Linksys EA9500

Linksys EA9500

  • 2.4GHz
  • 5GHz
  • Trådlöst nätverk
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Linksys EA9500

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
2.9 / 5
(21 omdömen)
5
(10)4
(1)3
(1)2
(1)1
(8)
Sorterat efter datum
2 år sedan
Köpte denna router till mina föräldrar för snart 2 år sedan för 2800:- och då var det en av det bästa routrarna man kunde få tag på. Dom bor i ett relativt stort hus (ca 220 m2) med 1gb fiber. Jag hade läst många bra recensioner, där folk beskrivit att dom haft täckning "ända ut till trädgården" osv. Tänkte att det inte skulle va någon match för denna router i deras hus, men ack så fel jag hade. Routern är placerad i ena änden av huset (där fibern kommer in) och går man till hallen som är mitten av huset ungefär, är signalen nere på 2 pluppar eller mindre. I köket och tv-rummet som är i andra änden av huset är signalen obefintlig. Vi placerade då om routern till övervåningen i mina föräldrars sovrum som är mitten av huset. Men till min stora förvåning går det fan inte ens att ladda Instagram på telefonen, när man befinner sig våningen under, nästan rakt under routern för att signalen är så kass! Trodde väl aldrig i min vildaste fantasi att man skulle behöva en extender när man köpt en router för nästan 3000:-?! Men hade inte mycket till val så jag köpte en extender (re7000) även den från linksys (gick väl på en tusen spänn den då!). Tänkte att nu ska det väl inte vara några problem? Men extender jäveln har inte kontakt med routern när den är placerad RAKT UNDER, en TRAPP emellan... Jag känner att jag gjort allt i min makt för att få deras wifi att fungera. Med uppdateringar, återställningar, inställningar osv. Tog kontakt med linksys support, men det var ju lika givande som att slita av sig båda armarna. Dom trodde man va Agda 87 liksom. Så nu ringer föräldrarna typ varje helg för att tala om hur jävla dåligt wifi de har och jag får känna mig som de ofrivilliga teknikerna i Telia reklamen. USCH säger jag bara, aldrig mer linksys och deras SKRÄP!
2 år sedan
Denna fungerade bra i ett år, sen plötsligt så gick det inte att titta på 4k-film. Inget annat har ändrats men nu är räckvidden skit och likaså stabiliteten och hastigheten. Ångrar att jag hade automatisk uppdatering påslaget.Det är säkert den senaste uppdateringen som inte fungerar. Man blir så trött. Varför finns det ingen router som bara fungerar? Ska det vara så svårt?
2 år sedan
Jag blir än en gång förvånad över hur usla Linksys är! Så här i efterhand undrar jag varför de fick en ny chans. Mycket har den 8st ethernet-anslutningar att tacka för det och ett förhållandevis lågt pris för att vara en "topp-router". Vad är det som är så uselt då? Till en börja med hade jag förväntat mig att en topp-router har wireless bridge. Det har den inte! Sen är WiFi-täckningen riktigt riktigt, riktigt dålig! Nej, den är mer än bedrövlig! Min mobila hotspot har längre räckvidd! Mina enheter ansluter till min repeater som står i en annan byggnad på tomten istället för denna värsting-router! Sagolikt bedrövligt dåligt! Jag vet av tidigare erfarenheter att Linksys support inte har mycket att komma med. Ska tillägga att jag bor på landet och hittar inga andra nätverks som kan störa.
3 år sedan
De som har skrivit dem negativa kommentarerna måste vara ett troll. Har haft routen i över ett år nu och har aldrig varit ett problem med den. Har full räckvidd nästan överallt, även bakom väggar med mer än 5 meters avstånd. Det enda som är sämre är appen på mobilen/surfplattan, med det har inget med just denna router att göra utan alla de nya linksys routerna. Om man får cirka 50 Mbps när man ska få högre beror det nog på att du använder en trådlös enhet som inte kan överföra snabbare en så. Fibern ska leverera 250/100 och får oftast 255/130 eller mer med 1 eller 2 ms till närmaste server på Speedtest.net
3 år sedan
