Sony WH-1000XM3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (128)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.52)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Äger även ett par Bose QC35, så denna recension blir huvudsakligen en jämförelse mellan dessa två.

  - Komfort -
  Vad gäller komfort har Sony gjort stora framsteg från föregående modell WH-1000XM2. De är både rymligare och sitter betydligt behagligare på huvudet än föregångaren. Trots detta ligger dock delar av innanmätet och trycker mot öronen- något som inte alls är fallet på Bose QC35.

  - Ljudkvalitet -
  Det finns stora möjligheter att justera ljudbilden enligt egna önskemål i Sonys egna app vilket är ett stort plus. Dock upplevs basen som något intetsägande oavsett inställning vilket var mycket förvånande med tanke på vad som skrivits i recensioner. Även om WH-1000XM3 rent tekniskt är överlägsna Bose QC35 så föredrar jag personligen den något plattare och mer balanserade ljudbilden i den senare. I mina öron låter Bose QC35 bättre, vilket visar tydligt på hur subjektivt det är med vad som uppfattas som "bra" ljud.

  - Brusreducering -
  Då jag arbetar i kontorslandskap är det just möjligheten att stänga ute prat och annat omgivningsljud som fick mig intresserad av brusreducerande hörlurar från första början. Enligt Sony själva samt flertalet recensioner skulle WH-1000XM3 vara mycket bra just på att filtrera bort mer högfrekventa ljud såsom röster. Första gången jag testade dessa i kontorslandskap så var jag övertygad om att något var galet med hårdvaran. Så till den grad att jag returnerade lurarna och hämtade ut ett par nya. Dessvärre avhjälpte detta inte problemet. Även på maximal brusreduceringsnivå upplevs röster både skarpare och högre än med mina Bose QC35. Samma sak gäller knappande på tangentbordet.

  + Stor möjlighet att anpassa ljudbilden efter önskemål
  + Lång batteritid
  + Smarta funktioner (om än något överflödiga...)
  + Bekvämare än föregångaren

  - Brusreduceringen har fortfarande stora problem med att filtrera bort röster samt högfrekventa ljud
  - Kan fortfarande inte kopplas upp mot flera enheter samtidigt
  - Känns aningen plastiga/billiga
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 mån sedan
  Har använt MDR 1000x, Sennheiser 4.5 samt Bose 35 II för pendling och öppet kontorslandskap. Dessa slår dem alla när det kommer till brusreducering, ljudkvalite och komfort. Batteritiden är toppen och en panikladdning på ca 15 minuter ger 5 extra timmar.

  De som klagar på ljudkvaliten och jämför dessa med tex Bose har helt enkelt vant sig med den senares platta och odynamiska ljudbild.

  Nöjd med köpet för 3990.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Mina första brusreducerande hörlurar. Flög häromveckan och kom då på tanken att införskaffa mig ett par.
  Kopplade då upp mig på WiFI:et på flyget och började scouta upp de bästa vilket då var dessa enligt tester.

  Var först inne på att köpa Bose Quietcomfort då de är något enklare men marginalen till dessa viktmässigt är inte särskilt stor. Bose lurarna kändes i övrigt lite omoderna i jämförelse med dessa när man granskade närmre. Sämre brusreduktion, sämre ljud (enligt recensioner) och kör den numera antika mikro-usb anslutningen. Så Sony har helt enkelt sprungit ifrån Bose så mitt val föll på dessa.

  Nu när jag kört mina Sony lurar någon vecka är jag supernöjd med mitt val. Fick verkligen en WOW känsla!

  Varför då välja dessa?

  +Har svårt att tänka mig att det finns hörlurar som stänger ute så mycket brus som dessa, jag blev väldigt förvånad. Har blivit att jag har dessa hörlurar på mig på kontoret på jobbet och jag blir så mycket mer effektiv. Tystnad har fått en ny innebörd!
  +Låter dessutom riktigt bra.
  + Batteritiden är väldigt bra. 30 timmar, trådlöst med NC påslaget.
  +USB- typ C vilket innebär extremt snabb laddning och en anslutning som är symmetrisk! Ligger väl i tiden att gå över till detta.
  +Lätta och bekväma. Jag tycker de sitter perfekt. Klämmer inget, känns luftigt och hela örat får plats i kåpan (har normalstora öron).
  +Bra och lättförståelig app med flera vettiga inställningar.

  Trots att jag är extremt nöjd med mitt inköp och ser fram emot att använda dessa dagligen framöver i många situationer så finns det liten nackdel. Kvalitetskänslan är förvisso bra. Men kunde varit ännu något högre. 4000 kronor är ju trots allt ganska mycket pengar.

  Summa summarum är detta de bästa brusreducerande hörlurarna just nu enligt proffs-recensioner. Jag blev otroligt positivt överraskad så jag har hög tillförlitlighet till att dessa recensioner är välgrundade. Givetvis kommer folk alltid ha olika åsikter. Men rent objektivt så kan det helt enkelt inte förhålla sig på annat sätt att dessa är de bästa NC hörlurarna.

