Prisjakt

D-Link DIR-825

D-Link DIR-825

  • 2.4GHz
  • 5GHz
  • Trådlöst nätverk
Bevaka
Jämför

D-Link DIR-825

Användaromdömen

Sorterat efter datum
M
Martin43

8 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Fungerar perfekt! Kör Openwrt 12.09. Snabb, stabil. Den bara fungerar. Relativt strömsnål också. Räckvidden på 5 Ghz kunde nog varit aningens bättre.
*Redigerades 8 år sedan
a
ante_olsn

33 omdömen

Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 år sedan*
Urusel router. Känner inte igen mac-adresser. Väldigt svajig när det gäller det trådlösa, ena stunden fungerar det andra inte. Har provat tre likadana. Hänger sig ganska ofta. Uppdateras en gång varje decenium typ. Nä nästa router blir en Asus...
*Redigerades 9 år sedan
Blazter
Blazter

302 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
9 år sedan*
Känns kvalitativ med tydligt lysande symboler. Gränssnittet är hyfsat smidigt och routern har bra med stöd. Körde DD-WRT en stund men då klarade den inte av större hårddiskar. Slutade med att jag lade in originalmjukvaran. Fungerar stabilt!
*Redigerades 9 år sedan
KennyStarfighter
KennyStarfighter

103 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
11 år sedan*
Köpt 2 st till jobbet. Köpte denna då den är en av få routrar med riktigt bra CPU. (Gick på antal MHz vilket kanske inte säger allt! :-/) Båda är H/w Ver: B2 & F/w Ver: 2.01EU Ena är omflashad till DD-WRT och andra kör original firmware från D-Link. Upplever båda stabila utan problem. Skulle rekommendera att flasha om den till DD-WRT. Deras gränssnitt känns bättre och mindre plottigt! Inte upplevt några problem som andra har och då har vi haft dessa i ett par månader. Tror mer på handhavandefel nedan. Trådlöst är inte så lätt med alla de störningskällor som finns. * Bryr mig inte om funktionerna i USB-porten, så de är ej testade. * Kör ingen SPI-brandvägg för det drar bara CPU och då skapar problem att den klipper nätet. Mer kommer då jag vet mer!
*Redigerades 9 år sedan
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
10 år sedan*
Jag köpte en DIR-825 rev B2 för någon vecka sen, med ambitionen att köra Openwrt på den. D-links egen firmware lämnar en del i övrigt att önska (i mitt fall främst stöd för taggade VLAN), så den är i princip inte med i min bedömning. Som OpenWRT-hårdvara är DIR-825 i alla fall mycket bra. Den har fem gigabit-portar fördelade på två routerinterface. En uplink på det ena och fyra switch-portar som är kopplade till det andra routerinterfacet. Det finns två trådlösa interface - ett på 2,4 GHz och ett på 5 GHz. Båda radiodelarna kan hantera flera trådlösa nätverk (vilket är bra om man vill sätta upp en gästaccess). All hårdvara verkar ha utmärkt stöd i OpenWRT och flashningen gick också lätt och bra. För 599 kr (veckans erbjudande på Netonnet) är det inte mycket att diskutera - man får en utmärkt hemma-router, med bra prestanda och låg vämeutveckling.
*Redigerades 10 år sedan
webelton
webelton

154 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
10 år sedan*
Klockren produkt å funkar utmärkt med firmware 2.01EU. Surfar med en enormt stabil hastighet i det trådlösa nätet. Både 11g och 11n. Kabelanslutningen funkar även klockrent med mitt 100Mbit/s internet där nedladdning är i klockren hastighet. Jag streamar HD upplöst film genom routern till min Blu-ray spelare utan minsta problem. Jag hade en D-link Gamingrouter DGL-4300 där det var otroligt stora problem med den trådlösa biten med dålig mottagning och väldigt dålig stabilitet på WLANet. En gigantiskt förbättring med denna router. Ni med problem bör kanske titta till era inställningar i både routern och för nätverkskortet. Kanske kolla upp hur ert nätverkskort fungerar med routern. Jag kör ett D-link gigabit nätverkskort i min stationära dator. Minus: Upptäckt att den har problem ibland med att den klipper kontakten med internet och nätverket. Ett problem som stör mig mer och mer då jag inte lyckas hitta en lösning på felet.
*Redigerades 10 år sedan
L
Lilla Putte

42 omdömen

Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
10 år sedan*
Gick sönder efter 1 år och 4 dagar, det är ett års garanti..... Fram till det så var det inte några problem.
*Redigerades 10 år sedan
Raboo
Raboo

7 omdömen

Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
10 år sedan*
Fungerar ganska dåligt när man kör torrent och försöker nå upp till 100Mbit/s mot 20-30 anslutningar samtidigt. Den lägger av då. Men när man inte kör torrent fungerar den smidigt.
*Redigerades 10 år sedan
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
11 år sedan*
Har haft DIR-825 rev.B1 i drygt 1,5år... Är rätt nöjd med den, fast D-links egna firmware undrar man om dom ens testar innan dom publicerar... Dlinks ryska avdelning har(hade?) flitigast uppdatering för DIR-825: ftp://ftp.dlink.ru/pub/Router/DIR-825/Firmware/ Över lag håller dock Dlinks firmware mycket dålig klass, bli inte förvånad om routern inte klarar bittorrent tex, ip-telefoni inte funkar osv.. Kort och gott, räkna inte med att den funkar med Dlinks firmware... Men, det finns hopp... Och tur är väl det, för hårdvaran är helt ok... Kör själv med DD-WRT (DD-WRT v24-sp2 (12/24/10) std - build 15962) och den fungerar stabilt för mig... inställd automatisk omstart av routern en gång i veckan, mest bara för att det går. För senaste DD-WRT: http://www.dd-wrt.com/site/support/other-downloads?path=others%2Feko%2FBrainSlayer-V24-preSP2%2F2011%2F DD-WRT Forum för DIR-825: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=57708 DD-WRT wiki: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Main_Page Att byta antenner till routern kan helt klart vara värt det, men ersätt inte med vilket skräp som helst... 8 stjärnor bort pga Dlinks obefintliga support och dåliga(buggiga) mjukvara(firmware), 7 stjärnor återlaggda av dessa 8, då mjukvaran går att ersätta med alternativ sådan. Fast det är inte Dlinks förtjänst...
*Redigerades 11 år sedan
h
hepphopp

3 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
11 år sedan*
Funkar stabilt och ger mig ungefär 72 Mbps i ett blandat 802.11g/n-nätverk vid överföring från en dator med 100 Mbps-anslutning. Jag använder inte brandväggsfunktionaliteten utan har allt inkopplat på LAN-sidan.
*Redigerades 11 år sedan
Sida 1