Samsung Galaxy Tab A 10.1 SM-T580 16GB

Samsung Galaxy Tab A 10.1 SM-T580 16GB

 • Skärmstorlek: 10.1 tum
 • Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
 • Internt lagringsutrymme: 16 GB
Rank 118 i Surfplattor
Jämför pris på alla Samsung Surfplattor
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
Samsung

Samsung Galaxy Tab A 10.1 SM-T580 16GB

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
 • Skärmstorlek: 10.1 tum
 • Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
 • Internt lagringsutrymme: 16 GB
Samsung

3 av 5 stjärnor

Baserat på 12 omdömen

Sorterat efter datum
2016-12-11
Redigerades 2018-11-23
  i
  isk_bjth(5 omdömen)
  (Mitt omdöme för den lite ovanligare 32GB-varianten) Mycket prisvärd produkt Jag skulle ersätta min Nexus 10 som var en premiumprodukt i många avseenden men kunde inte hitta något vettigt i det segmentet. Samsungs Tab S2 har klent batteri och Sonys Z4 är dyr och går knappt att få tag på. Så jag sneglade på mellansegmentet och läste mig till att den nya Tab A var riktigt bra. Enda problemet är att det normalt bara är 16GB i dom men jag hittade 32GB-varianten nedsatt på Elgiganten. Den här plattan är riktigt trevlig på alla sätt. Den är natt och dag mot förra årets Tab A (9.7) när det gäller CPU, RAM och framför allt skärmupplösning. Den är kanske inte allra snabbast i stan om man ser till klockfrekvens och sånt men allt är väldigt väl optimerat så den känn riktigt rapp. Mycket snabbare än tex Tab S som jag jämfört med. Dessutom är Samsungs gränssnitt numera riktigt bra och tablet-anpassat. Multi window fungerar kanon och Samsungs alla ologiska egenheter är ett minne blott. Plastchassit är av bra kvalité och batteritiden är makalös, över 15 timmar skärmtid på en laddning är inte ovanligt. Eftersom det här egentligen är en produkt i mellansegmentet så saknas dock vissa grejer, ingen NFC, vibrator, knappbelysning, notifierings-LED eller fingeravtrycksläsare. Högtalarna är också lite klena, båda sitter dessutom under samma kortsida (samma på iPad och Galaxy Tab S2 iofs). Den har dock blixt/ficklampa till skillnad från tex S2. Skärmen, batteritiden och rappheten gör dock att jag rekommenderar denna starkt. Försök dock få tag på 32GB-varianten, annars får man krångla med minneskort ganska snabbt. Uppdatering: Fick nyss uppdatering till Android 8.1
  2018-05-08
   D
   DanielWillen(1 omdöme)
   Blev överhettad två veckor efter användning och lämnade ett brännmärke på baksidan. Samsung service avser att det självförvållad skada.
   2018-01-03
    i
    isbjoernfromhell(17 omdömen)
    Köpte min på Elgiganten för 1790kr. Grymt nöjd, används enbart för Viaplay/Netflix/Twitch jämte datorn i en hållare och skärmen är grym för priset. Surfat lite med den och inga segheter vad jag märker, den är självklart inte lika mjuk som en nyare iPad men gott nog. Enda negativa jag hittat än så länge är kameran, men tvekar på att någon köper en sån här platta för att ta några kort alls.
    2017-12-08
     Nattsvart(14 omdömen)
     Testade Chromecast som clytn klagade på inte fungerade. Det fungerar så klart utan minsta problem. Kollade Android versionen och det är 7.0 installerat nu inte 6.0. Jag blev förvånad över att det var ganska lite bloatware, inte som Samsung brukade ha. De fanns en Widget med Samsung appar men det var bara att ta bort den och låta bli att installera apparna. Personligen föredrar jag Samsungs skal för Android jämfört med den rena Android jag har på mon Motorola telefon. Jag tycker bättre om Samsungs epostprogram jämfört med gmail appen, och här syns antal mail och Viber meddelande med en siffra. Dessutom kan jag ta bort eller ändra storlek på Googe widgeten, på telefonen är den låst och "äter upp" en hel rad på skärmen. Formatet är avlångt, men eftersom jag skaffade den mest för Viber, epost och Netflix/film så passar det utmärkt. Jag har testat en film i blue-ray upplösning och paddan spaler upp den utan problem (dock inte med Samsungs videovisare). Allt som allt är jag förvånad över att den är så pass bra för 1800 kronor. Den gör vad jag vill (inklusive Chromecast clant, sorry clytn) så jag är nöjd.
     2017-08-14
     Redigerades 2017-11-15
      M
      MaWal(2 omdömen)
      Har en SM-T585 (4G versionen) Redan först dagarna var det ett par gånger då skärmen inte gick att tända, utan att jag fick vänta en längre stund. Nu efter två veckor är skärmen plötsligt helt död. Jg hör fortfarande ljud när jag trycker på volymknapparna så den är igång. Googlade på felet och insåg att jag är långt ifrån ensam om att ha drabbats av detta. Vill varna alla som tänkt inhandla en Galaxy Tab A 10.1! Uppdatering: Jag lämnade in paddan och Samsung bytte ut kontakten till skärmen. Nu funkar den, än så länge... Över lag nöjd, men stör mig på att jag hela tiden kommet åt bakåtknappen, som är en touchknapp, oavsiktligt. Inte bra! Höjder dock betyget till en femma.
      Sida 1