Prisjakt

Asus RT-AC86U

Asus RT-AC86U

  • 2.4GHz
  • 5GHz
  • Trådlöst nätverk
Bevaka
Jämför
Asus

Asus RT-AC86U

Användaromdömen

Sorterat efter datum
a
axy

15 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 månader sedan
Helt fantastisk. Extrem reach och penetrerar multipla betongväggar med bibehållen maximal hastighet.
DLS
DLS

43 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
3 månader sedan
Haft den i 2 år och den ersatte en ac66 som gick varm när man hade för många anslutna på den. Gillar Asus då det är lätt o installera den och appen är bra. Dock vart jag lite besviken på täckningen då den är märkbart sämre än den gamla ac66. Visst ac86 är mycket stabilare o går nästan aldrig ner och klarar än så länge hur många anslutningar som helst men som sagt med gamla routern hade jag wifi ända ut till lekparken 75m bort medans ac86 knappt klarar ut till altan på tomten och då har jag kollat med wifi analyze så att jag inte ligger på samma kanaler som nån granne kör på. Lutar åt o köpa nån billig router till och köra meshnätverk för o få bättre täckning i garage och på altan. Hade förväntat mig mer för priset jag gav för 2 år sen.
N
Nutshell

19 omdömen

Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan*
Kommer förhoppningsvis uppdatera mitt omdöme efter hand som jag lyckas konfigurera den enligt mitt tycke. För närvarande tycker jag mig att man bör kunna förvänta sig mer av en router i denna prisklass. Jag hade initialt problem med att det trådlösa nätverket slutade fungera helt eller delvis under längre perioder vilket tycktes kräva en omstart av routern. Efter att ha uppgraderat firmware till merlin så upplever jag fortfarande att det trådlösa nätet blir väldigt segt i perioder - även när man klickar runt i routerns konfigurationsgränssnitt så tar det flera sekunder att ladda varje sida. Uppdatering: Efter idogt googlande lyckades jag till slut hitta förslag på inställningar (https://www.reddit.com/r/HomeNetworking/comments/exthi5/rt_ac86u_loses_connection_every_2_minutes/) vilket löste mina problem till största delen. Låter betyget kvarstå då jag inte tycker det är rimligt att man behöver stänga av funktionalitet för att få acceptabel stabilitet. Slutuppdatering: 9 månader överlevde denna innan ett synnerligt våldsamt åsknedslag i närheten tog kol på den. Efter ovan nämnda förehavanden så fungerade routern bra, så jag kan inte utesluta att jag köper en likadan, men jag kommer undersöka alternativen först.
*Redigerades 4 månader sedan
K
KingSiZe

48 omdömen

Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 månader sedan
Inte alls nöjd med denna router. Måste starta tvn 10 min innan man ska se på film för den hittar inte chromecasten. Det gjorde min "billiga" router direkt. Tappar connection väldigt ofta. Så får starta om den 2-3 gånger i veckan. Hastigheten är jag nöjd med då den ger över 10mb/sek till min PS5. Dock lätt att installera. Men absolut inte nöjd med denna. En 300kr router är bättre på connection än denna.
j
jat

30 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 månader sedan
Samma router som RT-AC2900 det är bara namnet som skiljer
Ramius
Ramius

102 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 månader sedan
Mycket nöjd. Efter mycket läsning så blev valet av denna. Mycket snabbar i gränssnittet än min gamla. Har relativt enkla inställningar men ändå avancerad om man vill. Enkel att ställa in. Up and Running ganska fort. Har inte testat Wifi än eftersom jag kör 2st Asus Lyra mini mesh. En på varje våning med bra resultat. Varför jag köpte en ny och just denna var för VPN. Den har fått bäst i test gällande VPN (även bättre än AC88 m.fl. om man nu inte vill lägga en halv förmögenhet på annan enhet). Och jag har testat med och VPN funkar bra. Enkel att ställa in. Kommer från en Asus RT-AC56U, som jag varit mycket nöjd med. Men den var lite svag på VPN. En mycket bra funktion som Asus (och andra kanske också har) är Asus egna DDNS. Du får en egen webbadress som du kan utnyttja till lite av varje (VPN, Webbserver, SFTP mm). Så jag är nöjd och rekommenderar den. Den passar mig för Säkerhet (Antivirus och egen koll på risker), VPN och DDNS. Köpte den på Elgiganten Outlet och en eloge till Elgiganten för bra service då strömadapten fattades när jag kom hem. Men efter ett besök hos deras service/reklamationsavdelning så var det bara att åka till Kjell & Company och köpa en Universal datorladdare för Asus. Elgiganten ersatte hela beloppet och fick även en peng för besväret. Så Routern blev väldigt billig (runt 500kr) :-)
c
cg667

13 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
9 månader sedan
Var ute efter något bättre range än min AC66u, och det fick jag faktiskt, speciellt på 5 GHz bandet. Har funkat bra på min 100/100 lina. Ethernet-delen falerade 1 gång och krävde omstart (uptid på ca 30 dagar, senaste firmware).
Snillet
Snillet

309 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
ett år sedan*
Uppdatering 2021-01-09: Flashade firmware för strax över en månad sedan och har varit stabil sedan dess. Enda nya negativa vi märkt hittills är att laserskrivaren (Samsung ML-2165) inte ville bli delad över nätverket hur vi än försöker konfigurera. Originalomdöme: Har fungerat perfekt i ca. tre veckor, men idag krashade den trådade delen rätt hårt, sitter temporärt (p.g.a. flytt, inte orkat bygga upp och konfa om 10 GbE-delen av nätverket än.) mot ett Aquantia 10G-NIC ombord ASUS Zenith Extreme, men Aquantian tolkade det som att nätverkskabeln inte ens var ansluten. Både 2.4 och 5 GHz fungerade dock utan vidare i fem minuter till, därefter blev även DHCP instabil. Omstart löste samtliga problem. Efter omstart gick det inte att logga in på enheten med korrekt användarnamn och lösenord under de första fem minuterna. När kraschen hände var enheten inte under något vidare hög belastning, men ska hålla ett öga på den i framtiden. Återkommer vid nyheter. Har varit riktigt nöjd hittills dock. :) Kör senaste stock-FW: 3.0.0.4.384_82072. Alternativ firmware finns tillgänglig och kommer förmodligen att testa detta.
*Redigerades 9 månader sedan
R
Relel

25 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
10 månader sedan*
Inköpt för 990kr för att ersätta AC68U och skapa mesh-system. Denna blev då huvudenhet och AC68 fick bli meshnod. Allt har hittills i några veckor fungerat klockrent utan nedkopplingar eller störningar som jag kunde få med min AC68. Mottagning i hela timmerhuset med två våningar och ute på gården i jämförelse med innan där wifi kunde koppla ner i vissa rum då signalen inte räckte. Med beröm godkänd mesh-lösning, och busenkelt att skapa nätverket!
*Redigerades 10 månader sedan
R
RobboSF

1 omdöme

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan
Mycket bra, kör MerlinFW - enkel installation, många inställningar. Inga stabilitetsproblem än så länge. Känns som ett riktigt kap för 990kr på black friday. Hade bahnhofs router hg2711 innan och nu är hastigheterna 3m från routern ofta uppe på över 800/800 istället för 350/300 med 1000/1000 lina. 7m bort 650/450 istället för 250/100. ca 12m bort genom en vägg (ej betong) ger den ca 250/150.