Prisjakt

D-Link DIR-842

D-Link DIR-842

  • 2.4GHz
  • 5GHz
  • Trådlöst nätverk
Bevaka
Jämför

D-Link DIR-842

Omdömen

Produktbetyg

2.8
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
10 omdömen
5
(3)4
(2)3
(1)2
(1)1
(3)

Användaromdömen

Sorterat efter datum
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Inga som helst problem med denna. Har använt den på en massa olika sätt och har fått IPv6 att funka med Hurricane Electric och native helt utan problem.

f
froztface

17 omdömen

Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Tänkte uppgradera från min gamla netgear som inte hade 5g eller externa antenner. Jävligt dåligt wifi, bland det sämsta jag har sett. Usel signal fast man är nära routern och inga hinder finns, hastigheten låg på under 5mbits. När jag kopplade på min gamla netgear fick jag ut 55mbits på samma lina och placering. Inte första D-link produkten som funkat uselt heller, har haft interna kort som också strulat. Köper aldrig mer från dom. Budget skräp märke..

A
Ahm3ti

1 omdöme

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan

Jag är jätte nöjd med den här routern, rekommenderar den. Jag har 250/250 mbit och den ger exakt så mycket både med wifi och kabel. Ett tips är att den originala internet kabeln(blå kabel) som följer med funkar inte, för med den kabeln fick jag max 50 mbit. Använder kabeln cat6 från biltema och den är perfekt 👍

T
Toba_Wan

82 omdömen

Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan*

Köptes efter att min Netgear R6300v2 lagt av R6300V2 var en AC1750 med dubbelkärning 800Mhz cpu och 256MB Ram. Denna D-Link DIR-842 är en AC1200 Router samt hårdvaruversion C1 som har en Qualcomm Atheros 750Mhz cpu och 128MB Ram tidigare hårdvaruversioner har 660Mhz cpu och 64MB Ram. Version C1 tycker jag klarar sig bra kör en 250Mbit fiber och får ut full hastighet på det trådade. Trådlösa har en teoretisk maxhastighet på 867Mbit på 5Ghz nätet men det är teoretiskt i verkligheten kring 200-300Mbit vid bra förhållande. Jag har inget Trådlöst AC nätverkskort så har aldrig kunnat testa maxhastighet på det trådlösa via telefonen får jag ut 140Mbit trådlöst på 5Ghz bandet. Sen har jag testat den med mina förhållanden en 1:a på 41Kvm den täcker hela lägenheten och då har jag ställt ner det trådlösa utsändningen till medium skulle troligen klara mig på låg. Kör 4 trådlösa enheter och 6st trådade enheter och fungerar fint. Att tänka på är att uppgradera till senaste firmwaren kommer förladdad med version 3.0 men man behöver uppdatera i steg först till 3.02 sen till 3.10 som är den senaste. Fungerar även stabilt vid högre last tex Torrents. Inte behövt starta om den än bara haft den i 5 dagar hittills återkommer om problem skulle uppstå. Tyvärr efter drygt 1 vecka så började problemen hastigheten sjönk markant på det trådade nätet från 250Mbit till 8Mbit full fart med kabeln rakt in i datorn. Omstart av router och den är stendöd. Hämtade då ut en ny och fick en DOA (dead on arrival) trasig vid mottagandet slutade med att efter 2 döda routrar lämnade jag tillbaka den. Så tveksam till kvalitén på hållbarheten på produkten. Gränsnittet för uppsättningen första gången får jag ge en eloge till D-Link väldigt lätt då de ombeder dig sätta in adminlösenord samt lösenord och ändra namn på det trådlösa om ni vill. Nu är jag själv mer avancerad användare än så men för er som inte är så hemma på att sätta upp ett trådlöst nätverk med en hemmarouter kommer troligen greja detta galant. Gränsnittet för att hitta vissa saker i routern kan dock vara lite rörigt eller inte emellanåt ligga där jag förväntar mig tex inställningen för tilldelning av fasta DHCP adresser som ligger under Home och att man klickar sig på connected clients, jag hade förväntat mig att hitta det under network, drar där av 2 stjärnor annars tycker jag D-Link gjort en prisvärd router som klarar betydligt mer än vad prislappen är just nu 399:- vid skrivande tillfälle.

