Sony WH-1000XM2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (116)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.16)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Bra

  Gillat omdöme
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Noise-canceling funktionen kan vara värt det dyra priset. Testade att gå på vägen hemma och lyssna på ljudbok. Bilarnas ljud tog effektivt bort.

  Efter inspelning några veckor är nu ljudet så pass bra att jag inte kan använda mina andra BT-Lurar inklusive Marshall Headphones Major II som ger mer bas men är fattigare i ljudet.

  OnePlus 5 ägare kommer bli lite besvikna då APX-HD hackar (konfirmerat från andra forum). Men APTX duger och även vanliga standarden då man där kan anpassa ljudbilden i mobilappen efter önskemål

  Equalizer funktionen fungerar bara i Sonys app med SBC, men har man en Android mobil och använder codec aptx/aptx HD eller LCDAC kan man köpa programmet Precise Volume för 31 kr på Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phascinate.precisevolume&hl=sv så kan man boats upp basen rejält och behålla dessa codec underbara ljudkvalité.

  Köpte en LogiLink BT0015 adapter till min PC https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1701762 och kan nu även få bra aptX-ljud trådlöst från datorn. Ingen lagg eller eftersläpning. Fin, fint med Noise-canceling när sambon sitter i rummet bredvid och tittar på Bonde söker fru eller Idol på TV.

  Känns om man går med lurarna några timmar. I alla fall om man har glasögon som mig:
  https://youtu.be/n-3OEK3XFhg
 • Bra

  Gillat omdöme
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Köpte dessa förra veckan efter att jag haft 1000x modellen sedan årsskifte och blivit mycket nöjd med dem. Håller på att testa dem så jag kan bestämma om det blir 1000x eller 1000xm2 som stannar kvar.

  Sammanfattning 1000xm2:
  + Ljudet är bra, jämförbart med 1000x, kanske mer direkt
  + Ingen missljud från konstruktion hos 1000xm2 som en hel del konsumenter har påpekat för 1000x; själv har båda paren varit tysta i mitt fall
  + Smart ANC som anpassar sig enligt situationen; kan vara irriterande - man köper ANC hörlurar för att stänga ut allt brus och här plötsligt i vissa situationer försvinner ANC; kan vara irriterande och lite komplicerat att stänga av; frågan är om-/hur mycket denna sense engine behövs egentligen.
  + Ljudinställningar och effekter är bra, dock ljudet är bra som det är utan ändringar IMHO
  + Lufttryck inställningar om du behöver dem, har inte flugit än med dessa
  + Gestkontroller på högre koppan funkar bra, dock (se nedan)

  - Sämre kvalitetskänsla; mer plastkänsla jämfört med 1000x, det är mer hård-/rå plastkänsla som Bose. 1000x var bättre, tycker jag.
  - ljudet inte mycket bättre än 1000x
  - ANC känns inte bättre än 1000x
  - Graveringen "sony" ovanpå kopparna är nu vitfärgat, minus tycker jag- jämfört med graveringen på 1000x
  - Gestkontroller sämre jämfört med 1000x. Nu funkar de INTE om man har vantar/handskor. Minus tycker jag, speciellt nu i vintern.
  - 1000xm2 lite hårda på huvudet jämfört med 1000x som kändes mjukare.

  1000xm2 är fantastiska hörlurar, bäst värde bland årets modeller du kan få i denna prisklass, dock..

  Förra årets modell 1000x känns som mer balanserad, utan all blink-blink som 1000xm2 är packade med. Ingen substansiell uppgradering. Än så länge känns 1000xm2 inte som än bra investering om du redan har 1000x.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Acceptabel
  15 dagar sedan
  + Bra ljud via Bluetooth
  + Stabil uppkoppling via Bluetooth.
  + Diskret design.
  + Helt ok ljudutsläckning i t.ex. bilen.
  + Bra ambient-funktion (aktiv ljudutsläckning med genomsläpp/förstärkning av samtalsfrekvenser.
  + Appen gör det möjligt att stänga av Sonys funktion "DSEE HX", som påstås återskapa information som förlorats vid komprimering (=omöjligt), men bara ställer till det i ljudbilden.
  + Bra passiv ljuddämpning.