  Detta är en blivande storsäljare!
 • Alla omdömen

 • Acceptabel
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 8 tim sedan
  Uppdatering december 2018: Hoppa över denna nedanstående recension för tillfället, återkommer i ärendet. Första generationens funkade inte att ringa på för mig (har en särskild recension för det, https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3889377), köpte sen dessa och de funkade inte heller (nedan). Lämnade tillbaka dem och ville inte ha några nya. Talade då med en person som lämnat tillbaka ett par stycken av samma tekniska skäl och läste även på nätet om andra som haft problemet. Trots detta ville jag efter ett par veckor härom dagen ge Sony en ny chans och köpte dessa lurar på nytt. Och de ser faktiskt ut att funka. Då Sony verkar använda brusreduceringsmicken till utgående telefonsamtal (en konstig lösning) kan det påverkat både telefonfunktion och brusreduceringsfunktion, dvs då orättvist i nedanstående recension. Jag kommer nu kolla hur dessa nya lurar funkar i diverse avseenden, och se om nedanstående tidigare recension kan skrivas om. Än så länge (efter lite användning) är de ungefär som jag skriver nedan, med skillnaden att man med lurarna på sig faktiskt (fast burkigt) hör den man talar i telefon med. Varför låta den recensionen stå kvar, ja kanske som ett kvitto på Sonys tveksamma kvalitetskontroll och det meck det åsamkar kunder, som uppenbarligen inte bara är enstaka undantagsexempel.

  //

  Tidigare recension november 2018: Fyratusen spänn. Hårt hajpad. Mycket snack på nätet om Bose och andra konkurrenter. Kan därför istället vara av intresse att relatera till substituten (alternativ), dvs en smula sans och balans i debatten. Längre ner även relaterat till föregångaren generation ett. Beträffande tystnad: sätt apotekets hörselproppar som "+++++" och ett par billiga hörselkåpor som "++++". Då är Sony WH-1000XM3 ungefär "++". Spelar man inte tinnitus-hög musik på stan så hör man sig tilltalas, andra som pratar och diverse ljud (givetvis desto mer med "ambient på" eller "NC av"). Beträffande musik: sätt ett par gamla studiohörlurar tex AKG 501 i ett tyst musikrum som "+++++" (eller justera ned lite om vi sätter värstinglurar som fem). Då är Sony WH-1000XM3 på en lyssningskvalitet om "+++" med sitt vita brus, dvs inte mycket att skriva hem om. Beträffande telefonsamtal: sätt en hederlig fast telefon som "+++++", ett mobilsnöre som "++", så är Sony WH-1000XM3 helt värdelösa i jämförelse, ett överkorsat plus. Motparten hör ingenting i försök till samtal, man ger upp och försöker aldrig igen*. De är samtidigt bättre än första generationen (Sony MDR-1000X) om man promenerar, man slipper höra sina fotsteg (Fast om inställning "ambient på" inte sällan konstiga vindljud, som i ett rör). Dessutom är de för glasögonbärare något bättre, pga något mjukare öronkuddar. Sammanfattningsvis intressant att följa den tekniska utvecklingen av ANC (ANR, NC) lurar, hur Sony hanterat den och hur den gått framåt på bara något eller ett par år (sedan Bose släppte patentet). Men det prislappen går till är mer för elektronik än för nya landvinningar inom Hifi och användbarhet.

  * En ljudanalys, dra till 03:00, https://www.youtube.com/watch?v=loDRfmLjayU.
 • Acceptabel
  11 tim sedan
  Har nu jämfört dessa i stor detalj med QC35II. Dessa har betydligt bättre ljud med Android. Här hör man detaljerna! Det gör man inte i Bose så fokuserar på mainstream musik ("populärmusik"). Det är dock endast acceptabla då mickarna är totalt värdelösa (här är Bose extremt bra, så det går tekniskt att fixa detta). Jag bad en kompis ringa upp och han hörde knappt vad jag säga. Om ni kollar Youtube så finns det folk som har spelat in ljudkvalitet i olika miljöerna. Skillnaden mellan olika lurar. var extremt tydlig.
 • Perfekt
  17 tim sedan
  Nivån av noisecanceling är helt enkelt helt galen i dessa. Så tyst har jag aldrig någonsin åkt buss. Så skönt.

  Ljudkvalité är väldigt bra så här långt, men fick dem igår så är inte inspelade så klart.

  Så här långt känns de lätta, luftiga och bekväma.
 • Acceptabel
  11 dagar sedan
  Fantastiska lurar som tyvärr ej tål svensk vinter (eller höst). De är helt klart oslagbara på ANC och ljud (i mitt tycke), men som andra även har påpekat så slutar touchytan att fungera vid ungefär noll grader, och ofta så flippar dem helt och öppnar Siri, skippar låtar osv.