*Redigerades 3 år sedan
g
gorane1

11 omdömen

Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan*

Köpte denna för att uppdatera min gamla Dovado router från 2010 som saknade både 5GHz och AC. Tyvärr blev DIR-842 en stor besvikelse! Det började dåligt då det visade sig att strömkabeln till nätadaptern var väldigt kort (70cm). Eftersom en router ska placeras högt så blev det att leta fram en förlängningssladd. Installationen gick dock snabbt och var hyffsat enkel. När jag testade 5 GHz bandet med bredbandskollen fick jag ut nära 100 Mbit av min fiberhastighet (100/10) när jag var 1 m från routern. 5 meter ifrån routern var den nere i 20 Mbit. På 2,4 Ghz bandet fick jag mellan 15-40 Mbit runt om i hela 1,5-plansvillan, vilket tyvärr inte var bättre än min gamla router med 7 år på nacken. Efter några timmars användande märkte jag att många hemsidor tog väldigt lååååång tid att ladda (upp mot 30 sek). När jag testade att koppla från Wifi och istället körde på mobildata i telefonen så laddade sidorna direkt. Googlade efter problemet, och fick fram att byta till Googles DNS servrar i routerns inställningar. Detta hjälpte, och nu laddade sidorna blixtsnabbt...under ca 30 minuter, sedan var det lika segt igen. Efter en total reset av routern och sedan ändring av Dns servrar igen (testade flera gånger med både Googles och Open-DNS) så blev tyvärr resultatet detsamma, efter en kort stund blev det sjukt segt att ladda vissa hemsidor. Trots "segheten" att ladda sidor visade hela tiden testerna på bredbandskollen på bra hastighet. Problem nr två var att DIR-842 visade sig vara mycket ostabil. Minst en gång i halvtimmen försvann wifi signalen helt. Det var droppen som fick mig att packa ner allt i lådan igen och gå tillbaka till affären, Kjell&Co. Vill här passa på att ge en eloge till Kjell&Co som tog tillbaka routern utan problem och gav mig pengarna tillbaka. Bra kundservice! + Enkel installation - Medioker räckvidd och hastighet - Trög. Det tar tid att ladda sidor. Routern verkar bara stå och tänka på annat. - Ostabil! Uppkopplade enheter tappar kontakten ofta. - Väldigt kort strömkabel. .

*Redigerades 5 år sedan
Joooz
Joooz

3 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan*

Helt värdelös! Två vånings villa tappar kontakt hela tiden. Köpt hos Elgiganten dom har 30 dagars nöjdkunds garanti ????

*Redigerades 5 år sedan
g
guos89

210 omdömen

Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan*

Köpte den för 400:- och den fungerar bra utan problem i en medelstor lägenhet. Varken hastighet eller räckvidd är i absoluta toppklass men sett till priset jag betalade väldigt bra och enormt mycket bättre än budgetroutrar med N150 eller N300 hastighet utan 5ghz stöd. Lite klumpig med alla 4 antenner som spretar åt alla håll men gör jobbet. EDIT: ser nu att den kostnar närmare 700:- och det anser jag inte vara speciellt prisvärt. Exempelvis TP-link archer C7 kostar på rean runt 800:- och presterar märkbart mycket bättre på såväl 2.4 som 5ghz bandet, både när det kommer till hastighet och räckvidd...

*Redigerades 5 år sedan
t
tATu

47 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 år sedan*

haft den i två månader och den har funkat hur bra som helst. bra med två separata band (5GHz och 2.5GHz). Dock är mottagningen dålig om man är 5 meter bort från routern. Köpte den för 399 och är värt pengarna

*Redigerades 6 år sedan
l
lint0tt

4 omdömen

Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan*

tyckte min original router från bredbandsbolaget var långsam så jag bestämde mig för att köpa ett nytt usb-nätverkskort och en ny router för att få ut alla 250mb/s jag betalar för trådlöst, men efter ALLT den lovar med senaste tekniken så är den riktigt seg... spec på 2,4ghz vilket är det långsamma av dom men kom inte ens upp i 20mb/s och då var det med mitt nya nätverkskort som både före och efter gav runt 200mb/s med min gamla router. när jag var ansluten till 5ghz "bandet" kom jag upp i mellan 60 o 70mb/s inte spec imponerande. vill även tillägga att jag testade alla olika inställningarna i routern för att testa få upp hastigheten vilket inte gav något resultat. plus att den ser och känns plastig.

*Redigerades 6 år sedan
l
lajo03

10 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 år sedan*

Var på jakt efter en billig router som skulle klara ca 500Mbit/s via kabel. Kjell o Co hade 20% rabatt i helgen så jag kollade lite på deras utbud. Stod i valet och kvalet mellan denna D-Link och en TP-Link C7 men köpte D-Link pga dess lägre pris (netto 560kr). Packade upp den, gjorde standardinställningar, och testade sedan ftp-sessioner. Med kabel fick jag cirka 100-115MB/s, dvs ca 800-900Mbit/s. Via wi-fi 5GHz (par meter från router) fick jag ca 200-250Mbit/s till en MacBook Pro 15" 2014. Generellt mkt nöjd med prestandan kopplat till dess pris.

*Redigerades 6 år sedan
Sida 1