Telldus TellStick ZNet Lite V2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Telldus Styrenheter för smarta hem (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.36)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Läste mycket och jämförde de olika enheterna innan köp, valde till sist Znet lite v2.

  Väntade även på just v.2 med både sändning och mottagning av 433. Väntade ytterligare lite på att de första buggiga versionerna skulle tas bort/bytas ut.
  Nu när jag köpte min på Kjell och company i slutet av februari så verkar det som om de fått in en batch med fungerade enheter.

  Min setup:

  Jag har ett suterränghus i två våningar på 244m2, på ovanvåningen har jag satt in Fibaros dimmer 2 i samtliga väggströmbrytare (i väntan på val av styrenhet). Dessa är inkopplade i tretrådsläge (fas, nolla, tändtråd), vippströmbrytaren med impulsfjäder på väggen. Philips Softgllow LED som ljuskälla på de flesta. Dimmern styr dessa lampor perfekt utan flimmer.
  Utöver dessa dimmrar har jag en rad med Julas Anslut väggkontakter (reaköp 3 för 100). Dessa är kopplade till diverse ljuskällor i fönster och på bänkar runt om i huset.
  Några Inne/ute-tempgivare från samt en Poltermometer från Telldus (ett gammalt telldus paket). Några fibaro wallplug 2 där storleken kräver det.

  Styrenheten satte jag vid min router i suterrängplanet. Det är alltså både vägg i tegel samt jord fram till poltermometern. Dimmrarna sitter bortom golv i ytong och inomhusväggar.

  Alla mina enheter synkade upp direkt efter att jag startat Zneten. Började med den dimmer som satt längst bort för att kolla om jag fått en bra eller dålig styrenhet. Valde lägg till enhet från på min laptop, höll tummen tryckte sedan tre gånger på väggbrytaren och enheten började synka ihop direkt.

  Allt fungerar som det ska, energimätningen fungerar och stämmer med lastens effektuttag. Mina enklare tänd/släckscheman fungerar, både på 433 och Z-wave enheterna.

  Androidappen uppdateras korrekt med dimmrad/tänd/släckt status mellan plattan och telefonen. Webbgränssnittet verkar dock inte alltid göra det därav minus en stjärna. Personligen använder jag webbgränssnittet endast till att konfigurera enheterna, all styrning sker sedan via appen.

  Nu återstår att koppla in lite Z-wave strips, fibaro röksensorer och några multisensorer. Återkommer med uppdatering efter att dessa kopplats in och lite roligare scener skapats. Tills dess får den iaf 9 i betyg av mig.
 • Usel

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Funderade på att införskaffa denna styrenhet för att kunna köra billiga 433 grejer ihop med med z-wave nät. Såg till min förvåning att man måste ha ett avgiftsbelagt PRO konto hos Telldus med års/månadsavgift för att få full funktionalitet. Enkla saker som är gratis i andra lösningar.

  Sniket! Betyget blir = usel

  PS. Klarar man sig utan 433 stöd så gör Samsung Smartthings allting bättre samt det är även gratis cloud. Smartthings skickar tom sms gratis vid tex larm mm! Zwave och Zigbee.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  7 tim sedan
  Funkar relativt stabilt. Om man schemalägger enheter så händer det ibland att dom inte stängs av när dom skall och det är lite irriterande. Händer ~1-2 ggr/mån.
  Appen är dålig och känns legacy. Dock går det att tända, släcka och schemalägga. Räckvidden funkar i mitt hus på 122 kvm i två plan. Funkar även till en enhet ute i förrådet som sitter ca 5m utomhus.
  Skulle önskat att den hade stöd för röststyrning tex, Siri. Men-men... för det priset så får man ju inte allt. Den är hyffsad!
 • Utmärkt
  22 dagar sedan
  En bra produkt för att komma igång med enkel styrning av belysning samt ex övervakning av temperatur i kyl eller frys. Går även göra mer avancerade saker, har själv en fläkt i mitt serverskåp som startar och stängs av vid vissa temperaturintervall.
  Numera har denna enhet lokal styrning, dvs ligger internetanslutningen eller Telldus server nere funkar det ändå.
  Supporten från Telldus är mycket bra.