  Så tyvärr kan jag inte rekommendera dessa om du bor i Sverige och har tänkt använda dem utomhus de kommande tre månaderna.
 • Utmärkt
  11 dagar sedan
  Passade på att köpa mina på Black Friday för 3500:- på Elgiganten. Har haft en enklare modell av NC-lurar från Sony tidigare. Är sjukt imponerad av hur mycket ljud dessa lurar stänger ute, även röster. Fantastisk batteritid och de är snabbladdade. Använder främst dem i öppet kontorslandskap samt vid tågpendling. Ett minus (som är sant även för andra bluetoothhörlurar) är att de är ingen höjdare som headset vid datorn. Bluetoothstandarden idag klarar inte både mic samt bra ljud samtidigt. Ska man använda dem mycket till det så kör trådade lurar eller separat mikrofon. Sista minuset är att man ofta måste manuellt in och byta källa om man som jag använder lurarna både till mobil och dator. Är dock galet nöjd med dessa noise canseling hörlurar och rekommenderar dem starkt till alla som vill stänga ute världen och ha lite lugn och ro 😊
 • Utmärkt
  12 dagar sedan
  Kör primärt lurarna med en iPhone 6 och Bluetooth AAC och är mycket nöjd. Equalizern i appen möjliggör att man kan få lite mer tryck i basen när man behöver. Lurarna är väldigt lätta och sitter bra. Det enda jag har att anmärka på är att Equalizern inte fungerar om man kör aptx, aptx HD eller LDAC, något som jag inte kunde i någon information innan jag köpte dem. Nu gör det mig inte så mycket eftersom jag kör med en iPhone, men hade lite planer på att gå över till LDAC för att få bättre ljudkvalitet.
 • Utmärkt
  16 dagar sedan
  Uppdaterat: 14 dagar sedan
  Mitt andra försök till NC lurar och jag säger bara wow...dessa lurar har en grymt bra NC och förbannat bra ljud måste jag säga! Lyssnar mycket på musik och dom flesta kategorier och jag gillar när det är den där goa basen som dessa lurar tar fram elegant!
  Dessa lurar kommer jag definitivt bara ha på mig för just NC funktionen. All heder till Sony! Jag är mycket nöjd och rekommenderar dessa lurar om man tänker lägga dessa pengar på NC lurar.

  + NC (väldigt bra, om inte bäst just nu)
  + Ljudbilden, riktigt gott ljud
  + Sitter skönt som tusan
  + Bra fodral
  + Bra app

  - Alldeles för kort ladd kabel? (Hur tänkte man där)
  - Touch funktion! Funkar sådär.
  - Priset! ( Det svider lite men får väl svida över )
 • Utmärkt
  19 dagar sedan
  Funkar som det ska men samtidigt det är första par i denna pris klass för mig.
  betalade 2300kr för det.
 • Ganska bra
  19 dagar sedan
  Ganska bra
 • Bra
  21 dagar sedan
  Köpte för ANC och USB-C, men har svårt att rekommendera dem till nuvarande pris. Om vi börjar med ljudet så tycker jag Bose är bättre. Som headset är xm3 mediokra med burkigt ljud, förstärkta bakgrundsljud, motpart som hör sig själv i eko och ofta får jag hoppa över till telefon. Touchkontrollerna ger ett rent utseende, men lite sega och lätta att få fel kommando. De pausar inte automatiskt om man tar av dem och råkar ofta börja spela när man har dem runt halsen pga touch.
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 21 dagar sedan
  EDIT 23/11: De senaste dagarna när det kallnat till har det blivit uppenbart att dessa hörlurar inte tolererar kyla. När temperaturen är under 0 grader fungerar inte längre touchkontrollen. Luren identifierar att man nuddar kåpan och Siri sätts igång. När Siri stängs av fortsätter musiken oftast spela, men detta känns ändå inte helt okej. För detta pris väntar man sig inte sådana här problem. Jag skulle nog rekommendera eventuella köpare att invänta en lösning från Sony innan inköp av dessa lurar, om man över huvud taget tänkt använda dem utomhus. Väldigt tråkigt då de är i princip perfekta bortsett från detta.

  [Original-review, 8 stjärnor]
  Har inte tidigare ägt liknande hörlurar, men här är mina intryck från de första två månadernas användande:

  + Noise-cancelling-funktionen är riktigt bra. Den är inte super på att blockera ut röster, men för allmänt buller funkar det precis som det ska. Bekvämt att ha på sig lurarna även utan musik just på grund av den behagliga tystnaden.

  + Batteritiden är bra. Behöver inte tänka på att ladda dem särskilt ofta. USB-C känns dessutom framtidssäkrat.

  + Komforten är superb. Kan ha på mig dem timtal utan att det blir obekvämt. Enda möjliga nackdelen är att det kan bli varmt, men stillasittande i ett normalvarmt rum är detta oftast inte ett problem.

  + Ljudkvalitén, bra och balanserat ljud. Har inte så mycket att jämföra med så kan inte uttrycka mig mycket närmre än så.

