Synology DiskStation DS918+

Synology DiskStation DS918+

 • Antal hårddiskplatser: 4 st
 • Processorkärntyp: Quad Core
 • Typ av RAID: RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10, JBOD, RAID 6
Rank 1 i NAS-servrar
Jämför pris på alla Synology NAS-servrar
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Synology DiskStation DS918+

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
 • Antal hårddiskplatser: 4 st
 • Processorkärntyp: Quad Core
 • Typ av RAID: RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10, JBOD, RAID 6

4.3 av 5 stjärnor

Baserat på 6 omdömen

Sorterat efter datum
2019-07-04
  daniel84(55 omdömen)
  Kan inte göra annat än att hålla med tidigare positiva talare om produkten. Inget att tillföra alls förutom en ack så vital sak, i alla fall för mig personligen: Head's up att den inte (alltid) klarar av att streama 4K-filmer via ditt lokala nätverk, i Plex! Kör gigabit samt 3x 7 200 RPM-hårddiskar i Raid 5. Är filmfilerna för stora pallar helt enkelt inte CPUn med. Bara googla om det så finns det mer info om det, exempelvis här: https://forums.plex.tv/t/hardware-acceleration-problem-on-synology-ds918/214246/6 samt https://www.windowscentral.com/synology-diskstation-ds918-good-nas-plex-4k-playback Tydligen ett välkänt problem som jag inte visste om innan jag köpte den, lite tråkigt. Däremot funkar det fint med Kodi (istället för Plex). Kodi har tamigtusan aldrig svikt mig. Tycker ändå att man för 6k kunde fått en NAS där CPUn pallar med transcodingen bättre, annars hade den fått 10/10.
  2019-05-14
   t
   tearzyo(54 omdömen)
   Bra NAS för lagring när allt fler streaming-tjänster väljer exclusive content, men även för annan personlig lagring. Använder denna till Plex och Infuse. Plex i sig har några problem, framförallt när du väljer att ansluta NASen via VPN. Det går att köra extremt mycket med NASen och "hands-down" till Synology för att dom lagt in väldigt många bra tjänster, allt från Mail-server, DNS-server, RADIUS-server, AD-server till "Download Station". Går även köra Docker med containers som Pihole etc. -Kunde varit lättare att configuera vissa tjänster Demo för DSM: https://demo.synology.com/sv-se
   2019-01-22
    b
    bikedude(12 omdömen)
    Negativt: - Fattas full volume encryption (per share encryption har massa begränsningar, och metadata lagras oavsätt okrypterat) Positivt: + Enkel administration + Bra maintenance plan (får t.ex. mail som berättar att diskarna fortfarande har det okej) + Kan serva det mesta + Docker stöd + Tyst Efter strömavbrott sätter den igång med full diskcheck (var offline några timmar en gång). Jag har därför investerat i en liten UPS. Känns bättre så.
    2018-09-14
     i
     iolle93(10 omdömen)
     Detta är en riktigt bra produkt. Den är särskilt bra för små företag eller för entusiasten som vill ha otroligt bra prestanda och många valmöjligheter. Den har en bra och praktisk design och den presterar riktigt bra, särskilt i kombination med en router som har stöd för länkaggregering. Grädden på moset är stöd för dubbla PCIe-SSD:er som gör den till ett riktigt prestandamonster. Synologys mjukvara är dessutom riktigt kraftfull och samtidigt enkel och pålitlig. Jag behöver aldrig oroa mig och det är lätt att konfigurera den. Synology har flera betydligt billigare modeller. Om du är ute efter det bästa är det dock svårt att slå denna. Jag är riktigt nöjd.
     2017-12-18
      M
      Marten0615(44 omdömen)
      Synology DS918+ är en väldigt trevlig NAS, ett bra köp för it-entusiasten. 2018 modellerna har ett nytt bättre chassi och hårddiskrack än på föregångaren DS916+. Bra att veta: Officiellt går det att utöka till 8gb ram men det bör gå att uppgradera till 16gb ram enligt inofficiella källor exempelvis här: https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=136028 OBS! Läs på noga vilka moduler som funkar, jag köpte Corsair CMSA16GX3M2C1866C11 och de fungerade inte i DS918+ trots att de har exakt samma specifikationer 204pin DDR3L 1866mhz sodimm non ecc etc. som andra minnen som rapporteras fungera! m.2 ssd hårddiskarna går inte att använda som egna volymer utan bara som ssd cache. Det krävs två ssd för read och write cache, med en ssd blir det bara read cache.
      Sida 1