Samsung Galaxy Tab A 10.1 SM-T580 16GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Surfplattor (38)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.21)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  I prisklassen är den en utmärkt media-platta.

  Bra bildyta
  Bra skärm
  Bra prestanda för priset
  Bra storlek
  Bra tyngd
  Bra kvalité på chassit
  Bra batteritid
  Bra med Android 6.01
  Bra trådlöst nätverk (Snabbt och stabilt wifi)

  Negativt
  Ingen snabbladdning på batteriet.
  En del ''bloatware''
  Ingen vibrator

  Jag kommer att uppdatera mer efterhand jag har hunnit testa plattan.

  Update! 17-03-16,
  Min platta fick en mindre uppdatering på ~400MB, vilket inkluderade några finjusteringar och optimeringar! Plattan blev avsevärt mycket snabbare, både i spel och i operativsystem, den känns mer ''responsive'' Spel som laggade innan laggar inte mer med denna uppdateringen den fick.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  (Mitt omdöme för den lite ovanligare 32GB-varianten)

  Mycket prisvärd produkt

  Jag skulle ersätta min Nexus 10 som var en premiumprodukt i många avseenden men kunde inte hitta något vettigt i det segmentet. Samsungs Tab S2 har klent batteri och Sonys Z4 är dyr och går knappt att få tag på. Så jag sneglade på mellansegmentet och läste mig till att den nya Tab A var riktigt bra. Enda problemet är att det normalt bara är 16GB i dom men jag hittade 32GB-varianten nedsatt på Elgiganten.

  Den här plattan är riktigt trevlig på alla sätt. Den är natt och dag mot förra årets Tab A (9.7) när det gäller CPU, RAM och framför allt skärmupplösning. Den är kanske inte allra snabbast i stan om man ser till klockfrekvens och sånt men allt är väldigt väl optimerat så den känn riktigt rapp. Mycket snabbare än tex Tab S som jag jämfört med. Dessutom är Samsungs gränssnitt numera riktigt bra och tablet-anpassat. Multi window fungerar kanon och Samsungs alla ologiska egenheter är ett minne blott.
  Plastchassit är av bra kvalité och batteritiden är makalös, över 15 timmar skärmtid på en laddning är inte ovanligt.

  Eftersom det här egentligen är en produkt i mellansegmentet så saknas dock vissa grejer, ingen NFC, vibrator, knappbelysning, notifierings-LED eller fingeravtrycksläsare. Högtalarna är också lite klena, båda sitter dessutom under samma kortsida (samma på iPad och Galaxy Tab S2 iofs). Den har dock blixt/ficklampa till skillnad från tex S2.

  Skärmen, batteritiden och rappheten gör dock att jag rekommenderar denna starkt.
  Försök dock få tag på 32GB-varianten, annars får man krångla med minneskort ganska snabbt.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jätte bra skärm, skarp och ljus.
  Snabb i menyer och program.
  Snabbt trådlös, kommer lätt upp över 100 mbit.

  Jätte bra pris för denna modell. 1990 kr.
 • Alla omdömen

 • Usel
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Blev överhettad två veckor efter användning och lämnade ett brännmärke på baksidan. Samsung service avser att det självförvållad skada.
 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Köpte min på Elgiganten för 1790kr.

  Grymt nöjd, används enbart för Viaplay/Netflix/Twitch jämte datorn i en hållare och skärmen är grym för priset.
  Surfat lite med den och inga segheter vad jag märker, den är självklart inte lika mjuk som en nyare iPad men gott nog.

  Enda negativa jag hittat än så länge är kameran, men tvekar på att någon köper en sån här platta för att ta några kort alls.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Testade Chromecast som clytn klagade på inte fungerade. Det fungerar så klart utan minsta problem.

  Kollade Android versionen och det är 7.0 installerat nu inte 6.0.

  Jag blev förvånad över att det var ganska lite bloatware, inte som Samsung brukade ha. De fanns en Widget med Samsung appar men det var bara att ta bort den och låta bli att installera apparna.

  Personligen föredrar jag Samsungs skal för Android jämfört med den rena Android jag har på mon Motorola telefon. Jag tycker bättre om Samsungs epostprogram jämfört med gmail appen, och här syns antal mail och Viber meddelande med en siffra. Dessutom kan jag ta bort eller ändra storlek på Googe widgeten, på telefonen är den låst och "äter upp" en hel rad på skärmen.

  Formatet är avlångt, men eftersom jag skaffade den mest för Viber, epost och Netflix/film så passar det utmärkt.

  Jag har testat en film i blue-ray upplösning och paddan spaler upp den utan problem (dock inte med Samsungs videovisare).