  - Till skillnad från andra aktivt brusreducerande lurar jag provat (t.ex. Bose, Jabra) är dessa inte helt tysta när aktiv ljudutsläckning är aktiverad. Så snart jag aktiverar ljudutsläckning hörs ett vitt bakgrundsbrus som är klart irriterande i tysta miljöer. I bullriga miljöer, eller när man spelar musik på hög volym, är detta inget man tänker på.
  - Aktiva ljudutsläckningen fungerar endast riktigt bra i lägre frekvensområden. Störande samtal etc dämpas nästan inte alls av den aktiva ljudutsläckningen. De är inte sämre än Bose i detta avseende, men sämre än Jabra. Däremot dämpas samtal likväl någorlunda effektivt, även när lurarna är avstängda. Detta rimmar väl med designen, som i allt väsentligt påminner om ett par blingade hörselkåpor.
  - Appens equalizer verkar automatiskt aktivera "DSSE HX". Aktivering av equalizern, med en fullständigt "rak" inställning, försämrar ljudet på samma sätt som aktivering av "DSSE HX", vilket gör EQ:n i allt väsentligt oanvändbar.
  - Man kommer alltför enkelt åt touch-gränssnittet av misstag när man justerar lurarnas position på huvudet. Detta är nog bara en vanesak.
  - Jag har inte provat att lyssna via kabel med lurarna avstängda, men jag rekommenderar dig som är presumtiv köpare att läsa omdömen på Internet om detta om det är en funktion som är viktig för dig.
  - Jag har stort huvud och har ändå huvudbandet på minsta/kortaste inställningen. Gissningsvis kan dessa lurar upplevas som stora av personer med litet huvud.
  - Lurarna stänger automatiskt av sig själva efter några minuter om man inte har nån musik på. En workaround för detta är att plugga in en avklippt 3,5mm-kontakt i uttaget, men man ska inte behöva fulhacka ett par hörlurar i den här prisklassen - i synnerhet inte för att åstadkomma något som är så lättfixat i programvara.

  Jag läste på en hel del inför köpet för att jag ville köpa de bästa lurarna (delar kontor och kör mycket bil), och betalade närmare fyratusen för dessa. Då finner jag det anmärkningsvärt att de brusar, och att ljudutsläckningen är sämre än den i min systersons Jabra för åttahundra.
  Så även om detta är ett par helt ok lurar, så matchar pris inte prestanda. För en tusenlapp kunde de ha fått ett bra betyg.
  Sorry Sony, men kejsaren är faktiskt naken.
 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 15 dagar sedan
  Uppdaterar efter att ha haft dem några dagar och också kunnat jämföra med Bowers & Wilkins PX.

  Komforten som jag i början upplevde som ok men inte mer är jämfört med Bowers & Wilkins PX rätt bra ändå. PX klämmer hårt runt öronen. XM2 är skönare helt enkelt. Desutom känns de mycket smidigare. PX är jämförelsevis tunga och känns stela. PX ser däremot dyrare och lyxigare ut men jag föredrar komfort och bra ljud före bling-bling.

  NC-funktionen är bra men lurarna stänger ute omgivningsljud ganska bra även med NC avstängt så kör lika ofta med det avstängt som påslaget. Ambient Sound-läget känns onödigt.
  När NC är på så hörs bara ett ytterst svagt susande från lurarna. Andra lurar med NC susar betydligt högre, även PX susar och stör mer. När man kopplar om från NC av till på så är det som att lurarna och öronen öppnar sig lite. Det blir lättare att lyssna.

  Ljudet är bra. Bättre efter några dagars invänjning och efter jämförelse med PX. PX har också väldigt bra ljud men XM2 håller i basen bättre. PX är mer vibration än tight bas.

  Appen som jag inte fick att funka med min Xperia XZ i början gick att få igång efter tre omstarter och lika många ominstallationer. Appen är bra och har många finesser. Appen för PX är också bra men något enklare än Sonys "Headphones Connect". Räkna dock med att den strular en del. Speciellt om du vill använda lurarna på mer än en enhet, ex mobil och surfplatta eller flera mobiler.
  Uppdatering: Appen funkar 100% nu.

