LG OLED55C9

LG OLED55C9

  • Pris/tum: 254.36 kr/tum
  • Bildstorlek: 55 tum
  • Upplösning: 3840x2160 (4K Ultra HD)
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
LG

LG OLED55C9

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.7 / 5
(26 omdömen)
5
(23)4
(1)3
(1)2
(1)1
(0)
Annons
Annons
Sorterat efter datum
FredrikM
FredrikM

32 omdömen

10 dagar sedan
Finns inga ord för hur magiskt bra denna TV är. Enda nackdelen jag kan finna efter ett års användande är att den är kanske inte jättebra i ett väldigt ljust rum när solen slår in. Kvällstid, oavsett tid på året, är den helt oslagbar.
r
roxkz

12 omdömen

en månad sedan
Inbränningar vid logotyper på TV och HUD i spel är ingen hit. :|
w
weidas

5 omdömen

2 månader sedan
Fantastik bild och bra ljud men finns mer att önska från app-storen det saknas både TV4Play och dPlay, vilket gör lite extra meck för att kolla på dessa plattformar.
m
momi84

1 omdöme

2 månader sedan
Perfekt
molg
molg

19 omdömen

3 månader sedan
Bra bild, färger och svärta. En fröjd att kolla på film och serier. Gillar även deras handkontroll med pek och klicka. Top tier.
J
Jerker08

19 omdömen

3 månader sedan
Läste lite omdömen här,ägde förra modellen, absolut fantastisk bild,men någon nämnde tv spelande. Spela ej spel där du har en fast bild i spelet Tex destiny,där du har dina "special abilities" nere i vänstra hörnet. Jag fick min skärm inbränd efter 5mån. Visst spelar mycket,men LG stod även på e3's spelmässa och talade om hur fantastisk tvungen var att spela på"destiny på skärmarna" finns på Youtube efter 2 års tjafs,med elgitarren o lg,fick ja till sist köpet hävt. Skärmarna har säkert blivit bättre med åren,men som sagt att tänka på, Det är en tv skärm o inte en gamingskärm,även om det går o spela på den, så skulle ja ta d försiktigt med en oled skärm, Bra sida att få oberoende info på är sweclockers
r
rikardstromberg

36 omdömen

3 månader sedan
BAKGRUND Jag har tidigare haft en C7 och en C8. Båda har jag varit väldigt nöjd med och min C8 har jag numera i sovrummet. Min tanke var från början var att köpa en C8 men priset sjönk aldrig tillräckligt i jämförelse med C9 som är betydligt mer future proof (HDMI 2.1, eARC, VRR, WISA-speakers etc). Jag tittar uteslutande på film och TV-serier i 4K eller full HD. Aldrig sport och ytterst sällan på vanliga TV-kanaler. FOT Foten känns stabilare än C8. Jag personligen gillar designen och storleken på foten, den matchar storleken på teven. LJUD Högtalarna på teven är betydligt bättre än på C8 som har samma design. Men nej, de ersätter inte en soundbar. Dock är det svårt att få plats med en soundbar om man har den stående på fot. Jag har köpt till WISA högtalare och det är det bästa jag har gjort. Allt styrs från menyerna i teven och man får 5.1 för ett lägre pris än en Sonos Arc. GRÄNSSNITT Snabbmenyerna är numera på vänster sida av skärmen, vilket är mer logiskt. Input är dock nedtill och täcker 1/3 av skärmen och är ej transparent. Appmenyerna upptar mindre yta av skärmen och man har snabbval till vad man senast kollat på i sina olika appar vilket är smidigt. Tar lite tid att starta alla appar, men fungerar felfritt. Dock finns inte alla vanliga svenska streamingappar, vilket är störigt. Samt att röstsökningen ger inte bara resultat i den app man använder för stunden (väldigt störigt). Jag upplever att nya mjukvaran är mer intuitivt. Den tex känner igen vad som är i portarna och döper dom åt dig. Något jag behöver göra manuellt på C8. Fjärrkontrollen är fortfarande lika skön att hålla i och layouten gör det lätt att navigera i menyerna. Jag är dock inget fan av pekfunktionen på fjärren och att den inte går att stänga av. BILDEGENSKAPER När det gäller skärmens ljusstyrka upplevde jag att den är starkare än på C8. Jag ser dock ingen större skillnad när jag jämfört med min C8 när det gäller upplösning, HDR, svärta och uppskalning av 720p och 1080p utifrån mina egna inställningar. C9 har bara ett och inte tre lägen av HDR-effekt på SDR-material som C8 har. Dock finner jag alla förinställda val på både HDR och SDR vara bättre på C9 än på C8. På C9 finns det dessutom betydligt fler AI-funktioner kring att förbättra bild än på C8 och C7, men jag har stängt av nästan alla dessa då jag inte gillar såpoperaeffekter eller sportinställningar av något slag. VALUE Jag tycker att denna är prisvärd jämfört med alla andra typer av skärmar och eftersom den är mer futureproof än vad 2020 års modeller är rekommenderar jag att spara pengarna och köpa denna istället.
m
mky

