Asus MG278Q

Asus MG278Q

 • Max upplösning: 2560x1440
 • Bildstorlek: 27 tum
 • Uppdateringsfrekvens: 144 Hz
Rank 58 i Bildskärmar
Jämför pris på alla Asus Bildskärmar
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
Asus

Asus MG278Q

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
 • Max upplösning: 2560x1440
 • Bildstorlek: 27 tum
 • Uppdateringsfrekvens: 144 Hz
Asus

4.2 av 5 stjärnor

Baserat på 9 omdömen

Sorterat efter datum
2019-06-12
  Pinnacle(234 omdömen)
  Riktigt fin skärm med tanken på att den har en TN-panel, mycket nöjd!
  2019-03-15
   P
   Pugster(2 omdömen)
   Bra för att vara en TN skärm så kan rekommendera denna!
   2016-04-02
   Redigerades 2018-03-04
    Murlok(43 omdömen)
    1 stjärna mindre för den kommer med inbyggda högtalare som inte är kompatibla med system som datorn har.Måste alltså välja ljudsystem.Kan man betala 5k för en skärm så har man säkert eget ljudsystem också annars bra skärm gick från en acer 23.5 tum 120 hz till denna för börjar se lite sämre Dessutom är den betydligt bättre för nyare spel.Trivs utmärkt med den o en joystick för inställningar är en bra ide :) Det finns en inställnings guide som jag använder varje gång jag har glömt bort mina inställningar som tar upp allt man vill veta eller behöver.Kommer inte ihåg reglerna så så tror att detta är legalt.Var ni skall söka är Asus MG278Q 27-inch QHD FreeSync Gaming Monitor Review finns allt o ger er en flygande start. Ljusstyrkan har jag ofta problem med eftersom den är som en strålkastare vid fel inställning och ögonen rinner. På denna länken kan man hitta inställningar för alla behov. Monitorn är jag helt frälst i o den har ökat i pris med 1000 kr sen jag köpte den hjälper ju till :)
    2017-11-22
    Redigerades 2017-11-23
     Vartanig(1 omdöme)
     Hej, Ska försöka hålla det kort. Har samma skärm (MG278Q) som jag har köpt på Komplett. Har använt min skärm felfritt över 1 år men har fått problem med den nu. Skärmen flimrade och hade dålig skärpa. Anmälde till Komplett, blev hänvisad att vända mig direkt mot Asus för snabbast service, fick en "ny" skärm, med det menar jag att troligen fick en skärm som tidigare strulat och sedan lagats, en så kallad refurbished. Även den "nya" skärmen har upplevs dålig bild. Har kontaktat Komplett igen där de vill att jag gör felsökningar samt skickar in bilder på felet. Detta har jag nu gjort och de säger att de inte kan se något ovanligt. Jag har återkopplat med krav på reklamation och väntar nu svar. Nu behöver jag tips på vad som möjligen kan vara fel med monitorn. Efter mina felsökningar har jag kommit fram till att skärmen är defekt och har länge drivit på för att få en reklamation. Förhoppningsvis så får jag antingen en helt ny monitor eller pengar tillbaka. Det återstår att se. Problemen: Tittar man noggrant, väldigt nära skärmen, exempelvis text eller ikoner, så får dessa en slags skarp mörk kontur kring sig. Svårt att beskriva men det ser helt enkelt inte bra ut. Felsökning: 1. Testat byta ut Displayport-kabeln mot en helt ny. Samma dåliga bild. 2. Testat samma Displayport-kabel mot en annan skärm (DELL) OBS skärm som inte har 144HZ. Får bra bild 3. Testat använda HDMI-kabel istället. Samma dåliga bild. 4. Testat byta till DVI-kabel. Samma dåliga bild. 5. Testat installera om Nvidias-drivrutiner. Har inte löst problemet. Ikväll kommer en polare med hans dator gejming-dator och ska prova koppla in monitorn till hans PC. Detta måste ändå vara en tillräcklig bra felsökning. Är det någon som upplevt samma problem eller har några tips på vad som kan göras tar jag gärna emot era förslag. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Har löst probemet! Fick tips från en användare på SweClockers om att kolla något som kallas Vivid Pixel, en inställning som man gör på skärmen. Trist att Kompletts Support inte känner till detta.
     2017-01-19
      M
      MrNajs(5 omdömen)
      Har tidigare haft en 27" skärm så det blev naturligt att gå över till den här. Vid tester mellan den här(mg278q TN) och IPS-modellen (mg279q) så har faktiskt IPS-modellen lägre input-lag än TN-modellen - har du råd så köp den med IPS. trots att det är en TN-skärm tycker jag betraktningsvinkeln var relativt bra. Annars är skärmen underbar till gaming då den har: *Stor upplösning 2560*1440 WQHD som funkar perfekt till 27". *144Hz samt en Freesync(EJ Nvidia grafikkort) som går från hela 40-144Hz - detta betyder att skärmen kommer eliminera Screen-tearing och ghosting väldigt bra. *Inbyggt skydd mot blått ljus som kan bli jobbigt för ögonen. *DisplayPort 1.2 samt hdmi 2.0 och port för hörlurarna(ej mic) på baksidan. *Olika lägen som man kan ställa in beroende på vad man spelar eller vad man kollar på - sitter Joystick på baksidan så det går väldigt fort och lätt att ändra inställningar. *Fot med Quick-Release som går att ta lös på 5 sekunder OCH den går att rotera rejält och vinkla uppåt & neråt samt höja & sänka! Finns även något som kallas "Gameplus" vilket är tre alternativ som du kan aktivera. 1.Crosshair - tre olika crosshairs som visas ovan på bilden - väldigt bra om man ska No-Scope:a i olika spel ;) 2.Timer - har inte fått använding av denna men kanske kan användas till att ta pauser när det gått viss tid. 3.FPS-counter - Riktigt bra när man vill veta om spelet är uppe i 144Hz eller inte. Lite nackdelar: Nu är det nästan omöjligt att få en skärm utan Back-Bleed men det är ändå en nackdel och min skärm hade lite nere i högre och vänstra hörnen vilket inte stör mig så jag är glad att det inte hamnat någon annanstans. Ljudet är högt men lite tråkig ljudkvalitet för priset. Gameplus borde haft bättre "Crosshairs" då dem som följer med är väldigt stora. Hade varit kul om man kunde ladda ner skärm-profiler också tror det är BenQ som har det. Man laddar ner skärmprofiler som andra användare har gjort (t.ex. e-sportsproffs som använder samma skärm) och behöver då själv inte testa sig fram för optimal bild. Utöver det älskar jag min skärm och är nöjd med den. Hoppas jag hjälpt dig!
      Sida 1