Prisjakt

Asus RT-AC66U B1

Asus RT-AC66U B1

  • 2.4GHz
  • 5GHz
  • Trådlöst nätverk
Bevaka
Jämför
Asus

Asus RT-AC66U B1

Omdömen

Produktbetyg

3.3
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
5 omdömen
5
(3)4
(0)3
(0)2
(1)1
(1)

Användaromdömen

Sorterat efter datum
B
Besviken Nils

3 omdömen

Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
10 månader sedan

Ingenjörer på router mjukvara borde kunna göra saker enklare, alla lova att det skulle vara enkelt, 1 samtal till internet leverantör o 3 till asus support för att få det att funka dåligt med bra instruktioner asus support påstår massa saker om hur enkelt å skicka sms och mejla med instruktioner som dom tror är lätt helt fel. Nej jag är inte okunnig, jag är teknisk men ointresserad digital teknik, hör av er när Agda 90 år koppla in en router på 5 min besviken på de routers jag kopplat, denna o Telias. Rekommenderas endast till tekniknördar.

S
Sergej

3 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Köpt cirka 2 år sen från inet, funkar stabilt, har inte behövt starta om den. Bästa router för pengarna.

L
Lidodido

27 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan

Lite bökigt konfigurationsgränssnitt (ologisk placering av port forwarding kan jag tycka, t.ex) och lite synd att antennerna inte går att skruva loss, om det nu skulle behövas. Funktionellt är jag dock nöjd över att äntligen ha löst alla problem med täckning och stabilitet som min Linksys EA6700 har gett mig. Det skulle ju vara en värstingrouter, men jäklar så dåligt den har fungerat. Får klart bättre resultat på bredbandskollen med denna, både på 2,4GHz-nätet och 5GHz-nätet. I de köket där sambon klagat i över ett års tid på dålig täckning på 2,4GHz trots olika placeringar av routern och försök med olika kanaler ger denna router mig bra uppkoppling på 5GHz-nätet. Köpte 2st för att köra Mesh-nät men räckvidden är så pass fenomenal att den andra kommer nog aldrig att behövas.

K
Kvasi

97 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 år sedan*

B1-versionen av AC66U är samma hårdvara som AC68U, samma dual core på 1Ghz, har usb 3. Fast har en mindre låda och vettigare placering av portarna om man vill hänga på väggen. Dvs samma låda som den gamla modellen. Grymt bra prestanda, men det vet vi ju sen tidigare om AC68U. Endast småsaker i mjukvaran som gör att den inte får 10/10.

*Redigerades 4 år sedan
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*

Hade en vanlig AC66U Merlin för ett par år sen, som efter mycket goda erfarenheter såldes för att gå över till mobilt. Efter det visat sig att surfmängden inte räckte till, återskaffades fast fiber tillsammans med denna "B1" och ett D-Link DWA-582. Nätverkskortet blev snabbt garantiärende då det tappade mottagning och saktades ned. Efter ett PCE-AC68 PCI installerats försvann nedkopplingarna, men jag får fortfarande oregelbundna korta "delays" och tvekningar innan olika webbsidor öppnas, vilket aldrig hände på den gamla routern. Är ganska missnöjd, ska testa Merlin firmware och se om det gör någon skillnad. Routern står lite drygt en meter från datorn, med helt öppen sikt, och antennerna spikrakt mot varann. Bredbandskollen ger 93,48/85,89 Mbit på 100/100 med 3.75ms svarstid.

*Redigerades 4 år sedan