LG OLED55B7V

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (333)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.58)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 mån sedan
  Grym TV. Bytte ut min gamla Kuro som var referens när jag köpte den. Kuron tog det åtskilliga veckor innan jag var nöjd med kalibreringsmässigt. Den här TV är snudd på perfekt ur lådan. Bara välja ISF Ljust Rum och perfekt bild. Har bara kört Netflix via appen och det är helt outstanding. Saknar dock HBO Nordic som app så det blir nog en Apple TV 4K. Otroligt snygg på väggen med smal ram och helt utan störade logga. Ganska plastig bak men det syns inte när den hänger på väggen.

  Det enda som gör att denna TV inte får full pott är feltänket på baksidan med kontakterna rakt ut. Vill man fästa den slimmat mot väggen får man köpa 90 graders adapters till HDMI, toslink, nätverk m.m. Känns feltänkt.

  Köpte min för 25k. För dagens pris 17k är det ett kap. Kan inte tänka mig att Panasonic eller Sony för nästan dubbla pengarna kan vara värt priset.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 mån sedan
  Kan tyvärr inte ge ett lika utförligt omdöme som Sune Bejas men jag kan inte annat än att säga att den här TV:n är bland det sjukaste jag sett. Har haft den i lite över en vecka nu och bilden är kristallklar om man kollar på rätt material.
  Visst kostar TV:n en hel del men man får verkligen valuta för pengarna.
  Det enda negativa jag kan komma på just nu är att app-utbudet är ganska dåligt. TV4Play, HBO Nordic och Spotify finns inte i dagsläget. För mig spelar det inte sån stor roll då man enkelt kan streama dessa till en chromecast.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 dagar sedan
  Beställde på Black Friday för 13.995 kr. Bytte ut min Panasonic Plasma från 2007. Grymt imponerad. Fantastiskt fin och klar bild. Mycket bättre ljud än väntat. Behöver inte längre min trådlösa högtalare inkopplad. Fjärrkontrollen och WebOS är en fröjd att använda. Gillar menysystemet grymt mycket och allt går snabbt och smidigt. Riktigt nöjd! Snygg är den också även på foten.

  Vi som vant oss vid Plasma har den naturliga övergången till en OLED.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 dagar sedan
  Uppdaterat: 14 tim sedan
  Den bästa bild jag sett, snabb i menyer. Lämnar inget att önska.
 • Perfekt
  5 dagar sedan
  Köpt för 14 000kr på Blackfriday Netonnet.

  Väldigt nöjd med min första Oled TV. Ska man köpa en 4k så är det lätt värt att lägga lite extra för en Oled. Färger och svärtan är enligt mig väldigt mycket bättre än alla LED apparater jag skådat.

  +OLED
  +Underbar svärta,färger. Finner inget dåligt med själva panelen/bildmässigt, bästa bild jag skådat.

  +Snygg design
  +WebOs , extremt smidigt och snabbt att använda appar och funktioner

  +Magic remote

  - finns inte HBO Nordic i LG-apps
  -Själva datorn där bak på TVn kunde varit smalare om man är kräsen och vill ha den riktigt tight mot väggen.

  (Recension baserat på 1 veckas användning)
 • Utmärkt
  8 dagar sedan
  En väldigt kompetent TV. Det negativa är:

  -WebOS
  Jag hade förväntat mig mer utbud och smidigare lösningar på vissa saker.
  -Subs från .mkv-filer hittar den inte i LGs inbyggda variant så använd Plex.

  9/10 pga WebOS, annars hade det varit en 10a.
 • Perfekt
  11 dagar sedan
  Makt ! vad ska man säga . vill man ha den bästa tvn är det denna man skall ha . Såg john wick 2 10bit , Hdr 4k..Dammmn bro .. För övrigt samma chip som hos C7 .. Enda som skiljer är foten . Ja la upp min på väggen så shit the same ..
 • Perfekt
  11 dagar sedan
  Mycket nöjd med denna tv. Synd att det finns så lite 4k/hdr material bara. Lg:s operativsystem WebOS är väl ok skulle jag säga. Gör det den ska. Finns Netflix, Amazon, Youtube appar som fungerar bra. Går även att casta till dessa appar. För HBO kör jag chromecast ultra vilket också fungerar smidigt.

  + Svärtan
  + webos (dock lite appar)
  + Dolby atmos stöd (även via arc)
  + Fjärrkontroll kan användas som mus. (saknar dock belysning)

  - Risk för inbränningar med denna typ av tv. Känns dock inte som ett jätteproblem om man inte konstant kollar på samma tv kanal.
  - Ingen knappbelysning på fjärr.
 • Perfekt
  12 dagar sedan
  Grym TV, bästa jag ägt.
 • Utmärkt
  17 dagar sedan
  Uppdaterat: 13 dagar sedan
  Trevlig TV till det justa priset 13990:- från MM. Tar ett tag att vänja sig vid att svart faktiskt är becksvart på den här tv'n. Gäller dock alla Oled-tv/skärmar. Omständig att kalibrera, PS4 = helt andra värden än Blu-Ray spelaren, samma på internt material/källa. Enligt mig är färgerna inte spot on. Drar åt det gul-gröna hållet. Lite sepia över bilden i ena stunden sedan kall o fin i andra. Starka gula färger - chock från min förra led-tv från LG. Inga scart-in lr rca in möjligheter så koppla in äldre konsol lr surroundförstärkare kan man glömma. Väldigt ljusstark = inga problem att dra ned oled light till 16 lr lägre i mörkt rum så tv'n har ljusresurser.

