Kategorier
Prisjakt

Samsung Gear VR SM-R322

Samsung Gear VR SM-R322

  • Typ: Använder mobilens skärm
  • Lanseringsår: 2015
  • Synfält: 96 °
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
Samsung

Samsung Gear VR SM-R322

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
H
Heibtom

19 omdömen

4 år sedan*
Kul att prova på VR men skulle helt klart investera lite mer för att få bättre upplevelse. Dessa sitter tyvärr relativt dåligt på huvudet och släpper in mycket ströljus.
*Redigerades 4 år sedan
t
thwomp

38 omdömen

4 år sedan*
Sammanfattat: + Häftigt med VR känsla + Lätt att komma igång - Sluter ej tätt (släpper in ljus) - Touchpanelen - Storleken på VR-apparna - Kul gimmick men med för många brister Har testat ett antal gånger nu tillsammans med min Galaxy S7 och det är mycket ovant i början med fokusen men det vänjer man sig vid någorlunda. Även läckert hur jag stod i köket och fick svindel! Det är ändå ganska häftigt att man kan åstadkomma det med ett enkelt headset. Fortsatt så sluter de inte helt tätt om huvudet. Läcker in massa ljus i ögonvrån och jag har tämligen normal skallform men tydligen behöver man vara rundare för att de skall sluta tätt. Den tredje stora punkten är touchpanelen som är fullständigt omöjlig att hantera med precision.Det blir istället att man slänger ditt ett finger och kanske träffar rätt. Skall man använda detta VR headset effektivt krävs ännu ett tillbehör i form av en handkontroll. Nummer fyra är att apparna tar enorma mängder internminne i anspråk. Mitt internminne fylldes upp i en rasande fart och nästan ingenting går att flytta över till det externa minnet. Fick snart börja avinstallera annat för att få plats. Trots allt ändå en acceptabel produkt. Det är kul och man har ganska roligt åt vän som sitter med det och ser enormt fånig ut när hen hoppar runt och rycker till ;)
*Redigerades 4 år sedan
s
smygarn

28 omdömen

5 år sedan*
Revolutionerande. Med rätt mjukvara trollar den enkelt bort dig till en annan värld. Bäst är det också om man ansluter en bra blåtandskontroller. Håll er borta från alla platta/pixliga/dåliga 360-videos inspelade i 2D, som förstör känslan. Det gäller att hitta guldkornen!
*Redigerades 5 år sedan
h
hossebo

9 omdömen

5 år sedan*
Ger den +++++ för att 1 Dom har gjort den billig men ändå av så hög kvalité. 2 Känslan är mycket bra och visst kan den bli bättre men det kommer när tekniken går framåt. 3 Den har .mkv stöd med .acc eller .mp3 720p videos. Sen till upplösningen den är helt ok fast jag hade ju gärna sätt en galaxy s7 med 4k skärm. Ni som har överhettnings problem testa konvertera om era filmer med handbrake i 720p alltså (1280 x ---) beroende på vad er film har för aspect. Jag kan se två 2 timmars 3D filmer SBS utan problem, utan överhettning eller att batteriet tar slut. /Samsung galaxy s6 edge
*Redigerades 5 år sedan
g
gustafssontore

5 omdömen

5 år sedan*
Jag har följt VR-fältet ett tag och skaffade en cardboard för något halvår sedan. Jag var beredd på att Gear VR skulle vara tämligen simpelt och inte så imponerande. Låga förväntningar dvs. Jag har använt Gear VR med en S7 Edge. Det första jag började pröva var spelet Lands End som beskrivs som det bästa för Gear VR. Jag kan verkligen rekommendera att skaffa en Gear VR och det spelet. Ja, det är väldigt enkel grafik. Men upplevelsen av att vara där är fenomenal. Det går lätt att förlora sig i den här VR-världen. Jag ser fram emot spelen som skapas om 6-12 månader. Netflix kändes som ett skämt precis när jag prövade det i början. Det är grynigt och lite dålig kvalitet i stort. Men efter ett tag var det som att vänja sig med en liten tv. Upplevelsen av att vara avskärmad från allt annat, och bara se filmen var intressant. Jag har svårt att tänka mig att jag skulle använda det mycket. + Batteriet funkar förvånadsvärt bra på en S7 Edge. + Enheten sitter helt ok på huvudet men spänner lite hårt. - Det är bra att ha en elsladd som går in till enheten för att inte dra på mobilbatteriet som också ger ström till vr-hjälmen (om jag förstår det rätt). Men vissa spel är det omöjligt med. Så eventuellt kommer mobilens batteri att dö snabbare på grund av denna add-on. - Efter ca 40-50 min användande så blir ögonen lite ansträngda. - Det är meckigt att försöka få Gear VR att funka med Cardboard eller t.ex. Youtube. Så rätt mycket av funktionalitet så finns i konkurrerande plattform blir svårare att ta del av. Det finns mjukvara som hjälper för att kunna använda det (slå av Gear VR services) men det hade varit schyst om Samsung ändå gav kapacitet direkt att använda Cardboard-mjukvara. Jag skulle bara rekommendera VR-hjälmen till de som verkligen vill pröva något nytt och kan tänka sig att använda leksaken en månad och sedan aldrig mer. Du kommer att få smaka på framtiden. Det är helt givet att det här kommer att slå stort när precis går ner och kvalitet upp.
*Redigerades 5 år sedan
Pexer
Pexer