  - Touchpanelen är sådär. Funkar oftast som den ska men missar dubbelklickningar för play/paus ganska frekvent. Den har även strulat ett par gånger utomhus för mig, så kallade ghost touches, där lurarna identifierat tryck även fast man inte nuddat panelen. Jag misstänker att detta kan ha med kyla att göra, och fortsätter testa i vinter. Kan också vara ett produktionsfel på mina lurar.

  - Mikrofonen. Om det är tyst och lugnt runtomkring är ljudkvaliten i samtal acceptabel (men inte bättre än så). Vid rörelse, blåst, bakgrundsljud eller annat är det svårt för mottagande part att höra vad man säger om man inte pratar väldigt högt och tydligt. En bättre mic borde man ha kunnat investera i när det gäller så pass dyra lurar (och dessutom tredje upplagan).

  På det stora hela väldigt nöjd med köpet. Har snabbtestat XM2 och kan säga att skillnaderna inte verkade särskilt stora. Så om man inte har något emot micro-USB och marginellt sämre NC & ljud kan de absolut vara värda att överväga.
 • Acceptabel
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 21 dagar sedan
  Bra ljud, men extremt överskattade, precis som Bose hörlirarna. Bara lite bättre än mina gamla Philips hörlurar som kostade 1790 kr.
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 24 dagar sedan
  Superbra på musik och brusreducering, värdelös som headset.
  När man ringer någon så upplevs ljudet som "burkigt" och det är alltid ett eko (detta handlar alltså om ljudet som den du ringer till upplever). Trist då jag verkligen tyckte om dessa lurar. Återlämnade efter 3 samtal med kompisar som bara sa "Va sa du?" "Jag hör inte vad du säger" osv.
  Jag testade även ringa en kompis och byta mellan telefonens mikrofon, Sony lurarna och ett par andra BT-lurar, prövade slå på och av brusreducering men inget hjälpte.
  Ekot uppkommer av att ljudet ur hörlurarna plockas upp av de inbyggda mikrofonerna och skickas tillbaka till den du pratar med. Gick att verifiera genom att sänka volymen på hörlurarna till 0, då försvann ekot. Blir dock svårt att höra vad folk säger då :)
  Kan tilläggas att jag använder Iphone.

  uppdatering 2018-11-20, har köpt ett nytt par som tycks sakna "eko-finessen", fortfarande ganska dålig som headset men väldigt nöjd med brusreducering och musik!
 • Mycket bra
  26 dagar sedan
  Uppdaterat: 26 dagar sedan
  Ägde versionen innan som jag var väldigt nöjd med och sålde för att köpa denna på release-dagen.

  Plus:
  + ANC är fantastisk: Jag jobbar i ett öppet landskap där det stundtals är mycket högljutt men med dessa lurar är ljudnivån bättre än att man skulle låsa in sig i ett eget mötesrum. Även på flyget är den fantastisk.
  Jämfört med XM2 är det bättre, men inte så mycket bättre att den gör uppgradering värd.
  Bästa på marknaden helt dock.
  + Ljudet är fantastisk: Den föregående Sony modellen klådde Bose QC II, denna är en marknad uppgradering, gör matematiken själv eller läs det i varenda professionell recension där ute.

  + Komfort: väger mindre än XM2, känns mindre. Men mot bekostnad av att XM2 kändes mer kvalite.
  Minus:
  - Samtal: Många som klagar över att rösten inte hörs eller att det låter hackigt. Det är för mig helt ofattbart hur Sony negligerat en sådan viktig funktion. Föregående versionen var också dålig, men den här känns faktiskt sämre. Jag hoppas på en mjukvaruuppgradering men misstänker att det är hårdvarurelaterat tyvärr. Minus två stjärnor för detta.
 • Mycket bra
  29 dagar sedan
  Har haft de ett par veckor och gillar dem. Har ett par Bose QC25 också. Jag sitter i landskap och där är Sonys brusreducering ypperlig. Mycket bättre än Bose.

  Ljudmässigt tycker jag Sonny är mer neutral än Bose, som har ett mer färgat ljud som jag faktiskt gillar mer. Båda är bra, men experten tycker antagligen Sony vinner.

  Sköna och bra batteritid. Laddar snabbt. Bra produkt helt enkelt, men såklart mycket pengar.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Perfekta för att stänga ute omvärlden i ett kontorslandskap. Personer som talar i hög samtalston alldeles bakom min rygg hörs svagt, men stör inte alls. Med lite musik på låg volym hör man dem inte alls. Lurarna är bekväma nog att användas en hel arbetsdag. Batteriet håller bra, och ljudet utmärkt, både för musik och samtal. Var lite skeptisk till touch-kontrollerna i början, men nu när jag vant mig så gillar jag dem.

  Jag har provat billiga varianter av brusreducerande hörlurar tidigare. De har varit bra vid flygresor och liknande, men de fungerar inte alls lika bra i kontorsmiljö. De här spelar i en helt annan division.

