Kategorier
Prisjakt

Qlima DD-108

Qlima DD-108

  • Max avfuktningskapacitet: 8 l/dygn
  • Lokalyta: 75 m²
  • Effekt: 600 W
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Qlima DD-108

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
h
huggegugge

6 omdömen

7 år sedan*
bäst vad är det egentligen?
*Redigerades 7 år sedan
t
tommiel

26 omdömen

7 år sedan*
Började bra för två år sedan. Har därefter successivt blivit märkligare och märkligare. redan efter ett halvår så fick den timeouts. Dum som jag var så klagade jag inte eftersom den kom igång igen efter en stund. Därefter har den gång efter annan fått sina tillfällen då antingen inte knapparna fungerat (och sedan kommit igång igen) till att den inte startar alls Nu efter drygt två år så har den till slut dött. (Och den är inte ofta körd) - Fast ändå inte.. Den kör igång till sitt resetläge när jag stoppar i sladden i nätuttaget - men ingenting mer händer. På vinst och förlust så öppnade jag och gjorde rent den och det är väldigt lite som kan gått sönder, mer än kretskortet då förstås. Inga givare som smutsat igen eller något sådant. Jag kan inte rekommendera den till någon eftersom många andra beskriver samma eller väldigt likartade problem med sina maskiner. Jag misstänker undermålig elektronik så undvik denna maskin tills dom sätter i rediga komponenter. Visst torkade den bra när den gick men på tok för dyr om den inte håller längre än två år. Dessutom så är jag tveksam till att tekniken håller så mycket längre sett till vad jag ser när jag öppnat maskinen.
*Redigerades 7 år sedan
Techdesign
Techdesign

22 omdömen

7 år sedan*
Fungerar kanon! Har den i garaget som är ca 20 kvm stort. Värmer och avfuktar på samma gång, i ECO-läget håller den 50% konstant. Normal fuktighet utan är ca 80%. Tömmer den varannan dag. Har hygrometer från Clas Ohlson så jag har stenkoll. Har aldrig stängts av eller varit några problem under 6 månader. Arbetar konstant, dygnet runt. KÖP - men spara kvittot.
*Redigerades 7 år sedan
v
vandenhoogen

105 omdömen

7 år sedan*
Är inne på min 3e enhet, tanken är att den ska stå i garaget med slang till avlopp. Den första börja stänga av sig själv slumpmässigt mellan någon minut till någon timme, den andra nya jag fick gjorde precis samma sak trots den var ny och kontakten för hög vattennivå glappa som tusan. Fick även den utbytt till en annan som skulle vara ny men såg ut som ett returex. (Cheapy Alingsås) den fungerade fint i ca 3månader utan att stänga av sig och i eco läget höll luftfuktigheten på stabila 58%. Nu har även denna börjat krångla och stänger av sig själv hela tiden. Sämsta skräpet alltså. Har även en kollega som bytt ut en då den inte avfuktade luften. Köp ej!
*Redigerades 7 år sedan
H
Hobbee

47 omdömen

8 år sedan*
OBS! Jag har nyligen skaffat en EchoDry II och upptäckte till min gigantiska besvikelse att den var MYCKET snarlik Zibro DD-108 MEN EchoDry II kostade en tusenlapp mer... Jag köpte EchoDry Combi II för att ha i båten under vintern och valet stod mellan den och Zibro DD-108. Den huvudsakliga anledningen till att jag valde EchoDry var att man kunde ställa fukthalten maskinen ska uppnå (för att sedan gå i viloläge), vilken jag uppfattat att Zibron INTE hade. MEN även om EchoDry är mer finskalig (45, 50, 55, 60, 65 eller 70% inställning) så kan man ställa in detta även på Zibron (45 eller 60%). Dessa två lägen är fullt tillräckliga för de flesta applikationer och definitivt inte värt den extra tusenlapp du får betala! OBS att min kompis har en ZIBRO DD-108 vilken han kört under över ett år (i sin segelbåt som ligger i vattnet under vintrarna) och han har fått utmärkta torkresultat med Zibron, där han konstant legat på en fukthalt på runt 45% (med den inställningen på maskinen). Hur lika är de då? De har exakt samma ryggplatta, närmast identisk frontplatta, samma format och vikt, exakt likadan vattenbehållare och överflödesanordning, identiskt utblås och mycket snarlik operatörspanel. Jag utgår från att EchoDry och Zibro har samma tillverkare. Jag har ännu inte hunnit långköra min EchoDry men utgår från att den presterar likadant som Zibron och då kommer den att vara bra för sitt ändamål, MEN SVINDYR i jämförelse... NOTERA att båda luftavfuktarna har samma torkprincip (jag gissar identiskt maskinellt innehåll), dvs de är SORPTIONSTORKAR utan kylslinga och därför det bästa (enda tänkbara) alternativet när omgivningstemperaturen går under 15-20 grader C, i synnerhet som den i mitt fall står i en båt. Både EchoDry och Zibro har mycket god prestanda till strax innan fryspunkten, dvs 1 grad C). 7 i betyg pga bildbaserad lite för svår manual, lite för hög energiförbrukning i min smak (dock inte sämre än någon annan) och den lite plastiga designen (även detta lika som andra maskiner).
*Redigerades 8 år sedan
c
c97agn

1 omdöme

9 år sedan*
Håller med tidigare kommentar. Denna maskin borde inte vara CE godkänd. Sorbitionshjulet (alltså det hjul med salter som ska suga upp fukt) verkar värmas med alldeles för mycket värme i torknings cykeln. Den sprider en allt kraftigare bränd lukt för varje gång vi använder den. Jag köpte den för att den skulle vara energisnål men vid ett tillfälle så värmde den upp hela rummet till 28 grader. Den måste med andra ord ha bränt upp hur mycket el som helst. Jag skulle gissa att det är en dålig termostat som inte slår ifrån som den ska. Detta är naturligtvis väldigt farligt ur brandsynpunkt.
*Redigerades 9 år sedan
R
Rigel

1 omdöme

9 år sedan*
Brandfarlig! Köpt för två år sedan. För ett par månader sedan började den lukta lite illa, vilket nu blivit till en rejält bränd lukt. Öppnade den och såg att sorptionshjulet var helt brunbränt! Filtret var rent och fint, så det beror inte på igensatt filter. Har använt den en lite från och till, men mer än två år borde den väl klara och definitivt inte orsaka brandfara. Usel som sagt.
*Redigerades 9 år sedan
s
svartakatten

5 omdömen

10 år sedan*
Efter drygt ett år la den av. Köptes på Onoff som gick i kk och Zibro service ligger i Danmark dvs pratar bara grötjävla gurgel danske som ej går att förstå.
*Redigerades 10 år sedan
B
Belmagnus

16 omdömen

10 år sedan*
Bruksanvisningen är ett skämt, maskinen står nu på sitt första dygn i tvättstugan i läge auto.
*Redigerades 10 år sedan