Prisjakt

LG OLED65E8

LG OLED65E8

  • Bildstorlek: 65 tum
  • Upplösning: 4K Ultra HD (3840x2160)
  • Bildskärmsteknik: OLED (AMOLED)
Bevaka
Jämför
LG

LG OLED65E8

Omdömen

Produktbetyg

4.1
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 omdömen

Användaromdömen

Sorterat efter datum
n
nlundqvist

1 omdöme

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Har haft Tvn i två månader (sedan BF) och är supernöjd! Har inte gjort proffs-kalibrering och ser inte nyttan med det heller. Jag har gjort mindre justeringar som att slå av True Motion. TVn står i ett stort och ljust vardagsrum med fönster efter en hel vägg på sidan av TVn och jag har aldrig upplevt att TVn reflekterar eller är för ljussvag. Netflix 4K (inbyggda appen) med Dolby Vision är SUVERÄNT. Dock har en del material haft problem med kodning (Netflix-app eller "materialfel"). Men t.ex "Lost in space" har galet hög kvalitet på bilden. HD-material från boxer är kanonbra och TVn klarar även SVT SD på ett bra sätt. Dock har vissa kanaler (t.ex TV10) har så dålig utsändning (via boxer) att inte ens denna TV skalar upp det snyggt. Men det materialet var iofs ännu sämre på min gamla 42" LG-plasma från 2010. Jag använder även Apple TV (ej 4K, än...) men bildkvalitén är enormt bra redan med 3rd gen. Dock kommer det nog inhandlas en 4K framöver, mycket vill ha mer :). Kortfattat kan jag säga att allt material jag streamar från nätet via TV-appar, kanalappar och TV-bolag (iOS/AppleTV) mm är detaljrikt och bra. Jag kör trådlöst nätverk, dock med 802.11ac med 100Mbps internet vilket gör att jag inte upplevt hack någon gång i material. TVn är sober och snygg och svart är SVART i varje bild. Detaljrikedomen i bilden är riktigt bra. Ljudet är godkänt, kanske t.o.m riktigt bra för dagens TV-apparater. Jag har en gammal ljudanläggning som "får vara med" i filmer när jag vill ha lite tydligare botten i ljudet. Men allt från mellanregister och uppåt är väldigt bra. Atmos fungerar faktiskt rätt OK från TVn med de inbyggda högtalarna. Inte supertydligt som med en separat anläggning. Men det finns och fungerar när materialet sänder ut det. Operativsystemet är en fröjd att använda. Allt flyter på snabbt och enkelt. Ett plus är att Apple TVn kan styras delvis av LGs fjärrkontroll. Kortfattat en mycket bra och trevlig TV som jag inte ångrat att jag köpt, trots att priset inte är det mest plånboksvänliga.

m
mtspersson

11 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan

Har haft den i ett par veckor. E8 “picture on glass” Oled-panelen är limmad på en glasskiva som går ända ner i bänken. Ett liten fot och glas i mellan gör att det ser ut som TV’n svävar i luften, riktigt snyggt. Men den är också tung och man måste vara två när man monterar den, inget du gör själv. Bilden är fantastisk. Svart är verkligen svart. Expertlägena är bra, men inte perfekta. Spel, standard, intensiv, sport, eco är inget jag använder. Biosalong har jag fått kalibrerad och har från det gjort ytterligare justeringar för att få det exakt som jag vill. HDR gör ett bra jobb, men tyckte att Sony får till det lite bättre. Ljudet ok, men där är Sonys AF8 & AF9 bättre. Däremot har LG en soundbar SK10Y som lät fantastisk. Köp den till om du har möjlighet. 4K material ser fantastiskt ut, men en sak irriterar mig. Ibland hackar bilden lite när man kör 4K filmer från Netflix. Och det är inte uppkopplingen, jag kör nätverkskabeln direkt in i TV’n (250 mbit/s) Det gör den endast när det är krävande material inte annars. Fjärrkontrollen är fantastisk, mycket bättre än Philips, Samsungs och Sony’s som är ett skämt. Operativsystemet är klart överlägset de andra, en fröjd att använda. LG E8 är en snygg TV med en kanon bild. Lättanvänd men tung och ömtålig. Klarar inte allt fantastiskt men nästan. Sonys AF8 & AF9 är ett bra alternativ. Det är samma oledpanel från LG men Sony’s mjukvara verkar göra ett lite annorlunda intryck och med bättre ljud i TV’n. Däremot stödjer LG fler format än Sony och Fjärren är mycket bättre. E8 är bra, mycket bra, men om den är bäst är en fråga om tycke och smak.

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan

Fantastisk TV, men köp den inte på Elgiganten och absolut inte kalibrerad. Enligt deras varuutlämning så kan de inte ta tillbaka varan för att den är kalibrerad, och trots att man hanterat den fel under kalibreringen så hävdar de som kalibrerade TV:n att de gjorde helt rätt - vilket gör att de vägrar befatta sig med den trasiga TV de sålde. Nu kanske inte det är ett problem för dig, men då risken finns så har jag ändå lyft ett varningens finger.