  Priset kan tyckas högt, men med tanke på att min koncentration på arbetet ökar så mycket så är det värt varenda krona. Ett tips kan vara att kolla om inte arbetsgivaren är beredd att köpa in hörlurarna som arbetsredskap. För mig var det inga problem. 🙂
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Kanonljud, och jag har inte spelat in dem än. Än så länge är den nästan lika bra som min Sennheiser HD 600 + Lg v10 combo, då har jag även testat Tidal såsom Spotify. Tycker personligen inte att den är plastig, i alla fall inte lika plastig som Sonys billigare. Kör med LDAC på min Sony-mobil, blir mycket bättre ljud än vanliga blåtandskopplingen. Tidal Hifi ger en lite bättre ljudbild men vanliga Spotify funkar lika bra, kanske inte värt att lägga en extra hundring i månaden men testar vidare ett tag. I jämförelse med billigare blåtandslurar så är det så skönt att höra alla detaljer mycket tydligare. En aningen dyr, bara.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  best NC I've ever used. Very comfortable, long battery life and USB-C is a great addition to it.
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Fantastisk ANC - Fint ljud på det!
  Som att sitta i ett välisolerat rum, även på en högljudd buss.

  Nackdel att man inte kan justera eq med LDAC-codec. Men SBC fungerar bra till det mesta.
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  + Brusreduceringen i dessa är i det närmaste magisk! Kollegorna på kontoret försvinner fullständigt och detsamma gäller dotterns tveksamma val på stereon. Andra ljud smiter ibland igenom, men även de rejält dämpade.

  + Ljudet i lurarna är vidare överjäkligt bra. Visst kan man få något bättre med trådade lurar, men jag har nog aldrig hört bättre ljud i ett par trådlösa.

  + Komforten är dessutom riktigt bra. Rejält vadderade och förvånansvärt lätta märks de knappt av på huvudet. Möjligen blir de lite varma efter ett tag.

  +/- Vid röstsamtal märker man att mikrofonen ibland tar upp aningen för mycket om omgivande ljud. Överlag är kvalitén på mikrofonen dock en rejäl förbättring från tidigare generationer Sony-lurar.

  Uppdatering: Motiverade mitt köp av de här lurarna eftersom grannen ovanför förvarnade om att han skulle göra om badrummet, med allt oljud av det innebär. Idag körde de igång och bila i golvet med sina monsterverktyg. Utan lurarna går det knappt att vara i lägenheten (i varje fall inte för mig som är ljudkänslig). Med dessa hörs det fortfarande, men inte mer än om det var grannen på andra sidan gatan som renoverade. Super!
 • Bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Måste börja med att säga att dessa lurar är toppen. Har haft en massa olika brusreducerande lurar men dessa slår det mesta. Dessvärre har det börjat knaka och knarra en massa från plasten när man rör på huvudet. Trodde först att det var p.g.a. det kalla vädret men nu verkar det bli värre med tiden samt inomhus.

  Mitt par kommer att bytas så fort de kommer in i lager igen och jag hoppas verkligen jag har fått ett måndagsex.

  +LDAC
  +Batteritid
  +Ljudkvalité
  +Brusreducering

  -Kan endast vara kopplad mot en BT-enhet åt gången
  -Lite plastiga för 4000:-
  -Svajiga touchkontroller
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Den första känslan som infinner sig när jag provat hörlurarna är att det fungerar både bättre än jag någonsin kunnat hoppas, men också att det borde vara fungera bättre med vissa saker.

  Det här gör WH-1000XM3 riktigt bra

  + Mycket bra komfort, även för mig med glasögon
  + Utmärkt ljudkvalitet
  + Brusreduceringen är överlag mycket bra
  + Batteritiden är fantastisk
  + Laddning via USB-C är ett välkommet steg framåt
  + Generellt bra anslutning till mobiltelefonen (se längre ner)
  + Mobilappen till Android är lätt att använda och inställningarna är enkla

  Det här borde WH-1000XM3 kunna göra bättre

  - När det blåser blir det ett vinande ljud som är tämligen störande ibland
  - Hörlurarna kan inte användas med sladd om det inte finns laddning i batteriet
  - När du laddar batteriet stängs lurarna av – det är verkligen osmidigt

  Tänkvärt om WH-1000XM3

  . Brusreduceringen är riktigt bra för det mesta. Men tänk på att den inte tar precis alla ljud runtomkring. Om någon pratar i närheten kan lurarna ha svårt för att sålla bort det. Snabba ljudsvängningar gör att ljudet kan "poppa", exempelvis om ett annat tåg passerar ditt och det kommer en oväntad ljudvåg.

  . Eftersom hörlurarna stängs av när du laddar dem blir det problematiskt om du installerar en uppdatering av mjukvaran samtidigt. Har processen påbörjat själva installationen i hörlurarna och du ansluter laddningskabeln så.....godnatt.