42 omdömen

5 år sedan*
Häftig upplevelse men det märks att produkten och tekniken kring VR i hemmet ännu är i sin linda. Jag fick dessa på köpet med min S7 egde som också är den telefon jag använt till hållaren. + Bekväm att ha på. Eller åtminstone helt ok. + Skärmar av effektivt. Inget ljus läcker in och stör. + upplevelsen är mycket bra! Det är tex ganska läskigt att simma runt och ha hajar omkring sig. Likaså att "sitta" i bion och titta sig omkring. + man lär sig snabbt att styra och manövrera. + överhuvudtaget enkel och bra installation och hantering. + ungarna tycker det är sååå kul! - filmer är av oerhört varierande kvalitet. Få ger en riktigt bra upplevelse i nuläget... - det känns lite pixligt och man får inte den där HD upplevelsen. - det är något skumt med linserna på denna. Det blir ofta lite suddigt och jag får inte till skärpan så jag känner "WOW!".... - förutsätter S6 eller nyare... Summan: jag tycker det här är en rolig produkt som ger en upplevelse man inte kan få på ett lika enkelt sätt till samma låga pris. Det kommer säkert komma produkter inom kort (kanske Oculus Rift är en sådan?) som ger en ännu bättre upplevelse och förpassar denna till hyllan. Men i dagsläget: Har du en S6 eller nyare så tycker jag att det här är en lattjo pryl till ett vettigt pris!
*Redigerades 5 år sedan
c
caliumea

59 omdömen

5 år sedan*
Rekommenderas inte. Usel grafik. Det sägs att den ska ta grafiken från vad din mobiltelefon presterar, jag har en S6 Edge och får knappt ut 720p i ögonen. Känns inte så i alla fall, lite väl för pixlig bild. Ja, om grafiken är dålig, är det inte ens värt att ge flera negativa punkter. Allt kostar (spel m.m), finns inga så kallade ''prova-på'' möjligheter. Känns också som att mobilen ska spricka när man kopplar in den. Så va försiktiga när ni släpper ''fästet'', håll i den istället för att släppa den som Samsung rekommenderar. Vi lever 2016, så grafiken spelar väldigt stor roll när det handlar om bild.
*Redigerades 5 år sedan
v
vixit

3 omdömen

5 år sedan*
Köpte min Gear VR i förra veckan och den har funkat väldigt bra för mig. Det är en riktig upplevelse att ha på sig glasögonen, man får uppleva appar och videos på ett sätt som man aldrig tidigare har gjort. Rent reflexmässigt känner man sig runt i videos med händerna och ryggar bort då exempelvis en haj simmar emot en. Har tidigare provat cardboard och det här är väldigt mycket bättre, inget ljusinsläpp, bra rörelsesensorer och skarp bild. Det enda som saknas för tillfället är fler appar, något som dock borde komma eftersom tekniken är i sin ungdom. Fick till en början problem med överhettning, men har försvunnit helt sedan jag kör utan plastskyddet på utsidan. Att det skulle vara dålig upplösning håller jag inte med om. Det finns många olika appar och videor och självklart har en del sämre upplösning än andra men generellt sett så är det minst full HD. Man kan som sagt även se enskilda pixlar om man fokuserar på det, det är dock något jag tycker man glömmer efter ett tag.
*Redigerades 5 år sedan
D
Danteg

4 omdömen

5 år sedan*
Har bara använt Cardboard tidigare och jämfört med det är detta en helt annan liga. Bättre optik och mycket mer följdsam tack vare inbyggda sensorer, vilket är viktigt för inlevelsen. Innehållet är även det bättre än Cardboard även om många spel kostar en del ($5-$15). Visst, man kan urskilja enskilda pixlar, vilket inte är så konstigt, man tittar trots allt på skärmen genom förstoringsglas på 5 cm avstånd. Även minus för att det händer att telefonen överhettas så man måste ta en paus. Om man inte vill beställa en Oculus Rift med tillhörande monsterdator tror jag detta är bästa VR som går att få tag på i dagsläget.
*Redigerades 5 år sedan