Kategorier
Prisjakt

Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1 New for Nikon

Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1 New for Nikon

  • System: Nikon F
  • Konstruktion: Fast
  • Format: Fullformat (35mm)
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1 New for Nikon

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
n
n0z

16 omdömen

9 år sedan*
Mitt första icke Nikon objektiv. Har haft det i från releas dagen och är förhållandevis nöjd med bilderna den presterar även om den har en tendens att över exponera. Däremot funkar INTE mitt objektiv med live view. Autofokusen funkar inte men det går att ta bilder med manuel fokus. Efter samtal med Tamron Sverige så kom det fram att man måste byta en krets i objektivet för att det ska fungera. Något som jag själv skulle få bekosta, vilket skulle resultera att kostnaden för objektivet skulle bli långt mycket mer än motsvarande Nikon. + Bra skärpa + Ljusstarkt - Tamron - EJ fungerande af i live view. (Gäller tydligen bara vissa serier) - Slö af - Högljudd af - Överexponerar ofta Som sagt är hyfsat nöjd med objektivet i övrigt men för min del blir det aldrig mer Tamron med tanke på deras otroligt kassa support och ovilja att lösa mitt problem.
*Redigerades 9 år sedan
u
usm79

13 omdömen

11 år sedan*
+Skarpa fina biler (med nikon d40) +Perfekt brännvid för macro i min mening +AF funkar bra och snabbt, även då AF limit inte är satt. Lite högljudd när AF motorn jobbar bara, inte riktigt lika tyst som nikons AF. +Utmärkt som macro, går att ta bilder riktigt nära och en helt ny värld öppnar sig :) +Bra och gedigen känsla i reglage och fokusring -Väldigt väldigt kort skärpedjup vid närgränsen, det gäller att sätta skärpan exakt och hålla stilla, det kan vara lite klurigt att få till vid handhållet men går fint efter lite övning. Alltså inget som är specifikt med detta objektiv utan mest kan vara bra att känna till. -Minsta bländare 2,8 endast vid fokus i oändlighet, vid närgränsen kryper det upp till 5,6. Kanske inte heller specifikt med detta objektiv men kan vara bra att känna till. Det krävs en del ljus alt gå upp i ISO för att få tillräckligt snabba slutartider. Funderar på att låta denna ersätta min 50 1,4 och istället skaffa något mer vidvinkligt och ljusstarkt. Mycket nöjd!
*Redigerades 11 år sedan
n
netza

59 omdömen

11 år sedan*
Mitt första macro och har haft den i några månader nu. Producerar riktigt fina och skarpa bilder! Dock förstår jag inte varför de tillsatte AF i huset för AF:en är helt otroligt seg. Blir även lätt rörelseoskärpa.Men rekommenderar absolut detta objektiv!
*Redigerades 11 år sedan