Arlo Pro 2 VMS4230P

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Arlo Övervakningskameror (18)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.18)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Jag måste lovprisa nya Arlo Pro 2.

  (Jag har haft Arlos första system i snart två år och den har haft sina fördelar men några stora nackdelar; drar batteri och de är inte uppladdningsbara. Rent ut sagt dålig/usel rörelsedetektion. )

  Nu gjorde jag slag i saken och köpte Arlo Pro 2 och VILKEN SKILLNAD !
  *Grymt bra bild med full HD.
  *Grymt bra rörelsedetektion
  *Jättebra funktion med mikrofon och högtalare i kameran - ljudet från mikrofonen är bra och ljudet ut är också helt ok (finns dom som klagar på det på nätet, men håller inte med) - prata bara nära mikrofonen på din telefon, så blir ut-ljudet helt ok.
  Sirenen i basstationen är väldigt högljudd, tänk om man kunde fått det ljudet från själva kameran också - Det är väl det enda jag saknar. Med den hade det blivit 10 stjärnor.
  Appen har också en hel del nya funktioner när man aktiverar nya basstationen, som att välja ut endast vissa delar av bilden som ska detektera rörelse.
  *Kameran kan också sättas på att identifiera ljud och börja filma/skicka alert
  *Uppladdningsbara batterier
  *Kan köras på el (finns också ett tillbehör med el-adapter för utomhusbruk på e-bay/nätet, den som följer med är endast för inomhusbruk)

  Ja, köpte dom igår och satte igång dom på 5 minuter och är som sagt mycket, mycket nöjd.
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  9 dagar sedan
  Uppdaterat: 9 dagar sedan
  Ersatte ett system som var kameror från "Foscam" (trådlösa IP-kameror) kopplade till en Synology NAS och dess "Surveillance Station" (inbyggda app / program för att spela in / hantera IP-kameror).

  Syftet var / är att:
  * Det skulle vara mer användarvänligt så mina föräldrar själv kunde granska inspelningar
  * Det skulle vara mer driftsäkert så kamerorna inte kopplade ifrån och krävde omstarter m.m. och kräva så lite underhåll som möjligt när det väl var igång
  * Det skulle vara en del i ett "ekosystem" av produkter så man skulle kunna uppgradera och expandera (Arlo har t.ex. en dörrklocka som ej är lanserad i Sverige 18-11-08 och trådlösa lampor som kan kopplas ihop med kamerasystemet)

  +/-:

  +
  * Enkel att sätta upp; Via app:en så kan nog även den mest icke-tekniska få det att fungera. Enkel steg för steg procedur som automatiskt uppgraderar firmware i installationsprocessen.
  * Enkel översikt på signalstyrka och batterinivå för varje individuell kamera
  * Bra videokvalité både i dagsljus och i mörker via IR
  * Gratis 7-dagars inspelning utan kostnad medföljer
  * Spelar in ljud utöver video
  * Du kan kommunicera till kamerorna genom mobilen
  * Inbyggt larm (ca. 100dB?) på basstationen du kan sätta igång om du ser suspekt aktivitet (ljudet kommer från basstationen, ej själva kamerorna)

  -
  * Enbart en användare kan vara inloggad samtidigt; loggar man in via datorn och är inloggad på mobilen blir man utloggad på den andra enheten även om man skapar upp separata konton och vice versa, skriv gärna här om du äger systemet och vill se en ändring:
  https://community.arlo.com/t5/Arlo-Idea-Exchange/Allow-multiple-concurrent-logins/idc-p/1649081#M11137

  * Inloggning via browsern / datorn kräver Flash och inte ett ord om när HTML 5-stöd som gör att man kan slopa Flash finns. Flash är ett stort säkerhetshål som i princip INGEN använder längre och det började fasas ut för flera år sedan. Att en säkerhetsprodukt som Arlo använder Flash är riktigt dåligt och som slutanvändare behöver man "klicka i massor av dialogrutor" för att kunna se på kamerorna på datorn som kan vara irriterande och jobbigt för en icke-teknisk slutanvändare, skriv gärna här om du äger systemet och vill se en ändring:
  https://community.arlo.com/t5/Features/Still-with-the-Flash/td-p/1517531