  . Anslutningen till min Android-telefon är normalt riktigt bra. Ibland kan det dock spraka till någon sekund eller tre, för att sedan försvinna. Det är något som jag kan leva med och som inte sänker betyget.

  Observera att Sony WH-1000XM3 är min första introduktion till brusreducering i hörlurar. Jag har därför inget att jämföra med sen tidigare.
 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Haft Bose (QC25 och QC35) i många år men bestämde mig för att byta till Sonys lurar devis för att de fått så bra betyg men främst för att de laddas med USB-C. Nu kan jag resa med bara en enda sladd till dator, telefon och lurar, vilket är mycket värt för mig.

  Det sagt skiljer sig lurarna från Boses på flera punkter. Och tyvärr är det oftast till Sonys nackdel.

  De sitter bra, men öronen har mindre plats. Jag känner fyllningen längst ut på öronen vilket jag inte gör i QC35:orna. Detta trots att de ser bredare ut. Trycket mot huvudet är högre. Ingen jättestor skillnad men de är inte riktigt lika bekväma över tid. Det känns att du har dem på dig.

  Ljudet är annorlunda. Mer tryck. Låter i grundinställningen riktigt bra med musik. Till ljudböcker och podcastar föredrar jag Bose. Fast Sony erbjuder mycket mer inställningar för att anpassa resultatet så det går säkert att göra dem bättre där också. Med rätt telefon (Sonys lurar, vilket jag inte har) kan du dessutom få ännu vassare ljud.

  Jag ska nämna att ljudet ur XM3:orna direkt ur lådan gav mig ett hackande ljud. Avbrott var 5:e sekund eller mer. Fick ändra en inställning i appen. Verkar beror på codecs. Väldigt märkligt. Skedde bara på telefonen, inte datorn.

  Oljudisoleringen är riktigt bra. Men skillnaden är inte jättestor i de miljöer jag kunnat testa (inte flugit med dem ännu). Av någon anledning finns det mängder av nivåer på Sonys lurar. Det är bra att kunna ställa in hur mycket du vill filtrera bort, även om 3-4 presets skulle vara mer än nog. Gärna också med snabbknapp. Microsofts kommande lurar har en ring för det. Verkar smart.

  Själva kontrollerna som styrs av touch på högerluren fungerar okej. Jag hade föredragit knappar. Lätt att råka byta låt när du vill ändra volym. Men fler funktioner än Bose. Att stänga av ljudavskärmning genom att lägga handen på höger lur är kul, men i praktiken värdelöst. Folk förstår inte att du hör dem. Mycket bättre att ta av luren då det ger motparten en visuell indikation på att du ger dem uppmärksamhet.

  När det gäller knappar tycker jag bättre om Boses switch framför Sonys tryckknapp. Du måste hålla inne knappen i några sekunder för att de ska starta/stoppa. I Boses fall går det direkt. En detalj men det blir irriterande när du startar och stoppar många gånger varje dag.

  En sak som är rejält mycket sämre med XM3:orna är Bluetoothanslutningen. Du kan bara ansluta en enhet åt gången. Att byta från dator till telefon kräver flera manuella ingrepp. Helt obegripligt att det inte är löst när Bose haft det i flera år och du kan köpa tangentbord för ett par hundralappar som erbjuder samma grej. Att sömlöst byta mellan t.ex. dator och telefon borde vara en självklarhet. Det här var nästan en showstopper för mig.

  Appen är okej men full av inställningar jag inte förstår. Gissningsvis är det kanon för de som gillar att optimera. Jag ska erkänna att jag inte förstår många av inställningarna. Visar lite på vilken målgrupp Sony riktar sig till.

  I ett vakuum är Sonys lurar ruggigt bra. Ljudet, oljudsavskärmningen, kvalitetskänslan är på topp. Det är egentligen bara kring detaljerna som de vacklar. Och då enbart i jämförelse med en annan topplur.

  Så överlag tycker jag att Boses lurar fortfarande är ett klart bättre alternativ för dig som är ute efter funktion framför ljud. Jag behåller XM3:orna enbart för laddalternativet. Kommer en uppdatering av QC35 med USB-C, byter jag.

  UPPDATERING: Efter ett par veckor och en del gnäll på ljudkvalitén från andra sidan telefonsamtalet lämnade jag tillbaka dem. Betyg från 8 ner till 6.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Några första intryck;

  + Brusreduceringen fungerar utmärkt
  + Hög komfort
  + Praktiska funktioner och bra app

  - Designen
  - Viss cabin preassure-effekt

  Brusreduceringen fungerar bra både i kontorsmiljö, i en mycket stökig elektronikbutik och ute på gatan. Den skapar en viss cabine preassure-effekt, men jag tycker inte att det stör allt för mycket. Den verkar dessutom försvinna när man spelar musiken lite högre.

  Design är ju en smaksak, men jag hade föredragit något som såg ut att utstråla mer accessoar än en techy walkman, exempelvis i snygga material och med stiliga designdetaljer. Dessa är i mattsvart plast och formen runt öronen påminner lite om Cybermen från Dr. Who. Designen är inte premium, men den är inte katastrof heller.

