Kategorier
Prisjakt

Phanteks Eclipse P400S (Svart)

Phanteks Eclipse P400S (Svart)

  • Typ av chassi: Midi tower
  • Moderkort som stöds: ATX, Micro-ATX, Mini-ITX, Utökad ATX (E-ATX), SSI-CEB
  • Max moderkortsstorlek: Utökad ATX
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Phanteks Eclipse P400S (Svart)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
SimonDirGe
SimonDirGe

147 omdömen

2 år sedan*
Helt ok chassi. Byter från ett Fractal Define C då jag behövde plats för ett CEB (lite mindre än EATX) moderkort. I detta chassi får det plats men det täcker över båda "rubber grommets" hålen. Lösningen är att dra kablar genom de extra hdd platserna. Snäppet sämre kvalite i metallen och konstruktionen tycker jag, men mycket öppnare lösning (större chassi också). Den nya P400A modellen ser betydligt bättre ut för vanliga datorbyggen. Det jag byggt är en server så behöver ljuddämpningen (Då den kan snurra på låga varvtal oavsett den instängda fronten). Edit: Ångrade att jag byte till ett så pass stort chassi och har nu bytt (igen) till ett Core G3 som passade mig fast det bara är på 24 liter istället för denna på 45 liter. Fronten på detta chassi är väldigt tätt - Något jag fortfarande rekommenderar P400A över.
*Redigerades ett år sedan
A
AboowAboow

15 omdömen

2 år sedan
Allt i detta chassi är rätt bra, förutom två saker, det är Mid-tower, rätt så lite plats. Sedan är det hur PSU:n är "skyddad", detta gör att det blir extremt svårt för kabelhantering och man måste in och gräva i små utrymmen för att få igenom kablarna (om du kör modulärt PSU). Riktigt illa tänkt för dessa strömförsörjare, köp inte detta om du kör modulärt PSU.
4 år sedan*
Gediget byggt chassi som är enkelt att bygga med. Praktiska luckor på toppen som är dämpade och kan tas bort (sitter fast med magneter). Lite Darth Vader känsla med formen på chassit och komplimerande röd RGB färg. Bra höjd på chassiet --> bra med luftflöde till PSU. Klagar inte på något mer än att kontakterna på toppen till hörlur/mic kan hålla fast hörlurarna lite för bra, man får ta i lite för att ta loss kontakten.
*Redigerades 4 år sedan
Threedots_dead
Threedots_dead

33 omdömen

5 år sedan*
Mycket prisvärt chassi i låg/mellansegmentet. Köpte det mest för att det var ett av de snyggare för under tusenlappen, men blev positivt överraskad när jag byggde ihop datorn. Phanteks har en rad smarta lösningar för bland annat fläktluckor, dammfilter och hårddiskmontering. Frontpanelen och luckorna ovanpå sitter enbart med magneter vilket gör det lätt och smidigt att plocka bort dem vid behov. Inget ryckande eller pillande med plastpregar alltså. Knappar och frontpanelskontakter sitter även längst fram på ovansidan och inte i fronten som på en del chassin. Jag gillar det och tycker att det gör det lättare att komma åt, men det kan vara värt att tänka på om man har datorn där det är ont om plats runt lådan. Jag gillar även hur man fäster hårddiskarna. Två 3,5 tumsdiskar kan sättas in i hårdisskburen från chassits baksida, medan två SSD-enheter skruvas fast i vaggor på baksidan av moderkortsplåten. Det kan verka konstigt men tack vare att man installerar allt på baksidan göms sladdarna naturligt av baksidesplåten och man slipper en massa kabelhärvor samtidigt som man smidigt kommer åt hårdiskarna genom att öppna bakre plåten. P400S-varianten har ljuddämpning vilket innebär ljuddämpande gummimattor på insidan av ytterväggarna och chassit håller sig ganska tyst trots tre chassifläktar på max samt CPU/GPU-fläkt. Enda nackdelarna var att vissa smådetaljer inte var av någon vidare kvalitet. Till exempel har plasten och färgen spruckit en aning i en av kanterna och en del plastdetaljer känns inte jättehållbara. Kvalitetskontrollen lämnar alltså lite att önska men det rör sig inte om några större brister. Det kan också vara väldigt tajt att få in nätagget framifrån, fick lirka en hel del innan mitt medelstora Corsair-agg kom på plats. +Mycket snyggt +Smarta designlösningar +Billigt +Ljuddämpat +Lätt (7 kg) +Bra medföljande fläktar +Lätt att bygga i, bra kabeldragningsmöjligheter -Utrymmet för nätagg en aning tajt -Mindre kvalitetsmissar
*Redigerades 5 år sedan