  * I systemet med två kameror så ingår 1x AC-adapter och 1x USB-kabel; vill man ha t.ex. att kamerorna spelar in 3sek innan de upptäcker rörelse krävs det att du kopplar kamerorna till en strömkälla. Det ingår alltså inte tillräckligt med tillbehör för kamerorna i kitet som är ganska snålt.
  Jag / vi la ut följande på extra tillbehör då fasaden på huset är svart:
  2* Utomhusfästen (svarta) [VMA1000B-10000S] = ca. 400kr (200kr/st)
  1* Silikonöverdrag (3st i ett kit) för att få kamerorna svarta [VMA4200C-10000S] = ca. 300kr
  2* Strömadapter utomhus svart [VMA4900-100PES] = ca. 800kr (400kr/st)
  Totalt: 1500kr på tillbehör utöver kamerasystemet för 5000kr så 6500kr.
  Det medföljer 2st fästen men inget jag skulle montera på utsidan av fasaden då de är magnetiska fästen och bara att rycka ned kamerorna;
  https://www.arlo.com/eu/products/arlo/wall-mount.aspx#VMA1300

  * För att kunna "identifiera" t.ex. människor / djur så krävs en uppgradering av inspelningsplanen:
  https://www.arlo.com/eu/landing/arlosmart/

  * Många förslag för förbättringar av Arlo (t.ex. slopa Flash till fördel av HTML 5, kunna logga in med flera användare samtidigt) är "features" som är loggade för flera (läs 2015) år sedan utan att Arlo / Netgear implementerat det....

  Övrigt:
  Netatmo Presence har t.ex. inbyggd belysning men utan molnlagring (via SD-kort eller FTP eller dylikt) för runt 2500kr/st (per kamera) och där ingår utomhusfäste men kräver ström.
 • Alla omdömen

 • Ganska dålig
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Jag hade tidigare första generatioen Arlo men eftersom jag inte var fullt nöjd med det efter att ha haft det i 1,5 år tittade jag efter en ersättare. Pga goda recensioner och bakåtkompabiliteten föll valet på Arlo Pro 2.
  Vad jag tycker om systemet:
  + Enkelt att installera och konfigurera.
  + Inspelning 3 sekunder innan triggning (kräver konstant anslutning till elnätet).
  + Ljudinspelning.
  - Rörelseaktiveringen (zon eller sensor). Rörelsesensorn gör väl sitt jobb rätt bra i kamerans närområde men är ganska begränsat. Det är tänkt att lösas med zon funktionen (kräver konstant anslutning till elnätet). Man markerar upp till 3 områden i kamerabilden. Om det sker en rörelse något av områdena starta inspelningen. I mitt fall har jag en bil parkerad i en av zonerna (7 meter från kameran) och bilen tar upp ca 30% av zonens område. Arlo systemet är aktiverat och jag kan köra iväg med bilen utan att en inspelning startas. Men iom zon funktionen ska avståndet inte ha någon betydelse. Det trodde i alla fall kag men efter att har pratat med supporten i Sverige säger det att gränsen går vid 7 meter. Jag kan förstå om zon funktionen inte reagerar på små rörelser men en bil som kör ut ur bild borde vara tillräckligt. Tycker inte avståndet ska vara begränsande.
  - Saknar möjlighet att "låsa fast" kameran. Den monteras med en magnet. Det gör kameran enkel att montera men också väldigt enkel att stjäla.
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Skönt att slippa D-Links skitkameror. Denna är nästan en fullpoängare. +++ till Netgear för en bra produkt. Lite väl dyr drar ner betyget.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Hej!

  Det D3f skrev: (Du kan ej stream:a kontinuerligt från kameran (trots att den är nätkopplad). Max tid är typ 5-10 min innan den kopplar ner) stämmer inte. När man loggar in på Arlos hemsida med sina uppgifter så kan man ändra sitt abonnemang. Från Basic till Premier eller Elite.

  Man kan även ändra det här:

  (Använd det här valfria CVR-abonnemanget om du vill att din Arlo-kamera ska kunna spela in 14 eller 30 dagars kontinuerlig video till molnet)

  Pris för 14 dagars inspelning 79kr/mån. 30 dagars inspelning 149kr/mån.