  Komforten är bra, jag kan ha dom på i flera timmar utan att bli trött i öronen eller varm/svettig, och detta gäller både med och utan glasögon.

  Ljudkvaliten är svår för mig att bedöma. Den ger mig inte en wow-upplevelse, men jag uppfattar musiken som jämn över hela frekvensbandet med undantag för en något uppumpad bas. Jag tycker mig kunna höra viss skilnad mellan olika ljudkvalitet när jag växlar inställning i Spotify.

  Uppsidan med ett företag som satsar mer på funktioner och teknik än på design är att man får just många funktioner och bra teknik. Att svepa för att utföra olika kommandon fungerar bra och känns lätt, bluetoothen fungerar utmärkt även på ett par meters avstånd och jag hör ingen skillnad mellan sladd eller bt. Gillar att kunna ladda den med mobilladdaren (USB-C).

  Android-appen verkar välgjord och har många funktioner, men det är oklart hur många av dem jag faktiskt kommer att använda.

  I butiken jämförde jag den noga med ett par Bose QC 35 ii och valet föll till sist på Sony eftersom jag gillade ljudet något bättre. Testandet gick ut på att lyssna på olika sortes låtar och jämföra exempelvis klarheten i rösten, instrumentbilden eller specifika delar av låtarna. Även utförandet med sveprörelser istället för knappar hade viss inverkan på mitt val.

  Rent allmänt skulle jag säga att nackdelarna kompenseras av fördelarna om man jämför med t ex trådade headsets med fokus på design och ljudkvalitet. Jag använder i regel headset i ljudliga miljöer och att slippa nästan allt omgivande ljud gör ju att kvaliteten på den totala ljudbilden blir bättre än ett perfekt ljud som blandas med den omgivande ljudmiljön. Det gör dessutom att volymen kan vara lägre. Att befinna sig i en bubbla med lite trevlig musik gör under för koncentrationsförmågan och ökar uthålligheten på jobbet då man slipper alla dom där små fokusskiftningarna som annars uppstår när omgivningen pratar, skrattar, får samtal/meddelanden osv.

  Att hörlurarna inte når ända till tio stjärnor beror mestadels på designen.
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Allt fungerar som det ska förutom en (för mig viktig) sak. Hörlurarna kan nämligen INTE fungera som headset när de är kopplade via kabel. Varken med datorn eller med telefon.

  Det innebär att man inte kan använda dem för till exempel Skype samtal om de kopplas till datorn med kabeln. De blir därmed värdelösa för mig på arbetet.
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Första paret hörlurar med brusreducering, har tidigare använt ett par sennheiser momentum 2.0 on-ear.
  Brusreduceringen fungerar väldigt bra, jag jobbar i öppet kontorslandskap och störs inte alls längre.

  Batteritiden är suverän. Kunde använda hörlurarna under arbetstid och privat 3 dagar i rad utan att behöva ladda (~30 timmar)

  Väldigt bekväma, behöver inte ta lika många pauser från lyssnadet som jag behövde med mina sennheiser momentum.

  Har länge funderat på ett par Bose 35 II, men jag har inte tyckt att de känns speciellt bekväma när jag väl fått chansen att prova. När jag hittade dessa på fyndhörnan på Elgiganten för 3100 var det bara att slå till (Troligtvis bara provlyssnade, fanns inte ens ett fingeravtryck på hörlurarna).

  + Bekväma
  + Brusreduceringen fungerar otroligt bra
  + Bra ljud
  + Lång batteritid
  + Panikladdningen!
  + Appen är enkel och bra

  - Kvalitetskänslan

  Otroligt nöjd med köpet som jag hade tur med och fyndade för 3100.
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Har nu haft mina lurar i en månad och gillar dom bara bättre och bättre. Var inledningsvis lite besviken på ljudet och främst basen men ca 80-100 timmar inspelning gör otrolig skillnad. Nu är jag tillbaks utan EQ och riktigt nöjd med hur dom låter.

  Hade även lite märkliga fenomen med NC i början men även det har försvunnit (kanske efter brusreduceringsoptimering). Enda gången jag märkt att det svajar är när man åker i genom en tunnel med tåg då får den plötsliga tryckförändringen NC att balla ur.

  Batteritiden måste ses som superb, har inte svårt att tro att 30timmar stämmer bra.

  Jag upplever dom som väldigt bekväma och har inte några problem att ha på mig dom en hel arbetsdag. Kunde dock ha tagit lite högre vikt mot att kvalitetskänslan höjts nåt snäpp.

  + Grymt bra ljud efter inspelning
  + Bra batteritid och laddning med USB-C
  + NC är suverän
  + Bekväma
  + Smarta funktioner som aktivitetsavkänning, omgivningsljud på med handen över höger lur osv.