  +Mycket bra ljud.
  +Sköna på huvudet. Man blir inte trött av att ha dem på.
  +Känns väldigt välbyggda.
  +Mycket bra NC. Troligtvis den bästa oavsett priskategori just nu.
  +Medföljande tillbehör: Laddkabel, ljudkabel, flyplansadapter, rejält reseetui.
  +Batteritiden är extremt bra!
  +Smarta touchkontroller utanpå högra kåpan som gör de enkla att styra utan en massa knappar. Mycket enkla att använda.
  +NFC funkar mycket bra och anslutning mot enheter med NFC går blixtsnabbt. Blåtand ansluter fortare än någon annan blåtandslur jag testat tidigare även då man inte använder NFC.

  -Kan klämma lite runt öronen.
  -Lite klumpigare än vissa andra lurar men båda lättare och smidigare än t.ex. Bowers & Wilkins PX.
  -Dyra. Jag fick dem för 2995 kr på Mediamarkt under en kampanj vilket får ses som ett fynd.
 • Utmärkt
  20 dagar sedan
  Fantastiska lurar!

  Dock vill jag att ni som funderar på att köpa dessa även kollar in Sony WH-H900N också! :-) Jag köpte båda, och blev mest nöjd med WH-H900N.
 • Utmärkt
  23 dagar sedan
  Bra mycket mer funktioner än bose QC35. Man får vad man betalar för antar jag. Dock tycker jag att förlurar för denna prisklass borde ha bättre skydd för vatten! Pröjsade 2990.

  Komfort 8/10
  Ljud 9/10
  Basåtergivning 7/10
  Funktioner 9/10
  Prisvärt 9/10
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Jag provlyssnade bara dessa i butiken. Oljudsdämpningen verkade bra, men ljudet. Njae, ganska så dovt och inte så lysande. Expediten föreslog KEF (Porsche Design) Space One i stället - som visade sig låta mycket bättre.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Väldigt nöjd med mitt köp. Gester på kåpan funkar väldigt bra och är smidigt när man använder dom. Appen är stabil och bra att ställa in med. Kvaliten på såväl ljudet som Noice cancelling är riktigt bra. Rekommenderas till folk som reser mycket.
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Bara haft dom ett par dagar så recensionen är grundad på tidiga intryck. Dom sitter skönt, brusreduceringen funkar mycket bra men jag hör lite vitt brus. Är det vitt brus-ljud eller blodet som brusar i mina öron? Det jag gillar mest är musikåtergivningen. Den känns ren och välbalanserad. Här är min referens mina Dali Rubicon 8. Övriga referenser är Sennheiser PXC 550, Philips Fidelio M2BT m.fl
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Jag har båda bose 35 version två och dessa. Tycker dom här kanske är lite bättre än bose, men bose sitter bättre på mitt huvud och är mer komfortable. Köp båda:-)
 • Bra
  2 mån sedan
  Testade efter en liten stund med dessa måste jag säga att NC är det bästa jag hört.
  Ljudet är ok-bra, det som får mig att välja bort dessa är den "billiga" basen, den är lite för oprecis i mitt tycke, designen är nog inget de vinner priser för heller, lite för stora och släta i formen, ser lite ut som ett par hörselkåpor.

  Men om det är den bästa NC man vill ha (iaf av de jag provat) om man reser mycket och ljudkvalitén inte är prio 1 så är de toppen!
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Dessa lurar är en uppdaterad version av ett par redan fantastiska 1000X som kom förra året. Uppdaterad batteritid samt lite nya funktioner är de största förändringarna. Ljudet är riktigt bra och i mina öron en klar fördel över QC35. NC fungerar övertygande och stänger ute monotona ljud fantastiskt bra. Det är svårt att höra flygplansmotorerna överhuvudtaget med NC påslaget. Klassledande på den här punkten.

  Sony har med dessa lurar satt press på övriga tillverkare och jag lyckades köpa dem när de tillfälligt låg på 2804:- och för det priset var de ett kap.

  QC35 må vara marginellt bekvämare och lite mer slimmade på men 1000XM2 har funktioner som efter man vant sig vid dem är svåra att vara utan. Dessutom ger stödet för "högupplöst" ljud ett stort plus i kanten för Sony.

