Kategorier
Prisjakt

Razer Ornata Chroma (Nordisk)

Razer Ornata Chroma (Nordisk)

  • Anslutning: Kabelansluten
  • Typ av tangentteknik: Membran
  • Teckenlayout: Nordisk
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Razer Ornata Chroma (Nordisk)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
R
Rhade

1 omdöme

5 månader sedan*
Hela anledningen till att jag köpte detta tangentbordet är den mekaniska känslan när du skriver på det. Trots att Razer här använder en membran-hybrid så är det skönare skriva på än många helt mekaniska. Tyvärr finns allt negativt att säga om mjukvaran som jag kommer till senare. Kvalitén på tangentbordet känns ok för priset, det är en märkesprodukt så kommer kosta mer än no-name produkter men du kan fynda det till bättre pris många gånger. Produktens yttre är lite plastigt men tangentbord är inte produkter som jag förväntar mig ska hålla livet ut, jag är ok med att man inte använder aluminium eller bättre material här. Handledsstödet är bra och ligger på plats med hjälp av magneter vilket gör det enkelt att lägga till eller ta bort det efter behov. Materialet är mjukt och bekvämt, inget att klaga på här. Nu till det negativa... Mjukvaran är något av det sämsta jag blivit påtvingad att använda till någon elektronisk produkt. När du först kopplar in tangentbordet så kommer RGB-lamporna lysa i regnbågens alla färger och skifta med tiden, det är en standardinställning som är väldigt störande och som jag tror majoriteten vill stänga av. För att stänga av belysningen eller sätta den till statisk (enfärgad) måste du installera Razers mjukvara, mjukvaran i sig låter dig inte göra några inställningar innan du skapar ett konto hos Razer. Razers ursäkt här är att dina inställning för tangentbordet kommer lagras på deras server och därför går lätt att återanvända ifall du installerar om din dator senare. Här hade jag förväntat mig att kunna tacka nej till kontot och bara spara data lokalt men det alternativet finns inte. Enligt en fråga på deras egna forum önskar över 84% av kunderna att man inte behövde ett konto för att använda deras produkter, jag kan därför bara dra slutsatsen att Razer inte bryr sig om vad deras kunder tycker i frågan. Dessvärre räcker det inte att skapa ett konto och tro att man är färdig här utan deras programvara kommer konstant be dig att logga in på nytt eftersom man inte lyckats bygga det ordentligt. Du kan bocka i "kom ihåg mig" bäst du vill men räkna med att behöva logga in igen efter varje uppdatering som programmet gör. Hade det inte varit för mjukvaran så hade jag gett produkten minst 4/5 då det uppfyller alla mina andra krav på ett bra tangentbord.
*Redigerades 5 månader sedan
tommi87
tommi87

55 omdömen

3 år sedan*
fungerar bara bra, gillar "kudden", den blir som skönare, den lyser fint, bra att man kan välja färg och så också. Fungerar bara bra fortfarande
*Redigerades 9 månader sedan
P
Petro Larsson

1 omdöme

ett år sedan
Köpte detta till grannfrun idag. Jämfört direkt mot mitt kina-bord Gamesir GK300 så är detta under all kritik, billig plast överallt för samma pris som aluminium på andra kina-bord... Borde kosta 199 :- men så har ju Razer satt sitt namn på det och det kostar ju 500 :- extra...
H
Hobbee

47 omdömen

2 år sedan*
SLUTSATS: Ej värt pengarna, skaffa annat tangentbordet, finns mycket bättre för detta pris. Jag ångrar mitt köp. POSITIVT: - Att man kan ställa ljuset för varje tangent separat och kan välja många effekter. - Mjukvaran som styr ljuset på tangentbordet är enkel och bra. - Skönt handledsstöd. NEGATIVT: - Ingen USB port på tangentbordet. - Inga dedikerade programmerbara knappar på tangentbordet. - Alla tangenter har ett allt för högt klickljud. - Alla tangenter är för tröga att trycka ner tills nedtryckningen registreras. - Alla tangenter, i synnerhet spacebar (mellanslag) kräver tryckning rakt ner eftersom de annars riskerar att "kilas"=fastnar halvvägs ner i nedtryckningen. När man skriver och hela tiden slår på mellanslag, i mitt fall med vänster eller höger tumme, en bit ut på tangenten registreras ingen trycning, det krävs nertryckning centralt för att nåt ska hända. - Sammantaget är tangentbordet varken bra för spel (för trögt/högljutt/riktningskänsliga tangenter) eller för att skriva på, missade registreringar gör att det blir ständiga avbrott och inget flyt i skrivandet.
*Redigerades 2 år sedan
J
Jojje94