  - Kvalitetskänslan kunde vara högre för priset
  - Ingen laddare följer med (man vill ju gärna ha en kraftigare med USB-C även om medföljande kabel är USB till USB-C)
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Testat både QC35 II och Sony 1000xm3. Valde till slut Sony även om de är lite tyngre och har något mindre kåpor. Det bättre ljudet samt bättre NCn vann matchen
 • Knappt godkänd
  2 mån sedan
  Köpte ett par av dessa igår, valde att lämna tillbaka dem idag.

  "ANC - Active Noise Cancellation" (Brusreducering) fungerade fantastiskt bra.
  De var också väldigt bekväma att bära.
  Räckvidden, då jag använde dem till datorn, var tyvärr på tok för kort. Så fort man rörde sig någon meter bort ifrån datorn så började ljudet krackelera.
  Eftersom jag bara använt dem under kvällen/natten till idag så kan jag inte bedöma batteritiden. Från fulladdade till 40 % under den tiden iallafall. Så man ska nog ta den specificerade batteritiden med en rejäl nypa salt.

  Ljudkvalitén var det som fick mig att lämna tillbaka dem. Dessa hörlurar lät betydligt dovare, grumligare och lägre än mina tidigare modeller. Detta är förstås ett problem som gäller de flesta trådlösa modellerna, då förstärkardelen sitter i lurarna.

  Sedan för priset (3990 kr hos MediaMarkt) förväntar man sig betydligt mer.
 • Bra
  2 mån sedan
  Då jag inte är insatt i ljud så har jag svårt att recensera den delen. Min uppfattning är att de låter riktigt bra! NC är helt underbar. Åker 2 timmar tåg varje dag i mindre regionaltåg där det lätt blir bullrigt. Men dessa är jag inte alls lika trött i huvudet när jag väl är framme.
  Gällande byggkvalitén har jag lite synpunkter, jag har ett knäppande ljud i vänster hörlur och ett annat ljud som påminner om när man har vatten i örat i höger hörlur. Ljuden uppkommer primärt när jag rör på huvudet. För hörlurar i denna prisklassen ska det inte finnas sånna ljud. Ska lämna in de så någon kunnig får kolla på de.

  Drar av två stjärnor för denna brist
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Jämför med rakt av med Bose QC35 i detta fall och tyvärr faller Sony helt bort pga två saker;
  1: inte alla bekväma att bära flera timmar i sträck, och det är viktigt för mig både på flyg, tåg, sent på kvällen när fru och barn sover och på mitt arbete. De gör helt enkelt ont efter några timmar.

  2: Touchkontroller. Jag avskyr touchkontroller. Ge mig gärna en knapp för varje funktion, men låt mig slippa touch. Rent skräp, går inte använda med handskar (dom jag använder i mitt arbete), och blir sällan rätt. Där önskar jag att Sony skulle tänka om pga:

  Snygga hörlurar, låter helt okej för att vara blåtand, känns som de använd bra plast. Men som samt, funkar inte för mig, så prova först före köp så att dessa brister inte stör dig också.
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  + Behagligt ljud vilket gör att man kan lyssna länge (och högt :-)
  + Röster låter naturtroget
  + Enkel att förstå sig på och sköta med En knapp för NC, Ambient eller allt avstängt
  + Touch-kontrollen på ena kåpan funkar bra när man väl lärt sig
  + Sköna och lätta
  + Går att vika ihop och placeras i den medföljande väskan som tar hyfsat liten plats
  + Trevlig app som är lättförstådd
  + Laddar snabbt
  + Löjligt lång batteritid

  - Basen kunde varit mer detaljerad
  - Lite väl dyra
  - På mina två senaste Sonylurar har kuddarna gått sönder, räknar med att dessa också faller sönder... upplöses! Varför inte göra dem enkelt utbytbara och skicka med ett par extra Sony???
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Bytt upp mig från MDR-1000X och allt är bättre, ljud, NC, kuddarna är betydligt bekvämare. Gillar också nya ytfinishen på kåporna.
  Ger inte full pott för att ingen produkt är perfekt.
 • Acceptabel
  3 mån sedan
  Har själv haft lurar i dyrare prisklasser där kuddarna inte gick att byta ut. Kollade därför upp vad det skulle kosta att byta dem på dessa.

  Enligt Sonys svenska partner som utför bytena skulle det kosta knappt 2000kr. 800-1000 för kuddarna och 700-800 för arbete plus frakt.

  Sony rekommenderar inte att man byter själv och enligt de jag sett på nätet som försökt byta på tidigare versioner så är det inte enkelt.

  Jag förstår inte varför man inte ser till så att lurar i denna prisklass har reservkuddar som enkelt går att byta ut!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Klart steg upp från mina WH-1000XM2. Mycket tystare och ganska mycket lättare än M2orna. USB-C laddning gör att jag nu kan lämna micro-USB-kabeln hemma när jag reser.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Magiska!
  Kommer från MDR-1000x som jag varit jättenöjd med men det här var stor skillnad, både i NC och ljud.