  Sony skickar med en flygplansadapter vilket är något som Bose sparat in på. Varför kan man undra då detta är ett givet användningsområde för ett par NC-lurar.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Har ägt flera NC-lurar tidigare inkl QC35 och 1000X och kan varmt rekommendera XM2. Det är ett par otroligt balanserade hörlurar med mycket bra ljud. Det skiljer väldigt lite mellan QC35, 1000X och XM2 och vad man än köper så kommer man vara nöjd.

  NC: 10/10
  Komfort: 9/10
  Ljud: 10/10
  Multi-pairing: Nej (drar ner slutbetyget)
  Kvalitet: 9/10

  Lurarna är plastiga, något för mycket för min smak och speciellt på denna prisklassen. Det som talar mest emot de här lurarna är att de saknar multi-pairing, dvs man kan inte vara kopplad till två enheter samtidigt. Vill man kunna vara kopplad till en laptop och en mobil för samtal samtidigt är det omöjligt med Sony.

  Totalbetyg: 8/ 10
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Fantastiska hörlurar. Har erfarenhet av ett flertal lurar inkl. Bowers & Wilkins P7 som tidigare varit mitt självklara förstaval. Sony-lurarna är ljudmässigt i samma kategori. Kristallklart, välbalanserat ljud, ultratydlig sång, väl avvägd bas. Supernöjd!

  Jag har inte provat hörlurarna mer än några timmar så har inte testat alla tekniska finesser ännu, men noise cancellation är otroligt imponerande och fungerar superbt. Man blir mer uppslukad av musiken och vill bara lyssna lite till och lite till och så lite till. Timmarna går....

  Solklart köp för alla som har råd och andra bör spara för att få råd till dessa topplurar.
  Det är ingen slump att hörlurarna fått toppbetyg i internationella bedömningar av välrenommerad hifi-media.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Är otroligt nöjd, dessa hörlurar har både bra komfort och ljudkvalitet, även NC-funktionen funkar utmärkt, kan också användas utan musik och enbart med brusreducering. I och med att Android Oreo har stöd för LDAC så kan ljudet bli ännu bättre, just nu använder jag ATPX HD.

  Även appen som används för att styra hörlurarna fungerar utmärkt, och det kan hända att den blir uppdaterad med nya funktioner i framtiden.

  + Ljudet
  + Komfort
  + NC-funktionen
  +Appen
  + Batteritiden
  + Ljudnivån når upp till förväntade nivåer, jag har kanske en dålig hörsel, men andra BT-lurar som jag har provat har inte nått upp i en tillräckligt hög ljudnivå.

  -Touch kontrollerna var lite svåra att lära sig, men det blir bättre för varje dag
  - Det är 2017 och ändå är dessa Micro USB och inte USB C, så nu måste man ha två kablar...

  Ett tips angående touch kontrollen som jag inte tycker framgår i manualen är att ljudnivån går att justera med ett touch. När du sveper upp eller ner beroende på om du vill höja eller sänka så kan du "hålla kvar" svipet för att justera steglöst, istället för att göra samma rörelse flera gånger.

  Använder den enbart med mobilen (hemma har jag ett par rejäla open back-
  studiohörlurar). Men det var klagomål på hur föregångaren hanterade uppkoppling på flera olika enheter. Har alltså inte testat detta för att se om Sony har fixat det.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Sony WH-1000XM2, lurarna levererar, grym rapphet och full kontroll i basen, detaljerna... wow, exellent och kontrollerat, kör lurarna mot XPERIA XZ PREMIUM. Hade turen som fick det enda exet på Elgiganten Kungens Kurva denna trevliga SONY dag.

  Tack SONY för ytterligare en grym produkt.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Här talar vi kvalitet! Förskjutningen av Bose QC35, och kan säga att detta är ett headset som jag vill! För dem som gillar lite extra fina funktioner så är detta rätt för dig! Separat app från Sony som du också kan ställa in olika funktioner. Vad jag tycker är coolt om dessa är att du kan hålla din hand tills headsetet på höger sida Skånland du hör "utanför" headsetet! Pekskärm även den sida som du kan styra volym, etc .. Köpte detta eftersom batteriets livslängd vara helt kung. Du kommer inte att ångra.