Kategorier
Prisjakt

Logitech M705

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
H
Henrik

1 omdöme

en månad sedan
Hade problem med dubbelklick. Googlade "logitech m705 double click fix". Kollade klippet "Logitech Mouse Double Click Fix - The Most Simple Method. No Dis-assembly Required" https://www.youtube.com/watch?v=o-bUVxlDLaw Musen funkar perfekt igen.
U
U-Nas

34 omdömen

2 månader sedan
Vilken dålig mus. Den känns inte alls exakt med pekaren och det är direkt svårt att jobba med den. Att direkt pricka en knapp eller ett reglage går inte, utan man får cirkulera lite innan man prickar rätt. Jag har fibblat med alla inställningar i Windows, utan att få det helt bra. Nu återgår jag till min gamla hederliga trådade mus. Denna åker eventuellt rakt ner i soporna.
B
Borche

32 omdömen

3 månader sedan
Bra, mindre mus med super batteritid.
T
Torin

18 omdömen

8 månader sedan
Får 5 stjärnor för helt underbar batteritid. Du behöver i princip aldrig byta :)
B
BigWoofer

6 omdömen

9 månader sedan
Recensionen avser originalet, från innan 2018. +Bra precision +Funkar alltid och direkt efter uppstart +Skön att hålla i +Batteritid på flera år. (Stänger oftast av den när jag går från datorn) +Smidig förvaring av sändaren i musen vid resa/flytt etc. +Fantastiskt frihjulande scrollhjul med bra tyngd i. Perfekt till granskning av långa dokument eller när man trasslat in sig i Sketchup. Dessutom helt tyst i det läget. Några småsaker finns att anmärka på -Scrollen är rätt högljudd i stegläge (som för de flesta andra möss) -Sensorn sitter inte centrerat under musen vilket försämrar precisionen något i FPS. -Gummit runt kanten har lossnat lite efter många års användande. Kommentarer till svagheter nämnda i tidigare recensioner: 1. Aldrig tvättad och ser och känns fortfarande fräsch! 2. Den 8e knappen hade jag inte upptäckt förrän nu! Efter ca 10års användning och ett fall ifrån baren har knapparna nu börjat krångla. (Hade säkert klarat ett par fall till från skrivbordshöjd...) Till min stora glädje såg jag att den fortfarande gick att köpa och till ett lågt pris! Den nya modellen känns lite plastigare, framförallt scrollhjulet, och som tidigare nämnts saknas den 8e knappen. Jag ser annars inga större förändringar och hoppas att denna ska hålla i minst 10år till. Återkommer med en uppdatering 2030!
d
dbahlbeck

4 omdömen

9 månader sedan
Hel ok mus + Bekväm + vänster/höger knappar är sköna + hjulet rullar fint - klick på hjulet är svårt att göra utan att råka trycka den vänster eller höger samtidigt (som har en annan funktion) - dålig precision
m
mr_minning

6 omdömen

ett år sedan
Nu har vi betat av två stycken av denna sorten. På båda har USB-dongeln gått sönder. Kvalitetskänslan är lite sådär. I övrigt är det en plastig men bekväm mus. Funkar bra för barnhänder också, om man har det i familjen.
B
BadCash81

47 omdömen

ett år sedan*
Gick från en 13 år gammal Microsoft Wireless Laser Mouse 5000 till denna. Sorgligt att 13 år gammal teknik är överlägsen sprillans ny. Till att börja med upplever jag Microsoftmusen som mer precis - och då använder jag ändå en kvalitetsmusmatta. Men största problemet med M705 är helt klart scrollhjulet. Hur de tänkte när de gjorde det tungt som ett svänghjul begriper jag inte. Exempel: man sätter fart på svänghjulet för att scrolla till botten i en lång lista i ett fönster och flyttar sedan musen utanför detta - har man då inte stoppat svänghjulet manuellt först så kommer ju bakomvarande fönster att börja scrolla. Visst, man kan aktivera "steg-scrollning" med knappen uppe på musen, men då får man leva med ett himla oväsen som kommer driva alla kollegor till vansinne. Den uppenbara lösningen hade ju varit om Logitech inte gjort scrollhjulet så tungt, så det inte fortsatte att scrolla i evigheter av sin egen tröghet. Upplever också att Logitechs variant av "smooth scrolling" innebär att minsta vindpust som råkar blåsa på scrollhjulet så det rör sig en mikrometer sätter igång scrollningen i t.ex. Chrome. Stänger man av funktionen (som jag trodde Chrome t.ex. hade inbyggt redan?) så måste man leva med att scrolla flera rader i taget... Sen har vi inställningsprogrammet Logitech Options, som av någon outgrundlig anledning inte lägger sig i varken traybaren eller startmenyn (och därmed inte blir tillgängligt för snabbsökning efter "logitech" eller "options" heller). Enda sättet jag hittat att starta skiten är att gå till C:\Program Files\Logitech och manuellt starta exe-filen. 90-talet ringde. Vad fan har de egentligen sysslat med på Logitech de senaste 20 åren?
*Redigerades ett år sedan
logos
logos

52 omdömen

2 år sedan
En riktigt usel produkt. Programvaran, som används för att göra inställningar av musens funktioner, saknar helt funktionen muspekaracceleration. Därmed blir det en genuint sugig upplevelse att använda musen. Vad värre är att Logitech tycks ha tagit bort stödet för muspekaracceleration helt i hela sitt sortiment. Jag har även provat en M330 och en M171. Även de saknade stöd för muspekaracceleration. Om du söker en bra datormus, är det alltså numera en mus från en annan leverantör en Logitech, som du söker.
johanneshenrysson
johanneshenrysson

269 omdömen

2 år sedan
Haft nuvarande mus i många år på jobbet, där den används flitigt varje (var)dag. Inte något speciellt att klaga på, den gör jobbet bra för kontorsarbete. Skapligt skön i handen och ger inget direkt att klaga på. Inget för någon seriös spelare dock.
Sida 1