Nikon D700

 Lägg i lista  Jämför
Nikons D700 är en populär DSLR-kamera med fullformatssensor, så kallat FX-format i vad man kan kalla det semi-professionella segmentet. ISO-området är på 200 till 6400 kameran har ett 51-punkters autofokus-system som noggrann motivföljning. Modellen lanserades 2008. Stäng
Nikons D700 är en populär DSLR-kamera med fullformatssensor, så kallat FX-format i vad man kan kalla det semi-professionella segmentet. ISO-området är på 200 till 6400 kameran har... Läs mer
Jämför pris på alla Nikon Systemkameror (114)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.38)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  6 år sedan
  Det finns mycket att skriva om hur bra eller dålig Nikon D700 är, så jag sammanfattar kort och hänvisar till alla andras kommentarer. Innan ett köp rekommenderar jag starkt att recensioner läses - och många! Kortfattat är Nikon D700 en grym kamera.

  Fördelar:

  - Byggd som en tank, vädertätad (även om de flesta objektiv inte är det).
  - Enastående kvalitet på bilderna direkt ur kameran
  - Snabb sekvenstagning
  - Bra batteri som håller länge
  - ISO-prestandan är ruskigt bra
  - Stor och tung (ja, det är både en fördel och nackdel), jag gillar den extra tyngden i händerna, speciellt med batteripacket MD-B10.

  Nackdelar:

  - 12 megapixel räcker långt, men 16 hade varit förträffligt.
  - Stor och tung jämfört med exempelvis D7000
  - Svårt att motivera priset, nya kameror på gång
 • Perfekt
  7 år sedan
  Haft min i 1år nu, och den tickar på utan problem.
  För mitt användningsområde är den en 10:a, den har allt jag behöver och håller hög byggkvalite
 • Perfekt
  7 år sedan
  Underbar kamera, har använt den snart i ett år på allt från festivaler till mode & modell, på båtrurer och i ur och skur.

  Batteriet tar i stort sett aldrig slut, körde en hel festival, 3000 bilder på 1 ½ batteri och då var kameran på hela tiden mellan spelningarna då jag sprang mellan.

  En Perfekt allaround kamera om du älskar att fotografera, för den avancerade amatören till proffs. Det dynamiska omfånget gör den perfekt till Mode & Modell foto, ISO-egenskaperna gör den perfekt till festivalfoto, reporage, nyheter osv.

  Auto-ISO, Vitbalans och andra saker som går att köra på auto i stressade situationer fungerar perfekt.

  Köpte till ett MB-D10 på direkten och det ångrar jag inte en sekund
 • Perfekt
  7 år sedan
  Pjuh vilken gobit! Lätt värt pengarna vill jag lova.
  Lekt med denna i 3 månader nu. Otrolig ISO. Känns välbyggd och robust.
  Har du kr så köp köp
 • Perfekt
  7 år sedan
  Först de få negativa sakerna jag kommer på: AF-punkterna kunde varit mer utspridda, Sökaren visar inte 100%, vitbalansen inte perfekt.

  Jag har haft min D700 i dryga 2 år nu och jag har tagit 10-tusentals foton med den, den har varit med i ur och skur på resor i t ex Nordafrika och USA. Även här hemma har den fått prova på både det ena och det andra; t ex stått ensam på en fuktig mosse i minusgrader och fotograferat timelapse Den gången isade den igen totalt så bilderna blev värdelösa men det var knappast kamerans fel att det satt ett tjock lager is på frontlinsen, den tog ändå sina bilder. Den har varit med i både snöoväder och ösregn utan att någonsin klaga. Jag har dock aldrig tappat den i marken så jag vet inte hur den skulle klara det men känslan när man plockar upp och hanterar en D700 är outstanding. Den känns solid och förtroendeingivande och så vitt jag kan se lever den upp till det. Det finns egentligen inget jag har stört mig på. Av de negativa sakerna jag räknade upp i början är det egentligen bara AF-punkternas placering som berör mig, sökarens storlek spelar inte så stor roll och vitbalansen saknar betydelse för mig. Jag uppgraderade från en D200 och skillnaden under goda förhållanden (Bra ljus, låga iso) är knappt märkbar förutom att det dynamiska omfånget är ruggigt bra, man kan plocka tillbaka en hel del i högdagrarna. Skillnaderna på höga ISO är dock som natt och dag. Bilderna som kommer ur D700 är överlag väldigt bra att jobba med. Autofokusen går inte att klaga på, jag tar sällan foto på saker som rör sig snabbt men de gånger jag gjort det har det fungerat utmärkt. Exponeringsmätaren krävde en liten omställningsperiod från D200. D700 fläskar gärna på lite i exponeringen i jämförelse med D200. Sökaren är stor och ljus, särskilt i jämförelse med D200. Kort sagt känns det inte som den har någon enda egentlig svag punkt.

  Det som trots detta kommer få mig att uppdatera är om uppföljaren får en märkbart bättre sensor (dynamiskt omfång framförallt) och om den får en bra videofunktion.
 • Perfekt
  7 år sedan
  En makalös kamera!
  Behöver ytterst sällan bekymra mig om vilken inställning Auto-ISO väljer och det dynamiska omfånget är fantastiskt.
  12 Mpix är fullt tillräckligt, jag önskar mig aldrig högre upplösning. Det är snarare skönt att filstorleken inte äter upp mina hårddiskar.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Jämfört med min tidigare D300 så är ju egenskaperna på höga ISO nästan overkliga.
  Jäkligt snygga filer direkt ur kameran också.

  Som tidigare sagts, i princip identisk manövrering som D300.

  FX ger en "större" sökarbild, AF punkterna täcker en mindre del av bildytan...som dessutom visas till ca 95%.

  Levererar snyggare filer än DX..ISO1600 i D700 är ju som ISO200 i D300.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Har haft den ett par månader nu och den är precis sådär sjukt bra som det sägs att den är. Älskar att man kan ha uppåt 3200 i iso utan att det syns nämnvärt på bilderna.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Fantastiskt hus jämfört med D70, D200, D300.
  Enda nackdelarna jag hittat är att sensorrengöringen inte är så effektiv som man skulle önska och att huset är tungt.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Kameran är helt fantastisk. Otroligt bra brusegenskaper på höga ISO och fint att kunna få till det korta skärpedjupet som FF ger. D300 är i stort sett likvärdig i övrigt. Upplever D700:ans AF som lite snabbare och mer exakt (men det kan ha att göra med att jag även köpte ett nytt objektiv, 24-70, som oftast sitter på).
  Jämfört med D300 tycker jag att det är synd att AF-punkterna inte täcker lika stor del av bildytan. Väldigt trevligt med större sökarbild däremot.
  Förnämlig ergonomi som vanligt med Nikon. Käslan är helt rätt och reglagen blir intuitiva sedan man ställt deras funktioner så som det passar en själv.
  Kan man låta bli att älska D700?
 • Perfekt
  8 år sedan
  Underbar kamera, fullformat gör skärpedjupet jämförbart med det på 35mm film.

  Kärlek!
 • Perfekt
  9 år sedan
  FX sensor med lågt brus, kanon kamera som kommer räcka länge.