Har nu totalt ruttnat på denna router. Gränssnittet är lätt det absolut sämsta som någonsin utvecklats. Tillhör du hushållen som har några sonosar, nätverkskameror, paddor, telefoner, speldatorer, spelkonsoler och laptops, då är föräldrahanteringen så sjukt dålig. I webgränssnittet är det omöjligt att lista vilka som har föräldrarestriktioner. Efter varje ändring kastas man tillbaka till startsidan. Alla funktioner om nätet, se DHCP clienter etc. är helt utspritt och svårnavigerat. Den är också vansinnigt slö när man klickar runt för att ändra något. Känns som man inte har kontroll över skiten, som man bara kan skrapa på ytan av inställningar. Så som jag ofta upplever Macar. Bara idioter som på riktigt tycker att dessa är bra, eller så ska man ha hyggliga unix kunskaper för att komma runt allt. Nej den här burken var bland det sämsta jag köpt. Har haft allt möjligt tidigare, Asus, TP Link, Thomson, Netgear, Inteno. Nu blir det antingen Googles nya eller det som min far köpte, T-link puckar/router och access punkter, dessa har ett snyggt fungerande gränssnitt och pappa är supernöjd med räckvidd. Har själv alltid haft problem i huset med att enheterna ska växla automatiskt till starkaste router/accesspunkter. Den här routern är inte starkare än något annat jag haft.
3 år sedan
Usel router, är nog bland de sämsta köp jag gjort. Köpte den i tron att jag skulle få monster wifi hemma, har 1000mbit fiber in så jag hadde hoppats på 700-800 mbit wifi men icke, som mest har jag varit uppe i 280mbit men efter några veckor rasade de ner till 30-40mbit och jag ominstallerade och höll på och fick till slutt upp farten igen, lätt att hitta hjälp då typ alla verkar ha liknande problem men nu häromdan blev den seg igen och den här gången kunde jag inte få upp farten igen, trots fabriksåterställning så har jag max 40mbit via wifi, tog fram min 5 år gamla apple air port express som är liten som en kortlek och döm om min förvåning då jag direkt fick ut 50-60mbit, nu har jag köpt en asus router istället, ligger konstant på +300mbit via wifi så nu är jag nöjd. Kan inte rekomendera den här routern och ser att priset har rasat ordentligt sen jag köpte den för ett par månader sedan, kan finnas en orsak, många med mig lämnar tillbaka den. Vad jag har läst och förstått så är de inte hårdvaran som felar utan usel mjukvara, läste att flera installerat gamla uppdateringar och fått den att funka bättre men jag orkade inte hålla på med den utan retunerade den och bytte till asus istället.
3 år sedan
Linksys skriver fakerecensioner. Routern har problem med prestanda, stabilitet och täckning. Linksys support är under all kritik och förnekar allt. Har bytt ut 2st redan och det kommer aldrig sluta.
4 år sedan
*Redigerades 3 år sedan
Jag har tidigare haft Asus-routrar för både n- och ac-standard, men i mellansegmentet runt 1500 kr. Denna är betydligt dyrare, men utklassar allt jag tidigare provat. Om Linksys Smart Wifi app hade varit ännu mer användarvänlig och haft fler funktioner (lite för seg och lite för många klick för att nå föräldrakontrollen) och ett mindre saftigt pris på härligheten så hade routern fått full pott. I övrigt är det den bästa och enklaste router jag någonsin haft. Äntligen har jag WiFi med täckning i hela huset. Problemfri maskin på alla sätt och vis och fungerar så som man vill att en router ska fungera. EDIT: Efter nästan ett års användande är vi fortfarande lika nöjda med vår router. Men tyvärr använder vi inte Smart Wifi-appen nästan alls. Det var för bökigt att ställa in inställningar för varje enskild enhet då max 4 kan begränsas åt gången. Vilket inte räcker då vi lätt har 10 enheter barnen använder och då måste man hålla på och ändra manuellt. Vi har precis kopplat in fiber i huset, och på 15 meters avstånd genom bjälklag mellan våningar och 1-2 bärande betongväggar får jag ut 130/100 Mbit/s på en uppkoppling med 250/100 Mbit/s. Men jag har åh andra sidan inte fått över 200 Mbit nedladdning ens med kabel, så jag är mycket nöjd med den hastigheten.
3 år sedan
En grym router med enkel installation och bra räckvidd! Rekommenderas till alla er som letar efter en ny router med bra hastighet.
3 år sedan
Kanonbra! Grymt nöjd och med bra räckvidd. Räcker till alla i hela familjen.
Sida 1