Asus ROG Strix Z270H Gaming

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Moderkort (341)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har inget sätt att kommentera inläggen här så skriver ett omdöme tills vidare för att upplysa om monteringen av detta moderkortet.

  ROG Strix Z270H är ett 23,4 cm brett ATX-moderkort, det monteras alltså bara i 6 st punkter. Det 7:e hålet är till för att montera 3D-printade fästanordningar eller för att täcka in kablar. Se mer info här: https://www.asus.com/Motherboards/ROG-STRIX-Z270H-GAMING/3D-Printing/

  Manualen har uppdaterats och kommer ändras med moderkort som tillverkas nu. Tack till alla som har upplyst om felet i manualen!

  Notera att jag representerar ASUS i denna frågan.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fungerar klockrent, inga problem what so ever. Riktigt användarvänligt BIOS-gui också, stort plus!
  Har inte någon superbra uppfattning om fläkthanteringen (då jag kör Speedfan), men den såg ut att vara rätt så avancerad med bra funktioner redan i BIOS, så det är ett plus för er som inte använder Speedfan eller liknande.

  Inköpsställe/pris:
  Jag köpte detta moderkort + 7700K i en bundle på Webhallen 2017-03-02 för 5290:-
  https://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/262474-asus_strix_z270h_gaming__intel_core_i7-7700k
 • Alla omdömen

 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra uppstarttid, gjorde susen, manualen var la lite sådär dock. Men allt annat kanon, lätt att navigera i bios.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt nöjd med kortet och dess funktioner. Samt nya ljudkretsen .
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Som andra påpekat så finns det fästhål till höger på moderkortet som inte når till chassits standoff. Och då är det INTE hålet för 3D-printade delar som avses. Moderkortet är lite kortare än vad som är normalt, och det går därför inte att skruva fast det någonstans längs kortets högra sida. På grund av det så kan det vara lite svårt att exempelvis trycka in 24-pin kontakten utan att moderkortet böjs oroväckande mycket. Går förstås att lösa ändå genom att exempelvis håll emot med fingrar under kortet när man trycker i kabeln, men det bör ändå nämnas.

  Ska också nämna att mitt första kort orsakade krascher vid spelande, låste sig ibland vid start så chassifläktarna inte ens gick igång och inget RAM-test utfördes (använde en system speaker för felsökning), samt satte det fläktarna ur spel på mitt Asus GeForce GTX 1080 Strix Gaming. Så fort belastning eller manuell kontroll i typ Afterburner eller GPUTweak gjorde att GPU-fläktarnas varvtal ökade minsta lilla satte de genast igång att köra på 100% och lät som en jetmotor, och de gick inte ner igen förrän datorn startades om. Efter att ha bytt moderkortet till ett annat likadant så försvann dessa problem dock så förmodligen rörde det sig om ett måndagsexemplar. Jobbigt dock att felsöka ett moderkort eftersom det enda man kan göra är att testa samtliga komponenter för fel och använda uteslutningsmetoden. Trodde länge det var grafikkortet som orsakade alla problem, men kunde efter att ha testat med ett annat grafikkort konstatera att moderkortet var troligare, alternativt att det var fel på båda.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Samma problem som de andra, moderkortet är för litet för mitt fractal design R5 så att hålet inte når infästningen.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  ett av hålen satt för långt in på mitt moderkortet(det längst åt höger i mitten av chassit).
  Har ett fractal design r2.
  så här ser det ut i mitt chassi: http://i.imgur.com/JBaFcYj.jpg
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mitt första datorbygge...
  Har inte byggt färdigt ännu men i manualen står det typ "fäst motherboarden i chassit genom de åtta skruvhålen". Nedanför detta är det en bild med endast sju skruvhål utritade.
  I mitt Phantek Eclipse P400 -chassi finns sju hål för ATX men det sjunde hålet är placerat 1 cm för långt till höger (eller hålet i moderkortet är placerat 1 cm för långt till vänster).

  Osäker på hur allvarligt detta är och vet inte om det är fel på moderkortet eller chassit.