  Om den medföljande antennen inte ger önskad teckning på 433 MHz rekommnderas denna:https://www.styrahem.se/p/373/hogeffektiv-antenn-till-tellstick-duonetznet-gp433mhz3m
 • Usel
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Routern är instabil. Den går offline, kontrollampan lyser rött, och hela appen blir utgråad. Har provat att starta om både bredbandsrouter och Telldus-routern, utan resultat. Har även tidigare behövt starta om Telldus-routern ca en gång varannan månad eftersom styrningen av enheter slutat fungera. Vid ett tillfälle tappade Telldus-routern kontakt med en enhet och det gick inte att radera enheten och lägga in den på nytt. Istället fick jag lägga in den som en ny enhet och dölja den gamla som inte gick att radera. Mycket osnygg lösning! Överlag är Telldus-appen buggig och långsam. Att uppdatera status för en enhet kan ta 20 s. Kort sagt en produkt som varken känns färdigutvecklad eller färdigtestad.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Fungerar helt perfekt, tror jag startat om den två gånger på snart ett år. Appen känns ganska omodern, finns mycket outnyttjad potential. Grymt prisvärd om man ser till vad man kan göra med den.
 • Ganska dålig
  5 mån sedan
  Kräver omstart alldeles för ofta för att det ska vara ok. Idag funkar scheman men appen funkar inte alls. Hade jag kunnat lämna tillbaks den hade jag gjort det. Räckvidden är inte bra når inte alltid från entre plan till källaren är ca 7 meter mellan enhet och en nexa brytare
 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Sviker sällan. Har denna som trotjänare i mitt smarta hem/hemmaövervakning. Är dock besviken på hur struligt zwave funkar, så jag kör bara 433mhz enheter. Men även dessa kommunicerar åt båda hållen.
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Riktigt bra. liten och lätt att placera.

  Minus: Man kunde dock ha skickat med 2 skruvar för monteringen och skrivit ut mm måttet på infästningen mellan skrivarna i manualen.
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Jag köpte denna styrenhet för några dagar sedan och är mycket nöjd.
  Det är mycket enkelt att komma igång med, det var till och med två sensorer (433 MHz) som dök upp direkt när jag startade den utan att lägga till dem. Vidare är det mycket enkelt att lägga till nya enheter.
  Anledningen till att det inte blir 10/10 är för arr appen i telefonen saknar funktionalitet för att lägga till nya enheter, detta måste göras från en webbläsare. Om Telldus löser detta så blir det 10/10
 • Usel
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Köp ej, deras server strular en hel del och inge support på helger. Dem har support när man själv jobbat, logiskt..... NÄ.....
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Troligen omöjligt att hitta en mer buggig produkt på markanden, får ibland lägga till och ta bort sensorer 10-15ggr innan de dyker upp korrekt. iband går de inte att ta bort utan då är det bara att dölja dem (inte en snygg lösning) och köra om registrering igen.
  Har provat med fem olika z-wave sensorer, om en sensor kan rapportera flera värden ju troligare att den inte når 100% vid registering. Så enkla vägg brytare och magnetsensorer går oftast bra.

  Lägg era pengar på någon annan produkt.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Hittills en mycket negativ upplevelse:
  - Närapå omöjligt att skapa en användare på live.telldus.com
  - Tog mig 1 timme att få en dörrsensor aktiverad, med diverse buggiga händelser i webbgränssnittet
  - Försöker nu att skapa en enkel händelse, och skicka notis till mobilen. Men, går inte att få mobilen aktiverad att ta emot pushnotiser.
  - För att skicka mail - krävs PRO, rent uselt dåligt...
  - All konfig görs via ett långsamt och buggigt web-gränssnitt...

  Mycket missnöjd hittills, fattar inte alla positiva kommentarer - kan de verkligen stämma? Denna produkten är för tidigt lanserad känns det som - låt kunden ta smällen...
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Nja, inte så bra som jag hade hoppats på.

  För det första så slutade den att rapportera värden från två sensorer.

