Nintendo Classic Mini SNES

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Nintendo Spelkonsoler (20)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.59)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Oerhört bra konsol som emulerar originalspelen på snudd till perfekt. Om du inte har tillgång till en gammal CRT TV och inte känner för att lägga ut tusentals kronor på en bra signalomvandlare så har SNES Classic allt du behöver för en kristallklar bild- och ljudupplevelse.

  Ett stort plus är att Nintendo har valt att inkludera två handkontroller denna gång, och kablarna har nästan dubbel så lång längd.

  Konsolen levereras med 20 spel som sammanfattar SNES eran väldigt bra, samt Star Fox 2 som blev nedlagt men som Nintendo nu har färdigställt exklusivt för SNES Classic.

  Det finns absolut ingenting att klaga över när det kommer till SNES Classic. Underbart spelutbud, perfekta handkontroller samt några unika funktioner som inte finns på originalet.

  Det enda negativa med SNES Classic är något som egentligen inte har något med själva konsolen, utan med Bergsala som distribuerar den i Sverige. Och det är att de tar ockerpriser. Idag är det till och med dyrare att köpa konsolen i svenska butiker än vad det är att köpa ifrån scalpers på Ebay, och så ska det inte behöva vara.

  SNES Classic kostar 80 dollar/euro/pund i resten av världen, medan i Sverige så får vi betala dubbelt så mycket. Och det kan vi tacka giriga Bergsala för.
  1 månad sedan
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  Riktigt bra!
  Tycker den är värd sina 1500 kr. Även om jag såklart stör mig på att den kostar det dubbla norden Sverige gentemot resten av världen. Kan faktiskt bli trött på Bergsala. Man kan undra vad de fyller för funktion gentemot oss konsumenter mer än att tjäna en hacka som mellanhand. Nåväl. Nog talat om det och låt oss prata om konsolen.

  + Kontrollerna är SJUKT goa. Känns verkligen som original. Inga andra, oavsett pris kan kännas mot dessa i kvalité. Snes spelen skall helt enkelt spelas med dessa.
  + Riktigt bra av arkiv med spel, samtliga spel som medföljer är verkligen bland de bästa spelen. Finns egentligen bara ett fåtal som saknas om man kollar till "top notch".

  +/- Man har förlängt sladden till kontrollern gentemot NES mini. Kabeln är dock fortfarande för kort. Förlängningssladd är därför att rekommendera.

  - Trots att det är riktigt bra spel. Så finns det såklart vissa spel som saknas som är lite "must have". Ett sådant är exempelvis Chrono Trigger.
  Troligtvis går det säkert lösa på "egen hand" att lägga in fler spel, men ett sätt att köpa till fler spel hade uppskattats. Jag hade exempelvis velat kunna köpa gamla goa lir som Rock'n roll racing och de gamla NHL spelen.
  1 månad sedan
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Samma känsla som riktigt SNES. Det laggar till och med på samma ställen. Fantastiskt.
  1 månad sedan
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  Alla Metroid Fans gå med i den svenska Metroid gruppen på Facebook ;)

  https://www.facebook.com/groups/146909015903780
  @metroidsweden
  7 dagar sedan
 • Bra
  Härligt med gamla klassiker fast skall man vara helt ärlig så vet i tusan om den är värd sina pengar, Ingen möjlighet att lägga till spel, en Raspberry Pi med en emulator och ett minneskort så har man ju hur många spel som helst.

  Fast kul att Nintendo överraskar, det gillas skarpt!
  12 dagar sedan
 • Utmärkt
  Ett måste för alla som växte upp under 16-bits eran. Nästan perfekt spelutbud, även om det finns ett par guldkorn som saknas.
  Emuleringen är riktigt bra, extra plus för bildfiltren som bland annat emulerar en crt tv rätt ok.
  Kablarna är lagom längd, synd att man måste fälla ned en lucka för att trycka in usb kablarna, förstör estetiken lite grann.

  Skälen till att den får 9 istället för 10 är dels att det kunde gott ha följt med fler spel, utrymmet finns redan i konsolen, och det kostar bara Nindendo missade försäljningar på sin onlinetjänst.
  Det andra skälet har inte direkt med konsolen att göra utan med Bergsalas hantering av försäljningen. Norden betalar mer än dubbelt upp mot resten av världen och det har inte med kemiskatt eller liknande att göra, bara Bergsala som försöker blåsa oss konsumenter,

  Sammanfattningsvis ett solklart köp om man har intresset, men inte till det ocker pris som Bergsala vill ha. Betalade 800:- ink frakt för min och det är den väl värd.
  21 dagar sedan
 • Mycket bra
  Är otroligt nöjd med konsolen. Kontrollerna är en fröjd att spela på! Spelmässigt har de fått med det mesta. Men som många andra hade jag inte tackat nej till Chrono Trigger och Final Fantasy 2.

  Till skillnad mot Nintendo Classic Mini verkar det som att tillgången på enheter är god. Givetvis är det surt att priset är högt i Sverige och även om jag importerade min så skulle jag ändå tycka att 1500:- är acceptabelt för den mängd/kvalitet på spel man får.
  21 dagar sedan
 • Utmärkt
  Väldigt bra och genomtänkt. Lätt nog för en treåring att spela på.
  26 dagar sedan
 • Mycket bra
  Har bara prova några gånger och är så där lagom nöjd, det är något med emulering jag aldrig riktigt kan uppskatta, även om detta är en äkta Nintendo produkt så känns den Kina tillverkad och inte en high end tillverkad Japan produkt.