  // Tommy
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Generellt sett mkt nöjd med produktion. Skall ej rabbla de positiva egenskaperna utan jag nämner det som jag inte är nöjd med:

  - Du kan ej stream:a kontinuerligt från kameran (trots att den är nätkopplad). Max tid är typ 5-10 min innan den kopplar ner.
  - IR rörelsedetektorn funkar ej om du sätter kameran bakom ett fönster.
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Detta är ett övervakningssystem som jag anser är mycket användarvänligt och passar perfekt för den genomsnittlige användaren som vill att prylarna ska fungera dugligt direkt från kartongen. Är man nörd som mig går det i många avseenden få en bättre fungerande produkt för mindre pengar på ebay. Men om tid/intresse saknas så har jag svårt att se att ni hittar en produkt inbakad med så mycket funktioner och användarvänlighet som denna.
  Jag tycker att Netgear har gjort ett mycket bra jobb men de skäms inte heller för att ta betalt för detta. Vi köpte på cdon för ca 4900:- och det är ett högt pris. Om det är värt det eller ej beror nog en hel del faktorer som var man/kvinna får väga mot varandra.

  Här kommer min lite nördiga sammanfattning av produkten efter 1 vecka. Har nog lagt ner i alla fall 24h på att testa och finjusterat produkten i olika avseenden.

  + Bra app som är lätt att förstå sig på
  + Geofencing har INTE buggat för oss så långt utan fungerat perfekt de runt 15 gångerna vi lämnat hemmet. Det är mycket möjligt att Netgear täppt till någon bugg från en tidigare firmware. Två telefoner är kopplade. En iPhone SE och en Samsung Galaxy A5. Alltså både iOS och Android.
  + 1080p, 30fps och alltså helt OK bildkvalitet där det går att identifiera inkräktarna om man är lite smart med placeringen av kameran.
  + Night Vision
  + Går att köra både på batteri och inkopplad med adapter (Medföljer dock bara 1 adapter)
  + Trådlös överföring.
  + Bra rörelsedetektion. Netgear garanterar 7 meter. Det går med lite envishet och strömadapter inkopplad få den att detektera pålitligt längre än så. Mer om det längre ner.
  + Klockren baby/barnvakt. Antingen i liveläge eller bara för att ha koll på om barnen lämnar rummet vid tillfällen när pappa och mamma... Bara fantasin sätter gränsen här :)
  + Mycket bra räckvidd mellan huvudenhet och kamera. Mer om detta längre ner.
  + Pushfunktionen är imponerande stabil och direkt denna vecka jag testat. Mer om detta längre ner.

  - Arlo pro 2 lanserades 2017 och jag tycker netgear borde kunnat ge oss 1440p för dom här pengarna. Det finns idag 1440p kameror för en bråkdel av priset för en Arlo Pro 2. Netgear har säkert en bra anledning men för mig. Minus en stjärna.

  Lite nörderi.

  Rörelsedetektion:
  Efter tuning fungerar rörelsedetektionen bättre än vad man kan förvänta sig men för längre avstånd krävdes att jag skruvade upp känsligheten på 100% och justerade vinkeln till millimeterperfektion på kameran. Samt även koppla in strömadapter. Då detekteras från en vägg, genom ett rum, genom en öppning, genom ett annat rum till motsatt fönster. Ca 8 meter. Kameran detekterar då rörelserna från motsatt vägg nästan rakt framifrån vilket inte är optimalt. Testade 10 gånger och 10 gånger hamnade jag på film. Rörelsedetektionen fungerar normalt som bäst när objektet rör sig från sida till sida i kamerans synfält. Där verkar rörelsedetektionen fungera "out of box" med standardinställningen 80% inom 7 meter som specat.

  Pushfunktionen
  Från att en rörelse detekteras, kameran pratat med huvudenhet, huvudenhet pratat med server i molnet, server pratat med appen i telefonen tar det max 1 sekund. Är man riktigt snabb kan man alltså se inkräktaren i liveläge inom 10 sekunder. Det tar ett tag att buffra bilden vilket är svårt att komma ifrån då telefonen ligger på 4G och kameran på wifi. Detta kommer också variera beroende på vilken bandbredd/svarstider de olika enheterna jobbar med för tillfället.