  Uppdatering. Fixade bort det gulvita/sepia tonade genom att välja Warm1 istället för 2 som ISF lägena var/är inställda på. Höjer betyget nu när ögonen vant sig. Tar fram grymt mkt detaljer med bra källa och 4k ser fantastiskt ut. Man kan lätt sitta 1-1,5 m från tv'n och titta på 4k material.
 • Perfekt
  13 dagar sedan
  Den gamla plasman fick åka ut tillslut. Panasonic-plasmor (PZ-80) i all ära, räckte ända hit, men... Man kan inte sitta med 720p hur länge som helst och tjura, bara för att "LCD OCH LED HAR SÅ VÄRDELÖSA FÄRGER)... Nå, AMOLED har inte det. Det är en hisnande skillnad i svärta och färgtryck.

  Se till att ha dugligt att mata den med bara (dvs hdmi2+) om du ska köra 4K@60hz (TV:n klarar för övrigt sjuka 120hz i 1080p, som en smärre gamingskärm), fel kablar och fel prylar som matar den, blir det 4K@30hz och det är... Inte så bra. Läs på, innan.

  Kunde jag, skulle jag köpa flera, men får inte plats med fler.
 • Perfekt
  15 dagar sedan
  Helt fantastiskt bra TV. Bildkvalitén är utomjordlig!
  Bytte upp mig från en 3-4 år gammal smart TV från LG och WebOS 3.5 är verkligen toppen i jämförelse med det tidigare gränssnittet. Allt är supersnabbt och systemet/apparna är riktigt bra utformade.
 • Perfekt
  15 dagar sedan
  Har tidigare ägt en Plasma-tv som inte varit aktuell att byta ut mot en LED.
  När nu OLED kommit in på marknaden och denna tv från lg fått så bra kritik, så kunde jag inte låta bli att köpa en (utan att ens sett den fysiskt).

  Jag ångrar mig inte alls, det är den bästa bild jag någonsin sett. Tvn har dessutom 4 uttag för HDMI och en mängd finesser som passar mig.
  Avslutningsvis så kan jag säga att om man väl har skaffat OLED kommer man inte gå tillbaka till LED/Plasma.
 • Perfekt
  16 dagar sedan
  Riktigt nöjd med den här tvn. Magisk 4K-upplösning och schysta smart tv-funktioner. Designen är snygg och fjärrkontrollen funkar felfritt. Har en bebis hemma som snart kommer ställa sig upp och förmodligen vilja pilla på den, ska sätta upp den på väggen innan dess, de är ju rätt sköra. Priset var bra när jag köpte den på black fridag!
 • Perfekt
  18 dagar sedan
  Uppdaterat: 18 dagar sedan
  Köpte denna TV nu äntligen efter att ha väntat på ett pris som passade min plånbok.
  Men den var VERKLIGEN värd all väntan, jag kan inte med ord beskriva vilken fantastisk bild den har. Givetvis handlar det mkt om vilken källa man har, men som sagt även sämre källor blir bra tycker jag.
  Svärtan är helt otrolig, svart är verkligen...svart!
  Färgerna är väldigt naturtrogna, exempelvis på en fotbollsmatch så är inte gräset lysande neongrönt utan naturligt grönt.
  Att spela PS4 är grymt. Spelade FIFA 18 och skickade en bild till min bror, som undrade vilken fotbollsmatch jag tittade på för han trodde det var en riktig match.

  Övriga funktioner har jag inte hunnit titta på ännu, men jag var framförallt ute efter en riktigt bra bild, och det får man med denna!
 • Perfekt
  19 dagar sedan
  Uppdaterat: 19 dagar sedan
  Bytte bort en 7 år gammal plasma. "WoW" - Nu fattas bara Apple TV 4K sen är man "klar" och får vänta på re-masters..
 • Perfekt
  21 dagar sedan
  Uppdaterat: 21 dagar sedan
  Jag är såld. Denna svärtan och bild är overklig. Känns nästan lite jobbigt ibland för det känns verkligt, eller ritat på plats vid animerat.
  Har haft tvn i en dag så jag är stört nöjd. Jag önskade dock att WEBOS hade fler appar som Dplay(Absolut inget fel med TVn) för jag kollar på Discovery kanaler och vill inte teckna ett abonnemang för massa annat trams.
  Men bilden... herregud, så overklig bra. Upscaling funkar också sjukt bra. Kör vissa saker i 1080 och det ser otroligt bra ut. Så jävla plus för det.
  Negativa? Ja, jag måste köpa 4k spelare nu. :)
  Tror inte det finns bättre TV just nu för 13990 som jag köpte den för via Netonnet.
 • Perfekt
  27 dagar sedan
  Flytta innebär uppgradering av ny TV:) Var länge inne på att köpa en Samsung QLED men till slut föll valet på denna modella och märke.

