Asus MG248Q

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Bildskärmar (182)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.93)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Har allt man behöver från en 1080 skärm. Jag köpte skärmen främst för att spela CS:GO och enligt mig så presterar den riktigt bra faktiskt. Nice med 144hz och 1ms det är så värt pengarna. Finns andra skärmar med liknande specifikationer som 144hz osv och de är billigare men jag köpte den här på rea för 2699kr från komplett så jag tog den här istället för en Benq som kostar lite mer. Jag gillar att man kan vrida och vända på den hur man vill fast jag bara höjer och sänker den för det mesta.

  Nice att man kan ladda ner inställningar som en utility engine på datorn istället för att hålla på med knapparna på baksidan. När det gäller inställningar så använder jag cinema mode som tonar ner allting så det blir mörkare och det ser allmänt bättre ut och så fort jag sätter på CS:GO så byter jag till FPS mode som gör att allting blir ljusare så man ser bättre på mörka ställen i spelet och enligt mig så blir skuggor också tydligare. Det finns flera modes som t.ex user mode och racing mode men dem har jag inte använt någonting så jag kan inte riktigt förklara hur de ser ut. Skärmen har även några andra inställningar som t.ex en fps counter om man vill ha det eller fyra olika crosshair som enligt mig ser otroligt dumma ut. Fps countern är helt värdelös eftersom den har en stor svart bakgrund så den tar upp alldeles för mycket plats av skärmen. Använder mig istället av steams fps counter då den har svarta kanter så man alltid kan se vad som står.

  Jag tycker om själva utseendet på skärmen med de tunna kanterna som Benq inte har och ett riktigt robust stand som håller upp skärmen.

  Det var allt, jag kanske gör en update om något skulle hända med skärmen.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  7 mån sedan
  Finns inget att klaga över. Köp den bara! De är den värd!
 • Knappt godkänd
  8 mån sedan
  Har skaffat två stycken MG skärmar men den ena hade tre döda subpixlar. Byte
  Skärm två hade gråa ränder innanför panelen, på vänster kortsida, ser ut som stora fingeravtryck. Nu har den varit hos säljaren i över tre veckor och dom väntar på svar från ASUS. Och jag har nu begärt byte till en ny skärm av annat märke... Tyvärr dålig support från asus sida
 • Ganska dålig
  8 mån sedan
  En snygg 24" skärm med snabba bildprestanda.

  Tyvärr så lider den av väldigt dåliga bildvinklar och svarta färger är gråa och urvattnade.

  Efter ca 5 knapptryckningar på skärm menyn så har dom börjat att glappa. Rejält plastig!Mao kvaliten känns klart undermålig.
 • Dålig
  8 mån sedan
  Snabb (144hz, även om det finns snabbare idag så räcker 144hz) och ok design.

  Dock är den väldigt ojämn i ljusstyrka. Lyser klart mer i nederkanterna/hörnen.

  En hel del glapp i skärmfoten och efter att höjt/sänkt skärmen ett antal gånger så har stödet börjat att spricka.

  Högtalarna är ett stort skämt - riktigt usel kvalitet.

  Har även problem med lös HDMI kontakt i skärmen som släppt i infästningen
 • Ganska dålig
  8 mån sedan
  Har nu kört denna skärmen under ett antal veckor:

  + Snabb
  + Många inkopplingsmöjligheter

  - Sned/glapp i fotstödet
  - ibland uppstår vissa ränder i bilden
  - en hel del ljusläckage från hörnen
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Värt varenda krona på REA. !
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag är väldigt nöjd, går från en enklare BenQ 60Hz-skärm som har varit klart godkänd men kände att jag ville uppgradera mig.

  + 144Hz ger en ny dimension till spel (vs 60Hz).
  + Höj/sänkbar samt vrid- och tiltbar.
  + Snygg design, känns rejäl!
  + Kabeldragning möjlig genom foten, lite trångt men ganska smidigt!

  - Svärtan, som i alla TN-paneler. (märks mest vid filmtittande)
  - Ljudet i de inbyggda högtalarna är väldigt dåligt, lågt och skränigt.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte på Black Friday från Inet för 2200, mycket bra skärm för pengarna.

  Uppdatering: Märkt att bilden flyttas upp 3 pixlar när Adaptive Sync är aktiverat och dessutom så syns remsor som flyter uppåt ibland när man har 144 hz. Blir därför ett lite sämre betyg då detta är något som verkar finnas i samtliga kopior av denna modell.

  För fullpris på 3190:- är detta något som ej ska finnas.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Skärmen lever upp till mina förväntningar. Bra kvalitet. Bara en detalj som är störig och det är betraktningsvinklarna i höjdled. Väldigt känslig där. Sitter man 40-50 cm från skärmen går det inte att få en jämn svärta eller tint över hela skärmen. Överdelen blir tintad mot det gula samt mörkare. Mörka toner försvinner in i svart. I bottendelen är istället allt lite grådassigt.

  Hur som helst. Jag köpte skärmen för CS:GO i 144 hz och där presterar den riktigt bra. Nu ser man allt som händer i spelet och kan reagera därefter. Stor skillnad mot 85 hz som jag körde på förra skärmen.

  Förvänta dig inte bra färgåtergivning. I vissa scenarion är den skrämmande dålig (detta visste jag om när jag köpte skärmen).
 • Utmärkt
  1 år sedan
  +Hög och sänkbar
  +144hz (Måste använda DP eller DVI D)
  +Högtalare
  +3D
  +AMD FreeSync (vet ej vad det gör)
  +1ms respons

  -HDMI blir bara i 60hz (Eller så är det bara för mig
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte skärmen för 2699:- hos Komplett för ca 4 månader sen och kan inte vara mer nöjd! Skärmen är snygg och fungerar perfekt med spel såsom CS:GO och Battlefield. Den har även inbyggda högtalare till skillnad från andra liknande skärmar i samma prisklass, vilket är ett stort plus enligt mig! Skärmen har olika förinstallerade "modes" vilket gör det enkelt och smidigt att anpassa kontrasten, gamman m.m efter det man gör. Detta underlättas av dem smarta navigeringsknapparna som är lätta att hantera bakom skärmen. Den tillhörande mjukvaran "Asus DisplayWidget" som låter en justera monitorns inställningar fungerar även den mycket bra.

  Skärmen har en TN-panel vilket oftast medför inte den bästa färgåtergivningen jämfört med andra paneltyper men för att vara en gaming skärm presterar den över förväntan. En ny och modern panel används vilket medför en klar förbättring vad gäller färgåtergivning jämfört med dess tidigare version (Asus vg248qe). Tidigare har jag testat ett par andra 144hz 1ms skärmar i den här prisklassen från andra märken (AOC och Benq) och Asus MG248Q presterar bättre än dessa och är mer prisvärd i mitt tycke. Ett givet köp helt enkelt om du är ute efter en bra gaming monitor anpassad för spel som CS:GO men inte vill spendera allt för mycket pengar!
 • Perfekt
  1 år sedan
  snabb skärm, tummen upp :)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Inget att klaga på ????