Prisjakt

Logitech TrackMan Marble

Logitech TrackMan Marble

  • Anslutning: Kabelansluten
  • Funktioner: Även för vänsterhänta, Styrkula, Ergonomisk design
  • Typ av rörelseläsare: Optisk
Bevaka
Jämför

Logitech TrackMan Marble

Användaromdömen

Sorterat efter datum
A
Andreas3

4 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
10 månader sedan
Har haft min sen juni 2012 och använd den många timmar om dagen i arbetet, tycker den är toppen. Dock har ena musknappen strulat lite sista tiden, ibland klickar jag och inget händer, och idag blev knappen hopplös. Så gick in här på prisjakt för att kolla priset på en ny och då såg jag kommentaren från fhansson om att flytta mikrobrytare. Hade lite svårt få upp Logitechen först, insåg inte att det fanns en 5:e skruv mitt under klisterlappen, men sen gick det enkelt. Lödde loss brytaren från en av småknapparna jag ändå inte använder och flyttade till positionen för knappen som inte fungerade, och nu går det bra klicka igen, Tack fhansson!
Schonning
Schonning

468 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
En utmärkt ergonomisk mus. har haft denna tidigare när musarm har börjat göra sig påmind. Nu beställde jag en till för att avlasta lite grann vid långa programmeringspass vid datorn. + skön kula + bra precision + ligger bra i handen. - Ingen bra scrollfunktion. Det saknar jag rejält. - ingen bakåt-knapp, jobbigt när man surfar. I övrigt en riktigt bra mus för småpengar. Skulle man slita ut den så är det småpotatis att köpa en ny.
*Redigerades 8 år sedan
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
9 år sedan*
Har både denna och Logitech Trackman Cordless och är egentligen inte nöjd med någon till fullo. Varför ska det vara så svårt att tillverka en styrkula som är bra?? Det som är bra med denna är: - Bra precision! - Sladd! (slipper batteritrassel) - Ger inte musarm men kan ge värk i handen eftersom handflatan ligger platt istället för i vinkel - Tar liten plats på skrivbordet - Man kan använda höger och vänster hand - Bra placering av knappar - Billig Det som är dåligt: - Inget scrollhjul - Något liten kula och som tidigare nämnt ligger handen för platt - Microswitchen i knapparna är av dålig kvalitet och slits fort ut. Har skiftat placering två gånger från andra knappar men nu börjar den tredje slitas och då finns det inga kvar. Trackman Cordless har betydligt rejälare brytare till sina knappar. Sammanfattning är att den är av lite för dålig kvalitet och lite för oergonomisk för att användas dagligen i arbete etc. Man saknar en del knappar för att kunna arbeta effektivt också så där vinner Trackman Cordless. Denna har dock sladd och betydligt bättre precision så en kombination av dessa hade varit en bra styrkula.
*Redigerades 9 år sedan
zakris
zakris

110 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
9 år sedan*
Köpte den för att använda med vänsterhanden för att vila musarmen. Mycket bra precision med knapparna är lite lösa och ger ingen kvalitetsintryck och sitter inte helt ergonomiskt. Jag har även fått lite verk i underarmen eftersom "musen" är så hög. Stort minus för att det inte finns något scrollerhjul! Universal Scroll och AutoScroll fungerar oftast men inte i alla program.
*Redigerades 9 år sedan
Belorios
Belorios

75 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
11 år sedan*
Kan inte ge den något annat än högsta betyget. Har haft den i min ägo sen 99 och dess förinnan hade min bror den i 2 år, så i år är dess 10 års jubileum. Förutom att lacken har blivit nött så är den som ny.
*Redigerades 11 år sedan
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
11 år sedan*
Ruggigt bra mus för pengarna. Gått över från vanlig mus till denna. Har dock kvar en vanlig Razer deathadder som spelmus. + Riktigt skön, ser inte ut att vara skön men är verkligen det + Snabb inlärningskurva + Sjukt snabba rörelser är möjliga + Bra precision + Billig + Stabil, känns inte plastig -+ Saknar scroll, ja. Men skrivit egna "drivrutiner" i Autohotkey för detta vilket gör att man kan simulera scroll, och behåller dessutom möjligheten till browser navigering (pm:a mig för dessa).
*Redigerades 11 år sedan
mcfreak
mcfreak

125 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
14 år sedan*
Är betydligt bättre för armen än en vanlig mus men den har några svagheter. + Hjälper bra mot musarm. + Kraftig stabil konstruktion. + Bra precision. + Bra pris. - Spela FPS går inte speciellt bra. - Gummifötterna viker med jämna mellanrum upp sig i kanterna så den börjar vicka tills man petar tillbaka dem. - Formen gör att händer med långa fingrar inte blir helt optimal, jag har stundtals fått lite värk i handen. Skulle ha varit lite bredare. - Saknar scrollhjul.
*Redigerades 14 år sedan
R
Radagast7

2 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
15 år sedan*
Jag har använt denna styrkula i drygt två år och den har helt ersatt min gamla mus. Jag har använt den både i windows och i linux, och till alla tänkbara användningsområden. I vanliga skrivbordsprogram (surfande, filhantering osv) är det ingen skillnad i funktion jämfört med en mus. Till spel fungerar den bra, men det är definitivt en vanesak. Den största fördelen är att den kräver mindre hand- och armrörelser än en mus, vilket inte bara är skönare, utan jag tror även det hjälper för att förebygga musarm. Den tar även mindre plats på skrivbordet, och den är alltid på samma plats, så man kan sträcka sig efter den utan att treva (om man inte tar ögonen från skärmen). Behöver man inte använda tangentbordet kan man luta sig tillbaka med styrkulan i knäet eller på armstödet, ett mycket bra sätt att byta arbetsställning. :) Den största nackdelen är att den saknar mittenknapp/scrollhjul. Själva scrollfunktionen är inte problemet, det finns två små knappar som kan användas för att scrolla upp och ned. Men många program använder mushjulet som en mittenknapp, och denna saknar jag. Den behöver rengöras ofta för att kulan skall rulla bra. Rengöring är lätt, kulan är bara att lyfta ur så att man kan torka bort damm innanför med hushållspapper. Rengör man själva kulan med diskmedel blir den torr och rullar dåligt ett tag tills den fått ett lager fett från fingrarna. Ibland händer det, när styrkulan står stilla, att pekaren långsamt börjar driva över skärmen. Rör man då kulan så stannar pekaren. Det kanske är ett visst läge på kulan som inte kan läsas av sensorn? Hursomhelst händer detta ganska sällan och är inget stort irritationsmoment. Det hände även då jag hade en optisk mus.
*Redigerades 15 år sedan