Kategorier
Prisjakt

Asus RT-AC86U

Asus RT-AC86U

  • 2.4GHz
  • 5GHz
  • Trådlöst nätverk
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
Asus

Asus RT-AC86U

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.2 / 5
(32 omdömen)
5
(22)4
(4)3
(2)2
(3)1
(1)
Sorterat efter datum
c
cg667

12 omdömen

10 dagar sedan
Var ute efter något bättre range än min AC66u, och det fick jag faktiskt, speciellt på 5 GHz bandet. Har funkat bra på min 100/100 lina. Ethernet-delen falerade 1 gång och krävde omstart (uptid på ca 30 dagar, senaste firmware).
Snillet
Snillet

280 omdömen

4 månader sedan*
Uppdatering 2021-01-09: Flashade firmware för strax över en månad sedan och har varit stabil sedan dess. Enda nya negativa vi märkt hittills är att laserskrivaren (Samsung ML-2165) inte ville bli delad över nätverket hur vi än försöker konfigurera. Originalomdöme: Har fungerat perfekt i ca. tre veckor, men idag krashade den trådade delen rätt hårt, sitter temporärt (p.g.a. flytt, inte orkat bygga upp och konfa om 10 GbE-delen av nätverket än.) mot ett Aquantia 10G-NIC ombord ASUS Zenith Extreme, men Aquantian tolkade det som att nätverkskabeln inte ens var ansluten. Både 2.4 och 5 GHz fungerade dock utan vidare i fem minuter till, därefter blev även DHCP instabil. Omstart löste samtliga problem. Efter omstart gick det inte att logga in på enheten med korrekt användarnamn och lösenord under de första fem minuterna. När kraschen hände var enheten inte under något vidare hög belastning, men ska hålla ett öga på den i framtiden. Återkommer vid nyheter. Har varit riktigt nöjd hittills dock. :) Kör senaste stock-FW: 3.0.0.4.384_82072. Alternativ firmware finns tillgänglig och kommer förmodligen att testa detta.
*Redigerades 11 dagar sedan
R
Relel

25 omdömen

en månad sedan*
Inköpt för 990kr för att ersätta AC68U och skapa mesh-system. Denna blev då huvudenhet och AC68 fick bli meshnod. Allt har hittills i några veckor fungerat klockrent utan nedkopplingar eller störningar som jag kunde få med min AC68. Mottagning i hela timmerhuset med två våningar och ute på gården i jämförelse med innan där wifi kunde koppla ner i vissa rum då signalen inte räckte. Med beröm godkänd mesh-lösning, och busenkelt att skapa nätverket!
*Redigerades en månad sedan
R
RobboSF

1 omdöme

en månad sedan
Mycket bra, kör MerlinFW - enkel installation, många inställningar. Inga stabilitetsproblem än så länge. Känns som ett riktigt kap för 990kr på black friday. Hade bahnhofs router hg2711 innan och nu är hastigheterna 3m från routern ofta uppe på över 800/800 istället för 350/300 med 1000/1000 lina. 7m bort 650/450 istället för 250/100. ca 12m bort genom en vägg (ej betong) ger den ca 250/150.
Deep9
Deep9

3 omdömen

2 månader sedan
Har faktiskt inget negativt att säga just nu. Många inställningar med MerlinFW, Flex eller CakeQOS och Diversion.
dirtpop
dirtpop

323 omdömen

2 månader sedan*
OBS: Ny firmware släppt 22 oktober som sägs förbättra AiMesh rejält. Jag kör två stycken i AiMesh och får ut ca 550mbps i hela lägenhet på 94kvm. Supernöjd!
*Redigerades 2 månader sedan
c
creddan

12 omdömen

ett år sedan*
Mycket lätt & smidig installation. Bra prestanda. Trevligt med knapp för att stänga av LED lampor. Var länge uppsatt i AiMesh tillsammans med RT-AC88U, men jag gav upp det (inte tillräckligt stabilt). Nu dedicerad i bridge mode för en av PC spelarna. Ingen av spelarna klagar så här långt (>1 månad)
*Redigerades 3 månader sedan
s
stpa67

32 omdömen

ett år sedan*
Min gamla 4 år gamla AC68U gick på knäna med traditionell QoS, hade jag tur fick jag ut 90/60 och OpenVPN servern gav ungefär 25/15 för att inte tala om det sega webbinterfacet. Så jag bytte till en AC86U förra veckan och är jättenöjd, traditionell QoS ger nu 95/95 (linespeed), OpenVPN ger ca 90/85 och webbinterfacet är blixtsnabbt. Summerar jag så har AC86U lång räckvidd och rejält högre prestanda än min gamla AC68U sen fungerar Smart Connect riktigt bra åtminstone för mig. Så full pott för AC86U. -EDIT1- Efter snart ett år: - Smart Connect har lagt av helt och hållet. - Tycker AC86U känns seg ibland. Oklart om segheten beror på internet eller routern så jag ska koppla in min gamla AC68U en vecka eller två och se om det är någon skillnad. Tar bort en stjärna tills vidare. -EDIT2- Internet flyter med gamla AC68'an och hackar med AC86'an. AC86'an fungerade perfekt de första 6 månaderna men sen kom problemen successivt, nån krets i den måste ha gått sönder. Lämnat igen AC86'an efter 11.5 månader samt tar bort en stjärna till.
*Redigerades 4 månader sedan
c
caprnja

40 omdömen

4 månader sedan
Fungerar rätt bra nu i alla fall. Lite strul i början då 2,4GHz slutade att fungera. Det visar sig att antennerna är väldigt känsliga och att man inte får ha något framför routern. Jag hade an extern monitor framför routern på bordet som jag kollade Youtube på men när jag tog bort den och vinklade lätt på antennerna så började den fungera igen. Annars får jag omkring 260/280mbps på ett 250/250mbps avtal från Bredband2.
N
Nutshell

17 omdömen

5 månader sedan*
Kommer förhoppningsvis uppdatera mitt omdöme efter hand som jag lyckas konfigurera den enligt mitt tycke. För närvarande tycker jag mig att man bör kunna förvänta sig mer av en router i denna prisklass. Jag hade initialt problem med att det trådlösa nätverket slutade fungera helt eller delvis under längre perioder vilket tycktes kräva en omstart av routern. Efter att ha uppgraderat firmware till merlin så upplever jag fortfarande att det trådlösa nätet blir väldigt segt i perioder - även när man klickar runt i routerns konfigurationsgränssnitt så tar det flera sekunder att ladda varje sida. Uppdatering: Efter idogt googlande lyckades jag till slut hitta förslag på inställningar (https://www.reddit.com/r/HomeNetworking/comments/exthi5/rt_ac86u_loses_connection_every_2_minutes/) vilket löste mina problem till största delen. Låter betyget kvarstå då jag inte tycker det är rimligt att man behöver stänga av funktionalitet för att få acceptabel stabilitet.
*Redigerades 4 månader sedan
Sida 1