  En Analogue NT Snes som kommer ut snart med 1080p HDMI verkar ha mycket bättre bild än denna, den kan ge ut full RGB och scanlines, dock är ju den en mer av äkta hårdvara som läser riktiga kassetter: https://www.analogue.co/pages/super-nt/

  Snes Classic tror jag mer är för dom som vill kunna gömma undan sin konsol när man inte spelar, dock tar kontrollerna stor plats och det känns inte helt optimalt att ha trådade handkontroller 2017.

  Jag kan helt klart rekommendera en Snes classic om man kan leva med begränsningarna som den konsolen faktiskt ändå har och att det är emulerade spel man spelar. Det blir tydligt att spelen är emulerade i tex Metroid då det ibland blir grafik glitchar.
  29 dagar sedan
 • Perfekt
  Super dock borde man kunna ha 16:9
  1 månad sedan
 • Acceptabel
  Tycker den borde kunna skicka ut 16:9 format när det ändå är en emulator.
  1 månad sedan
 • Mycket bra
  Edit: Väldigt smidig liten konsol, men de flesta av de bästa spelen till SNES.
  (Önskar att någon av dessa titlar hade funnits: Pilot Wings, Mortal Kombat, NHL, F1 Pole Position eller F1 World Championship)

  Bra
  + Väldigt enkla menyer och snabb omstart
  + Man kan spara i spelen
  + Kontrollerna är väldigt sköna som orginalet. (se video)
  https://www.youtube.com/watch?v=jY9Zb72AbdM

  Dåligt
  - Högt pris i Sverige.
  1 månad sedan
 • Perfekt
  Fantastiskt bra och prisvärd! Jag anser att den är prisvärd trots att den kostar nästan dubbelt så mycket i Norden mot USA och Japan. Kontrollerna är identiska till originalen och spelen är till 99,99% som originalen.
  Om du var barn under 80 och 90-talet och älskade tv-spel är detta ett måste.

  Jag har själv köp tre stycken. En att spela i och två som jag sparar till mina små barn till de blir vuxna.

  16bits magi!
  1 månad sedan
 • Perfekt
  Har haft alla Nintendo utom SNES. Nu lirar jag och grabben som är 4 år och har det hur kul och trevligt som helst. Nostalgi!
  1 månad sedan
 • Acceptabel
  Är uppväxt med Gamla Konsoler sen Nes-Eran och trodde jag skulle älska denna då man har en bild i huvudet hur bra spelen var. Nesen visste jag att det va för gammalt och spelen var så trasiga i dagens mått mätt. Men Snesen va ändå början på en modernare era med en hel del bra spel tänkte jag. Tyvärr så stämmer den bilden inte alltid med verkligheten och det man vant sig vid.
  Finns ett väldigt fåtal av dessa spelen som fortfarande är bra, men det gör inte denna värd 1600 spänn. Zelda är det spelet som än idag håller hyfsat. Men saker som sladdlösa kontroller och se hel bild på tvn istället för minimal ruta i mitten är såna saker som gör det svårt att älska denna lilla dosa. Finns helt enkelt bättre sätt att spela dessa spel på idag utan att för den delen betala ett öre. Mario Kart tänkte jag man kunde ha kul med men det är så simpelt och tråkig grafik att man tröttnar efter 5 min. Liksom dom flesta spelen. Spel som ändå är helt ok om man nu tolererar dosa med korta sladdar och ytterligare en maskin på bänken är Zelda, Final Fantasy 3 (6) Earthbound, Secret Of Mana ( som jag rekomenderar att vänta med tills remaken till ps4an i vår) och kanske Mario RPG. Finns ett par till som är ok. Dessutom är det typ bara Mario Kart som man verkligen spelar 2 samtidigt.
  Hade denna kostat max 1000kr med trådlösa dosor hade jag gett det en 8a för nostalgin. Men tror att denna snabbt hamnar längst ner i lådorna hemma hos dom flesta, trots att många lovordar dessa nu och hysterin på retro är på max. I längden så är dom för omoderna och spelmekaniken håller inte idag.
  1 månad sedan
 • Mycket bra
  Riktigt skoj! 2 kontroller är ett stort +! Men som sagt korta sladdar men förlängningar går ju att köpa. Jag och tjejen tycker dock att det är rätt mysigt att sitta nära tv:n (på golvet eller på stolar), precis som på gamla goda tiden. Bara att koppla in USB i tv och köra! Liten och smidig, så tar ingen plats. 30 spel är väl ok, jag och tjejen köpte mest för 3-6 spel som vi känner igen, det räcker. Är inte tänkt att ha till hardcore-gameing! Spelar mest för skojs skull. Vill man ha fler går det väl säkert att mecka till som det går med NES mini eller så skaffat man en rasberry pi med emulator och smackar in alla Nintendo-spel som typ funnits :)
  1 månad sedan
 • Perfekt
  Absolut nostalgi! Köp!
  1 månad sedan
 • Perfekt
  Perfekt!!
  1 månad sedan
 • Utmärkt
  Lite retro kärlek är aldrig fel även om priset är högt, spelen begränsade & sladdarna är korta så är det ändå för härligt att äga & få spela på detta lilla barndomsminne.
  1 månad sedan
 • Perfekt
  Grym nostalgikick! Fler spel kunde varit med.
  1 månad sedan
 • Utmärkt
  Väldigt läcker! Bra med två kontroller samt att de har längre kablar. Återkommer efter spelperiod.
  1 månad sedan
 • Detta omdöme är under utredning
  1 månad sedan
 • Detta omdöme är under utredning
  2 mån sedan