Kategorier
Prisjakt

Canon EOS 80D

Canon EOS 80D

  • Sensorformat: APS-C
  • Typ av kamera: Spegelreflex
  • Sensorupplösning: 24.2 megapixlar
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Canon EOS 80D

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.4 / 5
(4 omdömen)
Sorterat efter datum
p
patrikpapelito

23 omdömen

2 år sedan
Jag köpte Canon EOS 80D när den kom ut och har använt den sedan dess. Jag är mycket nöjd och har aldrig haft några problem med den. Jag är långt från en teknisk fotograf, men gillar så klart när det blir bra bilder. Och det blir det. Fokuseringen är snabb i både sökarläge och displayläge vilket gör det smidigt att fånga bilder i dåliga ljusförhållanden och på föremål som rör sig snabbt. De olika fokuslägena, som bland annat låter fokuseringen följa med rörliga föremål, är smidiga. Kameran går att ansluta till mobiltelefonen via wifi, vilket är smart när man snabbt vill föra över bilder och dela på exempelvis Instagram. Kameran är skön att hålla i även under längre perioder. Däremot gör tunga objektiv den framtung precis som andra kameror. Handtaget knarrar dessutom något precis under avtryckarknappen, vilket är irriterande. Jag har hört att andra har haft liknande problem och fått sin kamera utbytt, men jag har inte brytt mig om det. Displayen är tydlig även i starkt solljus och håller bra kvalitet. Det gör det lätt att avgöra om en bild har blivit skarp. Däremot har den en tendens att förstärka högdagrar något, vilket i bland gör det svårt att avgöra om en bild har blivit korrekt exponerad. Ofta leder det till att jag underexponerar, vilket jag får korrigera i efterhand i bildredigeringsprogram. Sammantaget rekommenderar jag den här kameran. Den passar den som är fotointresserad och vill ta ett steg upp från de billigare instegskamerorna, men inte är beredd att ge sig i kast med betydligt dyrare fullformatskameror.
H
Hofftari

21 omdömen

3 år sedan*
Denna kamera blev min uppgradering från en 600D som jag hade växt ur från. Tanken var först en fullframe som 6D, men den ändå lite mer föråldrade sensorn kombinerat med bara 11 AF-punkter och Canons begränsning med att bara ha 1/4000 sekunders slutartid på den modellen gjorde att jag hade två val: - Köpa en 5D mark iii som är helt utanför min budget bara för att kunna få det 6D inte erbjuder och sälja EF-S objektiv och ersätta de med kompatibla alternativ för ännu mer pengar. - Fortsätta med crop-sensor och skaffa en 80D Idag, ca två månader senare har jag verkligen inte ångrat mitt val. 80D är en stabil och rejäl kamera som presterar väl över sitt pris. Till det positiva hör: + Bra sensor och processor som klarar av upp till 7 bilder i sekvenstagning + 45 st korsade AF-punkter med en central AF-punkt som har dubbel korsad evaluering + Väldigt snabb och stabil autofokus delvis tack vare föregående punkt + Damm- och vädertät + Bra förutsättningar för videoinspelning, bl.a mikrofon- och hörlursuttag och vridbar skärm + WiFi/NFC som möjliggör dig att skicka även RAW-bilder till din telefon där den kan konverteras till format som kan laddas upp på sociala medier Sen finns det ju lite nackdelar. För mitt användande av kameran är det mesta sånt jag ändå inte kommer uppleva (filmar t.ex inte video), men det är bra att lista dem också - Inte lika bra dynamiskt omfång som andra tillverkare i denna prisklass - Ingen 4K-video - Canon Connect-appen för WiFi-kontroll är väldigt klumpig och jobbig att använda I överlag en väldigt bra produkt som fungerar bra som både första och andra kamera.
*Redigerades 3 år sedan
Nicce70
Nicce70

151 omdömen

4 år sedan*
Det är en grym kamera! Plus: + Den vridbara skärmen. + Pekskärm. + Wifi och Nfc hyfsat enkelt att föra över bilder till mobilen, samt att fjärrstyra kameran. + Att man kan spara egna inställningar på ett par lägen. Det saknade jag på 600d. + Man kan filma med kontinuerlig fokus, det saknade jag verkligen på 600d. Minus: - Att man behöver de dyraste objektiven för att dra max nytta av kamerans fokussystem. - Kostar en del.
*Redigerades 3 år sedan
p
ponpolio

54 omdömen

4 år sedan*
Kan uppfattas som krystat med full poäng, men det negativa är av mindre betydelse för mig. Kameror är precis som mobiltelefoner...köper du varje ny modell som kommer så kommer du inte uppskatta ration mellan pryl och kostnad. Min recension bygger primärt på ett hopp från 550D till 80D. Kameror jag ofta använder är Eos M, 550D, 60D och bitvis 6D. Beställde först 7D Mk 2 men ångrade köpet till förmån för denna. Båda till samma pris på kampanj (Rajala 9999:-). Jag insåg att jag skulle hatat att ha köpt ett hus utan vinklingsbar skärm som tjejens 60D har, samt den nya sensorn som är bevisat bra. Side by side 550D och 80D ger fruktansvärt stor skillnad till 80D fördel, både bild och hantering. Skillnaden i hantering 60D till 80D inte lika stor. Dock bildmässigt. Liknar 6D som jag ibland lånar rent bildmässigt. + Presterar i toppklass + Suverän focus + Bildkvalitén + Touchmenyerna som jag trodde var en gimick är helt suveräna. - Huset är inte lika skönt som min 550D, önskar det vore lite mindre och lättare. - Jag hatar verkligen knappen till programvalsknappen på Canons semikameror. En bra kamera helt enkelt.
*Redigerades 4 år sedan