  Allt som allt är jag förvånad över att den är så pass bra för 1800 kronor. Den gör vad jag vill (inklusive Chromecast clant, sorry clytn) så jag är nöjd.
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Mycket bra tablet fick den på köpet med min S8+ via telia. Har haft en nvidia shield gen 1 före som gav upp nyss. Enda nackdelen jag ser är ingen usb c , bakgrundsbelysta knappar
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Har en SM-T585 (4G versionen)
  Redan först dagarna var det ett par gånger då skärmen inte gick att tända, utan att jag fick vänta en längre stund. Nu efter två veckor är skärmen plötsligt helt död. Jg hör fortfarande ljud när jag trycker på volymknapparna så den är igång.
  Googlade på felet och insåg att jag är långt ifrån ensam om att ha drabbats av detta.
  Vill varna alla som tänkt inhandla en Galaxy Tab A 10.1!

  Uppdatering:
  Jag lämnade in paddan och Samsung bytte ut kontakten till skärmen. Nu funkar den, än så länge... Över lag nöjd, men stör mig på att jag hela tiden kommet åt bakåtknappen, som är en touchknapp, oavsiktligt. Inte bra! Höjder dock betyget till en femma.
 • Usel
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Jag vill varna för den här surfplattan på grund av en bugg.

  Om man använder den tillsammans med Googles Chromecast så slutar WiFi att fungera. Det räcker med att den är ansluten till samma nätverk som det finns enheter som kör Googles cast-protokoll för att det ska hända. Om man använder plattan för att initiera en cast så sker det ofta ett par minuter senare, även om det ibland kan hålla i sig någon timme.

  Det börjar med att man får ett meddelande om att man inte är ansluten mot Internet om man använder en app som försöker nå nätet. Går man in under inställningar så ser man ibland att själva WiFi-switchen slår av och på sig själv. Efter att nätverkskortet i plattan aktiverats igen så kommer den igång, men den dör ganska snart om man fortsätter att casta. Så där håller det på.

  Om man drar ur alla cast-enheter i nätverket så slutar problemet.

  Samsung meddelar att de inte supporterar tredjeparts-applikationer. Så även om man som jag har fem olika enheter som alla kan casta utan problem, inklusive en annan Samsung-tab och samsung-telefon, så är det ändå ditt fel att den här surfplattan inte fungerar.

  Kan tillägga att jag fabriksåterställt, bytt moderkort på plattan, och testat med olika trådlösa routrar. Det är själva plattan det är fel på.

  Var noga med att kolla minnet när samsungs serviceställen byter moderkort. De tog emot min 32 GB och gav tillbaka en 16 GB. Det är ju halvkul om man inte upptäcker det.

  Så köp den inte, och absolut inte om du har en chromecast eller någon högtalare/förstärkare som stödjer cast-protokollet.
 • Mycket bra
  12 mån sedan
  Uppdaterat: 12 mån sedan
  Kanonfin Androidplatta för under 2000kr! Bra prestanda, fin skärm, känns rapp och responsiv på alla vis. Har inte haft några problem alls sen vi köpte den i våras, vilket andra omdömare verkar haft.

  Kom med Android 7 förinstallerat vid köp.

  Kan tycka att ramen är lite väl bred, så att plattan blir i största laget sett till bildytan. Saknar USB-C. Gillar heller inte att högtalarna sitter på kortsidan, vilket sagts i andra omdömen. Man vill ju oftast ha plattan liggande då det är ljud på gång.

  Vi köpte även Samsungs originalskal vilket rekommenderas skarpt. Sitter mycket smidigt på plattan med inbyggda magneter.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Förmodligen en av de bästa surfplattorna i den här prisklassen när det kommer till specsen.

  Men placeringen av högtalarna är ett stort skämt och duger endast till lättare tittning, som t ex klipp på Youtube. Men även här kan man bli smått irriterad, då ljudet ibland kommer från höger sida och ibland vänster beroende på hur stor koll du har när du vrider och vänder på plattan. Vid film eller tvserier så får man nog vänja sig vid att släpa fram hörlurarna.

  Hem och tillbaka knapparna är fysiska och sitter på botten, vilket är en okej position så länge du håller plattan upprätt, men så fort du håller den i liggande position räkna med att råka trycka på dem av misstag ett par hundra gånger, då minsta mm över kanten av ett finger kan registreras som ett tryck.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fin skärm och smidigt format. Saknar dock vibration och bakgrundsbelysta knappar. Tappar ofta wifi hemma, kollat med Bredbandskollen och då är hastigheten på kanske en hundradel av vad det borde vara. Den är väl ok, men hade såhär i efterhand lagt mer pengar på en modell som är mer premium. Rätt trött på att den tappar nät.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Acceptabel
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Fungerar bra för filmer och videor.
  Men i de flesta spel är grafiken oselös, och de visar inte den fulla HD som tabletten verkligen borde.