Kategorier
Prisjakt

Logitech X56 Rhino HOTAS (PC)

Logitech X56 Rhino HOTAS (PC)

  • Plattform: PC
  • Typ: Gasreglage, Joystick
  • Funktioner: Programmerbar, Separat gasreglage, POV-switch (Hat-switch)
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Logitech X56 Rhino HOTAS (PC)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
2.9 / 5
(6 omdömen)
5
(3)4
(0)3
(1)2
(0)1
(2)
Sorterat efter datum
J
Jim S

1 omdöme

25 dagar sedan
Köp inte denna enhet! Så mycket barnsjukdomar så det inte är sant! Gasreglage som vobblar, motståndsbroms som gett upp, vridreglage som kommit felkalibrerade från fabrik, kablar som gasen kapat sönder. Tre enheter senare och jag kunde äntligen häva mitt köp. Tappat allt förtroende för Logitech som leverantör av Sim kontroller.
corb
corb

141 omdömen

3 månader sedan*
Riktigt nöjd. Har flugit över 20 timmar med den nu. Allt funkar som det ska. Inga problem med ghosting eller annat som äldre versioner haft problem med. Köpte min direkt från Logitech aug 2020. Fick kalibrera enheterna från början för att fixa till centerpunkten. (Öka på deadcenter ytan). Använder min med DCS och FS2020.
*Redigerades 2 månader sedan
A
Asken12345

10 omdömen

2 år sedan
Fungerar som teststick men är egentligen inte värd priset. Spara hellre lite till och köp en Warthog eller ännu hellre en Virpil. För att se om man tycker det är kul köper man en begagnad för 700-1000kr på blocket. Dåligt andrahandsvärde. + Motståndet i throtteln är skönt + Många knappar och rattar - Plastig - Ganska okänslig i centrumläge och det är svårt att finlira - Börjar knäppa - Kvoten kvarlitet/pris är inte så bra... - Inte lämpligt att montera spaken mellan benen pga bredd
Evanswachtz
Evanswachtz

32 omdömen

2 år sedan
Har länge letat efter ett bra system för Star Citizen och X-Plane 11. Thrustmaster Warthog verkade bra, tills jag fick reda på att det skulle kosta över 5,000kr med pedaler. Kollade runt lite på webben och hittade Logitech's ("Saitek") X56 Pro. De har uppgraderat hela paketet med ny plast, bättre kablar och fabriksprocess, grå design, osv. Stickan känns väldigt bra, även fast att den är plast. Skulle nog säga att det känns mer som gummi än plast. Finns fortfarande ett problem däremot. När man rör stickan höger eller uppåt och sedan släpper den så centreras den inte helt och hållet. Fixade detta genom att lägga en deadzone på Y och X axis. Gasreglaget känns också väldigt bra. Samma typ av plast men knapparna är gjorda av metall. Du kan även justera motståndet på reglaget, ifall att den åker runt på bordet eller liknande. Gillar att det finns små "thumb-sticks" för exakt och noggrann rörelse i rymd spel. RGB är också ett stort plus om man gillar sådant. Rekommendar att köpa den nya gråa varianten från Logitech då den är helt enkelt bättre.
krille331
krille331

9 omdömen

4 år sedan*
Stort steg upp från min Microsoft Sidewinder joystick från 2006... Byggkvaliten är precis vad jag förväntat; I plast men väldigt gedigen. Alla axlar nollställs korrekt eller har en fel marginal på någon halv procent (specielt de analoga styrspakarna på handtag och styrspak) vilket enkelt kan fixas med dead zones. Alternativet för den som vill ha en vettig joystick (HOTAS) skulle vara Thrustmasters Warthog som kostar ca 1500kr mer men är byggd av mer premium material, nackdelen med denna är att den inte har roder axeln på styrspaken utan pedaler är ett måste... Samtidigt så kan du få denna HOTAS lösning med pedaler för ungefär samma peng. Som DCS pilot så kan jag verkligen uppskatta att ha analogspakarna till kameror eller när man flyger AJS 37 Viggen; finjustera riktningen på Robot 04 missilerna. Det finns dock två negativa aspekter med denna HOTAS: -Allting är överdimensionerat; Jag vill inte påstå att jag har små händer, men denna gör verkligen så att det känns så. Det går fortfarande att nå allting, men det är vär att notera att man ibland måste titta ned för att se om man är på rätt ställe... Detta blir dock lättare med tiden då man hinner vänja sig -Vikten; Det är lätt att dra på för mycket gas för snabbt och ha hela gasreglageenheten tippa framåt, det finns två simpla lösningar till detta: Antingen så ser man till att skruva fast enheten med de hål som finns i basen, eller så lär man sig att inte bara skjuta reglaget framåt; utan även att trycka något nedåt i rörelsen. Alternativt; inte göra några hastiga förändingar... Helheten är väldigt bra och jag kan inte mer än att rekommendera produkten; speciellt inte när jag kunde få denna med pedaler för samma pris som en Warthog. Värt att notera är att detta är i princip samma enhet som tidigare X-55 som lider av problem med knappar som går sönder och kablar som fastnar och kapas. Men de flesta incidenter som jag har läst om gäller just X-55 inte X-56, dock så har den bara varit på marknaden i ett år... Jag känner mig ganska säker på att servicen kommer att bli bättre nu när Logitech har tagit över iställer för Mad Catz som nyligen gått i konkurs.
*Redigerades 4 år sedan
T
Topper_Harley

7 omdömen

4 år sedan*
Betyget beror mycket på att jag fick hem en trasig joystick, vill inte gärna ge dåligt betyg åt en produkt bara för man får ett måndags ex men det verkar högst troligt att fler kommer bli drabbade, då jag har sett flera runt om på nätet som haft liknande kvalitets problem. Men även om den skulle ha funkat så tycker jag inte Joysticken skulle vara något att ha ändå den låg inte något bra i handen samt att man inte kom åt alla knappar på något smidigt sätt. Den var dessutom alldeles för lätt så jag körde med den på en musmatta men den skulle nog helst skruvas fast i skrivbordet. Om jag skulle säga något positivt så skulle jag kanske kunna tänka mig att ha kvar gasreglaget även fast den var lite för plastig och lätt som joysticken då man måste ha den fastsatt för att ens kunna dra på någon gas. Men i övrigt ganska användbar med de många funktionerna. Mitt tips: köp EJ!
*Redigerades 4 år sedan