Kategorier
Prisjakt

Fujifilm FinePix X100F

Fujifilm FinePix X100F

  • Design: Kompakt
  • Sensorformat: APS-C
  • Sökare: Optisk, Skärm (LCD/OLED), EVF (elektronisk)
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Fujifilm FinePix X100F

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
s
shmoopy

28 omdömen

7 månader sedan
Avancerad kompakt systemkamera som man kan använda för allt möjligt. Till skillnad från andra kompakta kameror så har FUji x100f fantastisk bildkvalité med en speciell känsla i foton. Relativt enkel att använda och lära sig men har mycket avancerade funktioner för proffsfotografen. Den är bra på många saker. Litar på att ställa in den på auto och sköta allt egentligen. Bra ISo, bra vitbalans, bra färger. Helt ok fokus, lite seg ibland, inte så bra på natten, speciellt fokus, då får man använda manuell fokus med peak. Bilderna blir superbra, och man kan få fin bokeh vid porträtt, och för att inte glömma att den har grymt bra närbild/makro funktion! Bra kvalité, man kan prata om kameran hur länge som helst. Bra andrahandsvärde. KÖP och upplev magin själv.
D
Danlo

7 omdömen

ett år sedan
En speciell kamera, inget för gemene familjefotograf. Själv är jag dock OERHÖRT nöjd. Den är helt enkelt UNDERBAR, en kamera som gör att man får LUST att fotografera är utan tvekan den bästa man kan äga. PLUS: Jpegarna - otroligt bra bildkvalitét, speciellt på DR800-läget. Otroligt fint dynamiskt omfång vilket ger bilderna ett naturligt utseende när himlarna blir på blå istället för bara vita. Optisk sökare - så skönt att bara kunna fotografera och titta på bilderna när man kommer hem. Elektroniska sökaren är också helt ok, inte toppklass men trevligt om man vill se exakt hur exponeringen blir innan man tar bilden. VACKER - det är den vackraste digitalkameran som någonsin tillverkats. Tyst slutare - den här kameran har en centralslutare "leaf-shutter" vilket gör den nästan helt tyst när man fotograferar. SKÖNT! Batteritiden - själv använder jag nästan uteslutande den optiska sökaren och tittar sällan på skärmen, då räcker batteriet lätt en hel dag om man stänger av den så fort man tagit en bild och inte går med den påslagen, då räcker batteriet bara typ 2 timmar. MINUS: Brännvidden, önskar varje dag att det var 35mm f/2 (50mm equivalent) istället för 23mm (34mm equivalent). Är man inte lika vild som tex fotografen Bruce Gilden och trycker upp kameran i ansiktet på folk så är vidvinkel inget bra. Som tur är räcker 24mp gott till för lite beskärning i efterhand. Den är för stor, går knappt i en jackficka. Den är kanske lite för seg ibland. Den är lite buggig, ibland så startar den inte när jag stängt av den och sen startar den för snabbt, beror nog på att varenda knapp är elektroniskt styrd och inte mekaniskt. Den har hängt sig några gånger, men det är extremt sällan. Raw -filerna - helt omöjliga att redigera i färg, alltså, TOTALT! Färgerna blir alltid lite konstiga och kontrasten är liksom alldeles för hög på nåt sätt, skitsvårt att få det snyggt. Däremot fungerar raw-filerna utmärkt till svartvitt (om man har 15 års erfarenhet av photoshop dvs) Så kameran rekommenderar jag som främst en jpeg-kamera, jpegarna är utmärkta och håller för en hel del filter eller redigering innan de går sönder. SLUTSATS: Absolut roligaste kameran jag köpt! Det bästa är nog att det inte går att byta objektiv, SÅ SKÖNT att slippa fundera innan man ska ut o fota - det är bara att ta kameran och ge sig ut. Perfekt.
I
Inkyape

45 omdömen

4 år sedan*
Den perfekta kameran? Skrev en recension för två år sedan om denna kameras föregångare - x100t - och konstaterade att den var nästan perfekt. Nu är uppföljaren här, och de eventuella minus som x100t hade är är i stort sett borta. Mycket är detsamma som på x100t, men många saker har ändrats / förbättrats. Här är några skillnader: -Bättre reglage. Knapparna är bättre och skroll-hjulen är nu i kraftigare material -Fokuseringsringen har bättre grepp och följsamhet. -Bländar-ringen har mycket bättre taktilitet. -extra ISO-hjul inbyggt i tidsinställningshjulet. (Inga fler dyk i menyer för att ändra ISO) -on-off-knappen lite mindre för att undvika att kameran sätts på i ficka/väska -omarrangerade knapp-placeringar på baksidan. Bättre layout. -ny joystick för att välja fokuseringspunkter. Väldigt bra. -extra fn-knapp inbyggd i sökarswitchen på framsidan. -Större batteri (bättre batteritid) Samma batteri som övriga i fujis större x-serie -Bättre sensor (högre upplösning utan försämrad kvalitet) -Nya, bättre menyer -Bättre filmkvalitet. -Mindre brus vid hög ISO. -inget macro-läge. det sköts nu automatiskt. -tydligt snabbare autofokus -ACROS filmsimulering (fantastiska svartvita bilder) Bifogar nedan en uppdaterad version av det jag skrev om x100t: Strålande liten kamera som påminner om en klassisk analog Leica i handhavandet (men man kan köra den helt i auto också). +Hybridsökare. Du kan välja mellan optisk, elektronisk, och optisk med infälld inzoomad digital bild som underlättar manuell fokusering. +Skarpt objektiv med f2.0 +Otroligt bra auto-vitbalans. Sätt den på auto och glöm. +Flera användbara filmsimuleringsinställningar, som tex Classic Chrome, (som liknar Kodachrome-film), ASTIA, VELVIA osv. +Den elektroniska slutaren plus det inbyggda 3-stop ND-filtret gör att du kan ta bilder på f2.0 i solljus utan problem. ( 1/32000s!) +fenomenala synkningsmöjligheter för externa blixtar i och med "leaf shuttern" +Programmerbara knappar +WIFI. Du kan föra över bilder till datorn eller telefonen utan sladd. +Kan GPS-tagga bilderna via smartphone. +Kan laddas via micro-USB-kabel direkt in i kameran. +Extremt snygg design +Bättre batteritid än föregångaren. Nu klart godkänd. +Väldigt bra på hög ISO. +Inbyggd RAW-konverter i kameran. +Bildkvalitet i klass med en fullformats-DSLR. +De bästa JPG-bilder rakt ur kameran av alla kameror, någonsin. Jag fotar inte längre i RAW om jag inte behöver. Några smågrejer på minus-sidan: -Inte helt vädertätad. Hade varit bra. -Skulle önskat ett skärmläge där man kan välja att bara använda sökaren för bildtagning men ändå kunna gå in i menyer på LCDn. Som det är nu får man växla mellan. Mindre petitess, bara en knapptryckning, men ändå. -Man kan inte längre programmera filmtagning till fn-knapparna, så om man vill filma måste man trycka två gånger istället för tidigare en (på x100t) Slutsats: Den kanske bästa kompaktkameran som gjorts.
*Redigerades 4 år sedan