Kategorier
Prisjakt

HyperX Alloy Elite RGB Cherry MX Red (Nordisk)

HyperX Alloy Elite RGB Cherry MX Red (Nordisk)

  • Anslutning: Kabelansluten
  • Typ av tangentteknik: Mekaniskt
  • Teckenlayout: Nordisk
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

HyperX Alloy Elite RGB Cherry MX Red (Nordisk)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.4 / 5
(7 omdömen)
5
(6)4
(1)3
(0)2
(0)1
(0)
Sorterat efter datum
Bogge
Bogge

237 omdömen

2 år sedan*
Mitt första mekaniska tangentbord. Kommer från ett Logitech Ultra-X Premium. Köpte Arrogant Bastard O-ringar från Kjell&Co. Finns billigare O-ringar på Ali, Ebay och Wish men Postens kinaavgift stökar eventuellt till det. Med O-ringar blev tangentbordet tystare och även i mitt tycke skönare med kortare slaglängd, förmodligen för att jag är van vid laptops och mitt gamla low-profile tgb. + Stabilt och glider inte runt Mycket bättre känsla än tex SteelSeries Apex M750 som jag tyckte var ranglig och plastig trots sitt tunga chassi Volymkontrollen/scrollhjulet använder jag hela tiden Mediaknappar inkl mute Inte lika sladdrig mellanslagstangent som Corsair K70 USB port för laddning av mobilen Minne i tangentbordet för 3 RGB profiler Snabbknapp för 3 ljusstyrkor samt släckt Keycap puller och några extra keycaps i silver medföljer - Handledsstödet känns billigt och är rätt fullt RGB mjukvaran (NGenuity) inte helt logisk och genomtänkt, Corsairs mjukvara är nog bättre och även roligare med sitt stora community NGenuity programvaran tar onödigt stor plats på hårddisken (Win7). Den installerar drivers för alla HyperX keyboards och alla språk. Går att radera en hel del förmodligen. Och eftersom tangentbordet har inbyggt minne kan du du konfigurera dina tre RGB inställningar och sen avinstallera NGenuity. Jag valde i huvudsak mellan dessa tangentbord: - Kingston HyperX Alloy Elite RGB (som jag köpte) - Corsair K70 Mk2 (hatar den sladdriga mellanslagstangenten) - Corsair K70 Mk2 Low Profile (nya switchar men blandad kritik från ex Sweclockers) - Fnatic Gear Streak (snyggare tgb och lyxigare handledsstöd) - Cooler Master MK750 (bättre handledsstöd, inget scrollhjul för volym) - SteelSeries Apex M750 (kändes plastig, saknar mediaknappar och volym, inga Cherry switchar) - Logitech G513 Carbon (snyggast men saknar mediaknappar och scrollhjul för volym)
*Redigerades 20 dagar sedan
A
Anteeh

3 omdömen

9 månader sedan
Bytte från ett Razer Anansi. Jag har använt tangentbordet i snart 18 månader, och detta kan vara ett av de bästa köpen jag gjort. Tangentbordet har gått igenom daglig användning, och har aldrig tappat någon kvalité. En tyngre platta betyder att det håller sig på samma ställe som du ställt upp det för, vilket är bra för alla olika sorters spel. Har faktiskt ingenting negativt att säga, grym produkt!
F
Fesen

49 omdömen

ett år sedan
Bytte från ett äldre Q-pad som också har MX Red. Belysningen var anledningen till bytet då jag såg otroligt dåligt i mörker innan. Sen gör det inte saken sämre att klicken låter mindre och att det är stabilare byggt. Det är lite mindre knappar än det gamla och stödplattan var inte lika bra men det har man vant sig med nu (har man inte så stora händer märker man nog inget) Väldigt gediget byggt och smidigt med mediaknapparna och extra USB (använder inte den dock)
Q
Qqqbonde

16 omdömen

ett år sedan
Riktigt skön "knapp" trycks känsla Nice!
M
Mizzoo

11 omdömen

2 år sedan
Ersatte mitt Corsair K68 MX Red med detta. Aluminiumhöljet ger ett aningen mer bestämt klick, annars känns brädorna relativt lika. Riktigt snygg RGB, bra och träffsäker respons i tangenterna. Kvalitetsprodukt. 8 stjärnor pga plastigt handledsstöd, men det gäller även Corsairs produkter. Logitech G513 har tillsammans med vissa brädor från Razer vettiga "kuddar" som händerna kan vila på. Kap för 999kr men även värt ordinarie priset på 1500kr.
Morot
Morot

197 omdömen

2 år sedan*
Måste hålla med Edja78 på alla punkter. Jag passade också på att köpa ett när Elgiganten sänkte det till 990:- Detta är mitt första mekaniska tangentbord och jag älskar känslan av de röda switcharna. I samma veva så hade Kjell & co rea på Arrogant Bastards blåa o-ringar och dom gjorde tangentbordet ännu tystare. Fortfarande samma känsla men mycket tystare. Satte en ring på alla mindre tangenter och två på de större. Hade tyvärr problem med space-tangenten. Kanten utefter långsidan var lite skavd. Inget man stör sig på när man skriver men när jag spelar så vilar tummen mot kanten och då blir det väldigt tydligt. Tyckte att det kändes onödigt att lämna tillbaka tangentbordet bara för att en tangent inte var helt 100. Mailade därför HyperX support och dom ska skicka ut en ny tangent till mig. Det är bra service ändå. Nej, det finns som sagt inga dedikerade makroknappar, men man kan själv skapa macron i den egna programvaran NGenuity. Där kan man även ställa in tre olika profiler för RGB:n. Man kan även koppla ett visst program till en specifik profil. Handledsstödet är plastigt men ändå skönare än vad jag trodde. Jag har rätt långa händer och jag upplever att stödet är lite för smalt och för lågt för mig, så jag använder det inte alls. Mediaknapparna är klockrena och scrollhjulet för volymen är riktigt nice. Smutt med USB pass through, hade varit ännu bättre om det var USB 3.0 men man kan inte få allt... Allt som allt är jag jättenöjd och ångrar mig inte ett dugg
*Redigerades 2 år sedan
E
Edja78

47 omdömen

2 år sedan
Köpte på Elgiganten för 990 kr. Ersätter en Corsair K70 från 2014. Jag nappade framförallt pga priset (aldrig haft en HyperX produkt), men det visar sig vara ett otroligt bra köp. Extremt skön och exakt tangentbord, ger även ett fantastiskt kvalitetsintryck. Riktigt snygg RGB (och tangentbord generellt) och mycket tystare än K70 när man skriver. Jag har i dagsläget inget negativt att säga. HypreX alloy elite har fått väldigt höga betyg i alla tester och jämförs kvalitetsmässigt med Corsair K95 platinum, fast 30-50% billigare - och snyggare enligt mig. Den har dock inga macro-knappar varför jag drar en stjärna.