10 omdömen

4 månader sedan*
När jag väljer tv så brukar jag först kolla igenom ALLT och lite till, blir nästan en besatthet. Som tur är sker det var sjunde år endast. Har läst att tidigare plasma och LED ägare hyllat denna till skyarna och då kan det inte bli så fel om båda sidor är enade. Jag är glad att jag köpte LG C9 och inte annat. Teven är helt fantastisk. +Magisk bild, framförallt med Dolby Vision. +webOS, bästa operativsystemet, det bara är så. +Plex fungerar utmärkt med min gamla NAS (ts-251) +Framtidssäkrad med HDMI 2.1 +Apple Airplay Ett extra + för Magic Remote som även min 4åring lärt sig att tala i och söka på youtube. -Trots alla fördelar så känner jag att jag behöver vara försiktig med teven. Man är medveten om att oled tekniken har dess brister men vill inte spela mindre tv spel för det. Jag hoppas verkligen att jag inte får någon inbränning med åren. Jag startar skärmsläckaren varje gång jag behöver gå ifrån teven, trist men för 13000kr försöker man vara försiktig. Köpt Nov2019. Ingen inbränning änsålänge. Uppdaterar om någon förändring sker.
*Redigerades 4 månader sedan
A
Agent Orange

7 omdömen

5 månader sedan
Jag har haft tv’n lite längre än en vecka och än så länge måste jag säga att det förmodligen är det bästa ”media” inköpet jag har gjort. Bilden är ofattbar vacker och operativsystemet är så himla snabbt, smart och väldesignat. Detta är verkligen definitionen av en smart tv! Extremt nöjd är jag! Och tacksam att jag valde OLED’en framför den andra jag hade kollat på (en QLED som va lite billigare). Alla funktioner som finns är så jäkla bra, AirPlay, alla appar, så otroligt enkel att manövrera. - Hade det inte varit för att Telia Play inte finns som app att ladda hem i tv’n så hade jag inte ens behövt köpa en Apple TV 4K. Tycker menyerna i tv’n är mycket skönare än i Apple tv’n..
l
llernestal

2 omdömen

6 månader sedan*
Har haft Tv:n i en vecka nu. Underbar bild tycker jag. Gillar LGs operativsystem, webOS. Synd bara att vissa svenska appar inte finns än. Tänker på TV4 Play och DPlay. SVT Play funkar fint och att kunna streama 4K från Netflix och Amazon Prime är fantastiskt :) Hade lite problem att få igång en gammal Dilog digitalbox. Fick starta boxen först, vänta en stund på uppstart, sen slå på Tv:n. Då först fick jag bild. Men ska byta till CA-modul istället
*Redigerades 5 månader sedan
Sida 1