  Den ena sensorn som slutade fungera var att läsa av hur mycket el som förbrukades på dimmern till mina takspot (Fibaro dimmer 2). Denna kunde jag få tillbaks genom att resetta Fibaron och lägga till den igen. Tyvärr behöll den även den tidigare registreringen så nu har jag taklamporna registrerade som två enheter. Det går inte heller att ta bort den gamla på något sätt. Får dölja den istället.

  Sedan fungerar inte heller en 433 MHz-enhet längre. En temperaturmätare. Dessa lägger man inte till manuellt utan dessa dyker upp automatiskt. Jag kan därför inte registrera om den för att få den att fungera. Hjälper inte heller att byta kanal. Sensorn fungerar dock.

  Skulle behövts någon form av factory reset på denna prylen så man kunde börja om. (Edit: hittade i en kommentar här hur man gjorde. Dålig manual utan denna info)

  Sedan som påpekats tidigare så är det ganska kasst att man ska behöva betala extra för att kunna använda OCH som händelsevillkor, skicka ett mail vid händelse eller kalla på en URL. Om man inte har PRO så uppdateras (ska uppdateras) sensorvärden med 10 minuters mellanrum.

  Kommer nog att gå över till något annat. Känns väldigt begränsat och det som finns känns faktiskt inte så jäkla bra det heller.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Några saker jag önskat veta mer:

  Bra:
  - Billigt och bra, V1 gör kanske samma sak som V2
  - - orsak, du får inget kvitto på 433 från strömbrytarna mm måste ha Z- wave, gärna med
  energimätning för vara riktigt säker på att det är på och fungerare (Ex. att lampan
  förbrukar ström = lyser och fungerar, förbrukar inte ström = är på men trasig lampa)
  - - Orsak, Sensorer får information i båda versionerna.
  - Billig produkt, men om man ska köpa Z-wave produkter så kanske man ska titta på
  alternativ och jämföra. kan bli billigare, speciellt om man måste ha full funktionalitet = Telldus Live Pro....

  Att tänka på:
  - Telldus Live pro kostar pengar,
  - Wifi, finns ingen så du måste köpa en dongel om du inte har enternet port! 150 - 450 kr
  extra plus en sak till som krånglar?
  - 433, har inte fått någon bra förklaring till 2-vägskommunikationen, mer än att man
  råkade glömma den i version V1? Om exempelvis det fanns ett kvitto på att den fysiska
  produkten fungerar = bra, nu ser man i Telldus Live en lysande lampa, betyder att
  signalen tända är sänd, men fysiska produkten vet man inte. Vill du veta, köpa Z-wave
  produkter.
  - Krångel, routen och enheten hakar upp sig, köp en manuell inomhustimer och bryt
  strömmen 10 min per dygn, då återstartar man dessa! 50 Kr om du har långt till din
  sommarstuga!

  V2.1 - mjukvarouppdatering
  - Telldus Live har mer funktionalitet, exempelvis enkelt att redigera (ta bort) enheter, borde ha varit en självklarhet eller?
  - Telldus Live App, den är dåligt idag. Har mer information i PC än i App:en.
  - Schema med kort avstängning varje 24 h inbyggd i V2 (en enkel nollställning om man har problem med enheten eller Wifi-dongeln = ny IP-adress)

  V3 som kanske är näste generation?
  - Inbyggd WIFI som en självklarhet
  - Konfigurera via IP-adress, tänk om man inte har internet?
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har köpt två stycken TZnet v2 i maj 2017 och båda fungerar bra med mina befintliga 433MHz termometrar, mottagare och sensorer.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdaterade precis från min trotjänare Tellstick Net som jag haft i många år. Nya Tellstick ZNet Live V2 fungerar på samma sätt, men med möjlighet att styra Z-wave-enheter med.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra uppdatering av vanliga Telldus TellStick ZNet. Fungerar fint för mig med de enheter och brytare jag har. Inga problem alls med räckvidden i vårt hus.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Hade en föregångare till denna som jag hade lite problem med nu mot slutet. Bestämde mig för att uppgradera till denna. Som jag förstått det så har en del utav de tidigare versionerna krånglat, men nu har dem fixat till detta och de nya som butikerna får nu fungerar som dem ska.
  Fick problem i början att jag inte fick till aktiveringen som den skulle, (Troligtvis mitt nät som strulade) vilket gjorde att enheten hoppade online och offline och gick väldigt segt till en början. Men efter en reset utav enheten (det lilla hålet bredvid USB uttaget) så gjorde jag om aktiveringen och allt hoppade igång som det skulle. Då vi har ett stort hus så köpte jag även Ground plane antenn till den och nu når den ända till grannen och kan hämta dennes information från termometrarna :)
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Funkar fint, inga problem med räckvidden.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdatering efter kontakt med telldus support.

