. Köp!
2 månader sedan
Efter 10 dagars användande är jag (och resten av familjen) mycket nöjd. Bytte från en strulande Asus AC66U som efter 6-7 år fick stryka på foten, vilken kördes tillsammans med en ännu äldre DLink DIR-635 som agerade AP på övervåningen i villan. Konstanta problem med försvinnande SSIDar, tappad WAN, oförmåga att hålla konstanta 1Gbps-kopplingar, mediokra WiFi-hastigheter och förlorade trådlösa anslutningar. Var lite skeptisk till Deco M4 och hade inte jättehöga förväntningar, men ville samtidigt inte lägga 2-3 gånger mer pengar på WiFi6-kompatibla produkter. Installationen var busenkel. Bara att ladda ner appen och plugga in enheterna en efter en. Inga problem med att få den första enheten att koppla upp mot ISP:n (behövde inte krångla med MAC-adressmappning hos Bahnhof, vilket brukade vara ett ständigt gissel tidigare). Kör backhaul via ethernet-kabel (framdraget i alla rum i villan, trähus) och låter de trådlösa banden vara fria till alla prylar i hemmet. Aldrig märkt av några tapp i anslutningen. Mesh och roaming fungerar utmärkt. Inne i huset är det 5 GHz hela tiden; går jag ut i trädgården, kanske 15 meter från närmaste AP brukar den koppla om till 2,4 GHz. Med en Android-lur som referens får jag ut runt 170-210 Mbps av de 250 Mbps ner jag har från ISPn, oavsett var jag är i huset. En iPhone 11 är snäppet bättre. Upp är det 210-250 Mbps. Går jag ut i trädgården runt inom 10 meter från huset ligger det allt som oftast runt 110-150 Mbps ner. I ett bortre hörn kommer jag ner i 35 Mbps på 2,4 GHz, men det är med en innervägg och en diagonal yttervägg till närmsta AP. Rent funktionsmässigt, jämfört med Asus AC66U, är det inte lika mycket inställningsmöjligheter. Varken i appen eller via webbgränssnittet. Här skulle jag gärna se lite mer funktioner, inställningar och övervakning. Men det duger gott och väl för gemene man. Ångrar inte en minut att jag valde denna lösning. Jag ser inte vad en dyrare produkt skulle bidragit med. Stabilt, enkelt, bra prestanda, bra täckning. Klockrent!
3 månader sedan
*Redigerades 2 månader sedan
Njaa. Jag kan inte ge högre än en svag 3:a. Har satt upp tre noder i en relativt liten tvåplansvilla och resultatet möter verkligen inte mina förväntningar. Har en 100/10 lina hemma hos föräldrarna där dessa Deco-enheter är installerade. Ca en meter ifrån basnoden får man ut 90-100 mbit/s, enligt föräntan. Men därefter droppar det väldigt snabbt. Oavsett om jag befinner mig nära någon av de andra noderna når man inte över 50 mbit/s. WiFi-täckningen är inte heller stark i hela huset utan droppar ner till 2/5 pinnar på vissa håll. Har satt upp ett annat mesh-nätverk från Jensen (Omni) i en fyraplansvilla och där är prestandan klockrent, överallt, trots mycket större yta och distans. Även det ett trähus med träväggar. UPPDATERING 24/5 - 20: Tog med prylarna till ett annat hus och satte upp allting. Fortfarande inte bra. Inne i huset så går mottagningen ner hela tiden och hastigheten är bara bra när jag är någon meter ifrån basstationen. Går jag ut på balkongen (fortfarande inom några meter från en av de andra noderna) så går hastigheten ner med 70%, ute i garaget (ca 10 meter bort) ingen täckning alls. Den här produkten skulle jag inte rekommendera. Det är nog mer värt att köpa en vassare router istället. Summa sumarum: Ja, det verkar vara för billigt för att vara sant. Lägg på någon tusenlapp och köp något som fungerar bra är min rekommendation. Det blir återköp. Over and out.
3 månader sedan
Mycket bra. Fungerar perfekt och är mycket lättinstallerat med en tydlig och enkel app. Jag har full täckning i hela huset (350 kvm med tjocka stenväggar) Även god täckning på vinden och en bit ut i trädgården. För första gången fungerar även min skrivare trådlöst i nätverket, busenkelt att installera med WPS. Rekommenderas varmt. Totalt strulfritt och väldigt prisvärt.
3 månader sedan
Hade nån dlink innan som aldrig funkade, även haft ubiquinto(?) med mkt problem så jag var skeptisk mot allt som inte hade tråd. Gav dessa en chans o de levererar. Strulet med de innan kanske beror på mig? Isf är dessa ännu bättre som levererar med en it analfabet som jag. Lätta att installera, funkar klockrent i 3mån nu. Skapligt snabba. Har 250mb o den längst bort (no3) ligger jag ändå kring 80-110 åt båda håll. Grymt nöjd
3 månader sedan
Fick problem med Chromecasts (gen 1) som tappade kopplingen hela tiden, troligen pga att man inte kan ange olika SSID för 2,4 och 5 GHz (Chromecast klarar bara 2,4). Frånsett detta fungerade de klockrent. Enkla att få igång, bra täckning och tillräcklig hastighet (fick >70 Mbps i princip överallt i en treplansvilla på ca 200 kvm). Avdrag för begränsade konfigurationsmöjligheter.
5 månader sedan
Klockrent, bra pris och bra prestanda!
6 månader sedan
Mycket nöjd!
7 månader sedan
Bor i ett hus på 80 kvm med en mindre stuga på tomten som agerar kontor/gäststuga. Med dessa tre utplacerade, en i vardagsrummet, en i köket och den tredje ute i ”kontorsstugan” får vi ut stadiga 100 mbit/s överallt. Smidig att installera och hantera. Toppennöjd och rekommenderar starkt!
Sida 1