Prisjakt

Pioneer VSX-933

Pioneer VSX-933

  • Surroundtyp: 7.2
  • Automatisk kalibrering med mätmikrofon
  • Ljudformat: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1, DTS ES, DTS 96/24, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos, DTS:X
Bevaka
Jämför

Pioneer VSX-933

Användaromdömen

Sorterat efter datum
Mike_Of_Sweden
Mike_Of_Sweden

169 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan
Kommer från en Yamaha RX-A820 och innan det en Pioneer och innan det en Denon. - Det här är den första modellen jag stött på som bara accepterar vissa färdiga kombinationer av högtalare. Alla "vanliga" kombinationer finns, men om man är utan center så kan man inte koppla in atmos vilket är jättekonstigt eftersom att det som normalt ska gå till centern i ljudspår med 5.1 eller 7.1 skickas till frontarna och då borde det fungera likadant vid atmos. - Väldig få knappar på fjärrkontrollen för att styra vilken HDMI-ingång man vill använda. Detta ställer till besvär om man har fler är 3 saker via HDMI och vill kunna använda aktiviteter på en multifjärr som exempelvis en Logitech Harmony Elite. - Usel app till mobilen, layouten är gräslig och funktioner ligger väldigt dumt placerade. + Mina högtalare (Ino Audio) är extremt lättdrivna och utgör en väldigt snäll last för förstärkare och med dessa högtalare fungerar förstärkaren bra både då det kommer till ljudkvalitet och effektresurser. Jag kör alla högtalare som small då ja har dubbla subbar, så jag vet inte hur den presterar då det kommer till att driva ett par fullregisterhögtalare,
K
Kurt

209 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan*
Än så länge nöjd. Fullpackad med funktioner som wifi, Spotify, Tidal, Chromecast, Bluetooth, 4K HDR mm. Installationen gick enkelt och smidigt, EQ, högtalaravstånd och nivå ställdes in automatiskt via mätmikrofonen. Dock ingen kompensation för stående vågor som de dyrare modellerna har. Ljudet då? Förvånansvärt bra! Även musik låter riktigt bra i stereoläge utan sub. Den automatiska EQn gör ett hyfsat jobb, och dessutom finns en 9-bands manuell EQ som man kan justera finliret med. Några dB upp på basen och ner på 16kHz så blev det riktigt bra. Använder DM-6:or som frontar. Det är lite meckigt att ställa in EQn direkt i förstärkaren, men i appen funkar det smidigare. Det finns även vanlig tonkontroll (bas/diskant), fasmatchning (som jag använder till film men inte till musik), ett "teaterfilter" som verkar göra diskanten lite snällare och en "sound retriever" som jag helst låter vara avstängd. Designen tycker jag är helt OK, dock är den ganska stor (och djup). Reglage och menysystem fungerar tillfredsställande men jag hade gärna sett fler knappar på fjärrkontrollen. Nu måste man in i menyn så fort man ska ändra någonting. Min gamla VSX-421 hade betydligt fler knappar på fjärren. Har bara ett 4.0-system i dagsläget, men det finns ju möjlighet att utöka med t ex takhögtalare och/eller zon B. Vore kul att köpa en skivspelare i framtiden, och då är ju denna förberedd med phono-ingång vilket verkar ganska ovanligt för surroundförsärkare i den här prisklassen.
*Redigerades ett år sedan
p
pesbob

38 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Bra ljud, men: Mjukvaran är en besvikelse. Efter att Chromecast startat förstärkaren och TVn, så efter 10 sekunder byter förstärkaren ingång till TV = ingen bild. Problem med HDMI CEC. Lämnade tillbaka den. Det blev en Denon istället som har HDMI TV switching off, som alternativ.
c
carlwedberg

15 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan
Jag är jättenöjd. Min Harman Kardon AVR 260 pajade nyss. Jag var väldigt nöjd med den innan. Det var bra ljud i den. Jag tvekade mellan denna Pioneer och en ny Harman Kardon. Jag var rädd att få sämre ljud med Pioneer. Men tvärtom var det ännu bättre ljud. Varmt dynamiskt och högupplöst. Ingen tillverkare av surroundförstärkare begriper sig på hur man gör mjukvara. Men Pioneers mjukvara är något bättre än Harman Kardons (Hoppas Apple köper upp dom alla och lägger in iOS). Den lyckas få mina högtalare att samverka på ett bättre sätt. Kul med Dolby Atmos. Fungerar jättebra med Apple TV. Bekvämt att spontant kunna uppdatera via nätverket.
p
pgi

11 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan*
Bytte ut min gamla Denon från-07 till denna VSX som inköptes under black friday. Väldigt lätt att installera, ljudmässigt bättre än den gamla. Går egentligen inte att jämföra med den gamla förutom ljudet då teknikutvecklingen har varit enorm. Kör med airfoil på pc och de hittade varandra utan problem. Finns säkert någon brist på vsx men den här jag inte hittat ännu.
*Redigerades 3 år sedan