2 omdömen

2 år sedan
Absolut värt. Fint klickljud. Medföljande handledskudde är mjuk och känns kvalitativ. RGB är en söt funktion som jag inte bryr mig så mycket om. Tangentbordet glider runt lite pga tassarna på botten. Kan inte klaga alls med tanke på priset, man får mycket för pengarna.
nimaa
nimaa

22 omdömen

2 år sedan*
Köpte denna för 599:- på Black friday. Plus: Snyggt, gediget och kvalitativt Enkel installation och trevlig support Oändligt med inställningar för bakgrundsbelysningen. Kan även integreras med Philips Hue (!) Skön, mjuk handledskudde Bra "flyt" när man skriver Minus: Klickljud som stundtals kan uppfattas som störande. Riktigt dåliga gummifötter. Glider runt som en tvål.
*Redigerades 2 år sedan
rahman79
rahman79

44 omdömen

2 år sedan
Riktigt bra och skönt tangenbord. Ingent att klaga på
V
Vibyjocke

26 omdömen

2 år sedan
Positivt: + Härligt att skriva på, bra motstånd och feedback. + Fin och väldigt anpassningsbar belysning. + Bekvämt handledsstöd som dessutom går att ta loss (sitter med magneter). Negativt: - Mjukvaran. Förutom att du måste ha konto och logga in för att kunna konfigurera belysningen så försöker Razer numera pracka på dig deras cryptominer-mjukvara så att dom effektivt kan ta betalt av dig via din elräkning. Slutsats: Kan du leva med mjukvaran så är det ett riktigt bra köp, antar jag. Om du som mig inte känner för att installera mjukvaran får du istället nöja dig med att ha bakgrundsfärgerna snurrandes i demo-loop, och då är det väl ett OK köp, men Chroma-biten blir en aning värdelös.
2 år sedan*
Har haft detta tangentbord i några månader nu, och än så länge så funkar det väldigt bra. Det tar lite tid att vänja sig vid det fake-mekaniska tangentbordet. Jag har ingen direkt preferens för om det ska vara faktiskt mekaniskt eller icke, utan gillar/ogillar bara generellt vissa tangentbord beroende på känsla, men jag kan tänka mig att om man verkligen vill ha ett mekaniskt tangentbord, då är detta självklart inte rätt... Att tangentbordet lyser - helt ärligt så kunde jag inte bry mig mindre. Faktiskt. Jag köpte detta för att det var väldigt billigt under en period, och för den summa som jag la ut så är det ett väldigt bra tangentbord. Med det sagt så är det ändå lite roligt när vissa spel har anpassade ljus etc, men rent krasst så tittar jag på skärmen när jag spelar, inte tangentbordet. Så nyttan med en blinkande knapp, eller röd vs gul färg är minimal till noll. Out of the box så cirkulerar tangentbordet i alla regnbågens färger. Vill man ställa in det (vilket man vill) så får man vackert registrera sig hos Razer via deras lilla app. Inga problem för mig, men kanske för andra. Generellt känns deras app iaf ganska lightweight, inget som jag märkt påverka prestanda alls. Så slutsumma. I mitt tycke ett bra tangentbord. - Det bästa jag haft? Nej. - Det dyraste jag haft? Nej. Rekommenderas? Absolut om du gillar färger, framförallt om du spelar spel som Overwatch mfl där tangentbordets färger direkt kontrolleras av vad som händer i spelet. Om du inte bryr dig om blinkande osv - helt okej tangentbord iaf, men passa på när det är billigt. Om du inte gillar ljus på tangentbordet - köp något annat, du kastar pengar i sjön för features du ogillar.
*Redigerades 2 år sedan
b
bard

13 omdömen

2 år sedan*
Ett ok tangentbord. Men Om det inte var köp till min son hade jag lämnat tillbaka det. Idioterna på Razer tvingar in att registrera sig och logga in för att kunna konfigurera det! Köp något annat tangentbord. Köp inte Razer prylar!
*Redigerades 2 år sedan
Sida 1