  Som någon har påpekat så är det väldigt mycket pengar men å andra sidan är det värt varenda slant.
  Otrolig fina färger och svärta.

  Nu är endast grundinställningarna gjorda och kanske att det skulle behöva göras någon typ av kalibrering?

  Ska du satsa på en tv - spara och köp den!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Grymt TV med en svärta som natten.

  OBS: Ny uppdatering ute, för er som redan äger denna TV. Ska bl a ge ännu bättre bild mm.

  #tipsar
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Grym tv. uppgraderade till denna OLED tv efter suttit framför en 7 gammal philips lcd med 1080P upplösning, och är inte missnöjd,

  Snygg tv med grym bild, och enkelt att navigera runt i menyerna.

  Men är priset för oled tv värt kostnaden mot Samsung Qled lcd??

  Ja det är det. då oled är ny teknik som inte är fullt utvecklad. MEN har stor potential att bli BETYDLIGT bättre ( Oled är redan bättre än lcd i mitt tycke i svärta/ mörker )

  Än den snart 15 år gammal lcd teknik som Samsung skryter med är bättre än oled. genom att döpa om lcd till Qled.

  De enda nackdelarna med oled tv är att det bilden i inte blir lika ljus som lcd/ Qled. samt priset.

  Fördelen med oled är den bästa svärtan/ mörker i filmer och klipp. samt extremt tunn tv= 4-5mm tjock.

  Tillägg ! går att koppla till trådlös logitech mus och tangentbord för enklare styrning av tv :D
 • Perfekt
  2 mån sedan
  En fantastisk TV! Att spela upp en 4K blu-ray film i denna är verkligen en fröjd för en bild-nörd som mig själv. Färgerna är sjukt bra... Enda negativa är att True-motion kan ge lite "artefakter" om man letar och om man nu vill använda den funktionen. (Jag gör det).

  Min första LG-tv och jag älskar "muspekaren" som man styr ungefär som en Wii (men denna variant är faktiskt snäppet bättre)

  Köpte samtidigt LGs 4K blu-ray spelare och är lite besviken på att man inte kan använda TVns fjärrkontroll till den. (fast det kanske man kan - bara jag som inte forskat tillräckligt?)

  Är övertygad om, idag oktober 2017, är denna TV den mest prisvärda TV som finns!

  4K, OLED, HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos... etc. Allt detta i 55" och för ett fantastiskt pris: 17 890kr!

  JAG GILLA (och rekommendera)!
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Grymt bra TV.
  Enkla och stilrena menyer.
  WebOS fungerar klanderfritt.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Denna TV är den bästa skärmen jag någonsin ägt. Under de senaste åren köpte flera TV-apparater, inklusive en av Samsungs 2016 flaggskepp QLED. Markerad med en gång hur mycket bättre bild du får med en OLED-tv. Svart nivå kan inte jämföras med vissa TV-apparater jag har haft tidigare.

  Fördelar:
  1. Svart nivå!
  2. Bildkvalitet.
  3. kontraster.
  4. Mycket låg ingångsskiktet (perfekt för spel / PC användning med mus)
  5. LG: s WebOS är bättre än någonsin.
  6. bildinställningar.
  7. kontroll medföljer är oslagbar mot alla andra konkurrenter.
  8. stöder 120Hz vid 1920x1080.
  9. betraktningsvinkel av skärmen är kung

  Nackdelar:
  1. En del av anslutningarna kan vara svåra att använda om du väggmontering TV: n går dock bra om du har 90 ° vinklar / adapter till utgångarna.
  2. Skärmen har mindre ljusstyrka Samsungs QLED kors, de använder TV: ni ett mycket ljust rum, kan det vara svårt att se bilden (även om det inte hade det problemet p.d.d)
  3. Ström kabel-TV användning är förankrad. (Kunde ha varit längre)
  4. Twist att koppla in en USB-enhet / hårddisk och spela olika typer av media. Har inte haft samma problem på LG: s tidigare modeller.

  Något jag har missat:
  Har haft LG TV innan för att verkligen tala om hur mycket jag har saknat avlägsna dems, det är lite som en Wii controllers en punkt runt på skärmen som en datormus.

  Något jag kommer att sakna:
  Jag kommer att sakna Samsungs "One Connect" som skulle kunna hjälpa verkligen med kabel part på ett väggfäste TV: n.

  Jag köpte TV: n till 14999, - för det pris jag tycker har gjort ett mycket bra köp. Om man först måste köpte en vanlig TV eller har en hög budget är OLED väg att gå.