  Plus:
  Enkel att ställa in
  Bra gränssnitt
  Bra för dig som har liten lägenhet

  Minus:
  Räckvidden är väldigt dålig. Supporten svarar bara med standardsvar och verkar inte särskilt intresserade av att lösa problem.

  Rekommedation:
  Kul (och dyr) hobbyleksak. Inget för vardagligt användande.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Precis fått den nya varianten av V2 och är mycket nöjd. Räckvidd inga problem.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdaterat 9/2-2017
  Nu är jag inne på min fjärde enhet efter att ha fått byta.

  Dom dåliga enheterna är långsamma, har dålig räckvidd och fungerar inte bra alls.
  Men när jag väl fick en enhet som fungerar så var det gigantiskt skillnad.
  Snabb att installera, larm och sensorer triggar på mindre än en sekund.

  Det mest fantastiska är deras support som oftast är väldigt snabb. Dom är hjälpsamma med alla frågor och problem. Utan en sådan positiv och hjälpsam support så hade jag aldrig fortsatt investera i Telldus.

  Jag har nu fyndat en hel del från deras sortiment och hemmet blir mer och mer smart för varje vecka.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Det är trevligt med två tekniker så man har möjlighet att köpa de dyrare Z-Wave enheterna som förutom att de erbjuder ett lite annat utbud även talar om ifall enheten verkligen slagits på/av. Men jag är trotts allt lite besviken på den funktionen då inga appar jag testat visar detta omgående. Då den gör flera försök om den misslyckas får man gå tillbaka till appen några minuter senare för att se om enheten har status på eller av. Tittar man på webbsidan verkar det som om man ser rätt status direkt. Men där är iaf jag inte jag så ofta.

  Jag har inte haft några direkta problem med min. Det enda var att en Proove inne/ute termometer, som jag haft i flera år utan problem tillsammans med min Telldus Tellstick Net, plötsligt dubblerade sig själv i Tellstick ZNet. Denna dubblett uppdaterades inte och gick inte att ta bort. Så jag fick kontakta Supporten som relativt snabbt tog bort dubbletterna. Pluspoäng till en bra Support!

  Något jag saknar nu när jag har flera Tellstick är att kunna separera dem lite bättre, T.ex. med flikar. Nu hamnar alla enheter i samma lista.
  Jag har löst det med att ha flera konton men det innebär att jag måste logga ur appen/webbsidan och byta konto för att styra enheter på annan plats vilket är ganska omständligt.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Det var en del problem i början, speciellt med mottagning av 433mhz signaler som fungerade riktigt dåligt. Fick skicka in den och få det åtgärdat men det sköttes mycket smidigt och bra och supporten har över huvud taget fungerat utmärkt.

  Nu snurrar den på fint men webbtjänsten (telldus live) är för närvarande mycket seg och fram tills det är åtgärdat drar jag av 4 stjärnor från de 9 den annars hade fått. Man är ju tvungen att gå via den för att kunna använda produkten och då är det viktigt att den fungerar problemfritt.

  Bortsett från 433Mhz mottagningen så fungerar den precis som den v1 som jag har i sommarstugan så jag upprepar inte det jag skrev om den.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Äntligen V2 släppt, nu kan man även hantera tvåvägskommunikation med 433mhz enheter, tex. ta emot värden från temperaturgivare. Att z-wave enheter och 433mhz enheter kan påverka/sammarbeta med varandra gör inte saken sämre.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Enkel installation. Fungerar bra som en gateway. Har inklusive enheter i HomeKit via Telldus plugin för att Homebridge utan problem.