  Liveläge
  Bilden släpar ganska mycket i liveläget. Ser ingen annan anledning än att kameran komprimerar filmen ganska rejält innan den skickas då detta blir bättre, men långt ifrån perfekt, när kameran står nära enheten. Begränsningen sitter alltså både i kamerans processor och bandbredd. En kamera som sitter på kabel kommer i detta avseende alltid vara bättre. Att välja Wifi är ett aktivt val och tänker därför inte dra ner betyget pga detta. Liveläget ser jag också som en bonus.

  Räckvidd
  Räckvidd mellan kamera och enhet är mycket bra. För mig går gränsen precis så att jag klarar mig från ena änden där huvudenheten står på entreplan till ett rum längst bort i källaren under garage. Stort hus med källare i lättbetong och hus i mexitegel. Genom ett antal vanliga väggar, lättbetong/mexitegel. Ca 25 meter. Inget att klaga på tycker jag. Ska klara 100 meter fri sikt.
 • Dålig
  6 mån sedan
  Arlo är en smidig och lättinstallerad produkt som snabbt går att komma igång med. MEN, mjukvaran till produkten har flera allvarliga buggar & brister vilket drar ner betyget rejält.

  - Funktionen geofencing där tanken är att övervakningen automatiskt ska aktiveras när ingen av de registrerade mobiltelefonerna befinner sig hemma var en av de funktioner jag såg mest fram emot. Men denna funktion är så buggig att den inte går att använda. Man skulle kunna tänka sig att det ibland kan gå fel i kontakten mellan telefonen och mjukvaran för Arlo och att detta gör att larmet aktiveras. Men larmet kan aktiveras även fast mjukvaran tydligt visar att den registrerat att en telefon är hemma. Funktionen är helt oanvändbar.

  - Funktionen för att välja mellan övervakningstyperna (schema, aktiverat larm, avaktiverat, geofencing) försvinner ibland ifrån appen vilket gör att man inte kan ändra övervakningsläge.

  - När övervakningen aktiveras så börjar kameran att spela in. Ibland kan man av misstag råka aktivera inspelningen (t ex pga buggen med geofencing). Det går då att i appen ta bort de inspelade videoklippen. Men när man gör detta i appen så är det väldigt lätt att man istället för att klicka på alternativet "Ta bort" väljer alternativet "Donera", vilket innebär att videon "doneras" i forskningssyfte till Arlo. Denna donation görs utan att man har möjlighet att bekräfta sitt val och kan få mycket otäcka konsekvenser om man hade för avsikt att ta bort en olämplig inspelning och istället av misstag råkar "ge bort" inspelningen.

  Dessa buggar och brister gör att jag sammantaget inte kan rekommendera denna produkt.
 • Bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Funkar precis så bra man kan hoppas på. MEN, oron kring batterierna har dessvärre besannats. Mindre än en månad efter att jag installerade systemet larmade Arlo om att batteriet i en av kamerorna nu var nere på 15%... Känns inte som en långsiktigt hållbar övervakningslösning om man ska ladda kameror en gång i månaden de kommande åren. Då är det nog bättre att invänta teknikutvecklingen och köpa ett enklare system i väntan på att netgear löser detta.

  Jag anar att den korta batteritiden orsakas av två faktorer: kyla och distans från basstation. (Kan ju inte utesluta ev felaktig produkt heller. Men av de två kamerorna jag har utomhus är det den som ligger längst från basstationen som tappat batteri mest dramatiskt.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Har använt netgear arlo pro kameror i några veckor och är väldigt nöjd. Den var lätt att installera och är lätt att använda. Bilderna syns väldigt tydligt även när det är mörkt. Det är bara att installera arlos app och där ser man bilderna, följer live video, kan starta larmet eller tala i mikrofon funktionen. Allt fungerar väldigt fint. Man får ett meddelande då kamerorna känner rörelse i rummet och man väljer själv om larmet ska startas automatiskt eller om man själv ska starta det. Enda nackdelen är att ljudet är väldigt lågt när man pratar i mikrofonen, men larmet fungerar precis som det ska, det låter högt vilket är bra. Rekommenderar starkt arlo pro, tryggt att kunna se och följa sitt hem när man är bortrest.