Canon EF 85/1,8 USM

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Canon Objektiv (108)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.17)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  En av de bästa objektiven man kan ha faktiskt! Köp hellre denna istället för canons 50 1.4, på fullformat är det helt fantastiskt, jag sålde mitt canon mark 2, köpte sony a7r2 och använder denna på sonyn med mc11 adapter, så mycket älskar jag objektivet. Den är lika bra på sony som på canon. Ett måste. Fin bokeh, skarp, tyst, bra bygge, bra tyngd, storlek. KÖP!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Underbart porträttobjektiv, bästa köpet!
  Bra skärpa och fin oskärpa till rimliga pengar!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta objektiv utgör 1/4 av min favoritsetup för APS-C kameror tillsammans med Canon EF-S 10-22/3,5-4,5. EF 35/2,0 och EF 50/1,4. Med APS-C får du då 16-35mm/56mm/80mm/136mm vilket täcker de allra flesta behov. EF 85/1,8 är en grym tele! Den är ljusstark, tecknar knivskarpa bilder och har snabb, tyst och pricksäker AF. Bokeh blir väldigt vackert med denna glugg.

  Nåt som däremot stör mig som fan, är att motljusskyddet till denna glugg (Canon ET-65 III) är nån slags "snap on"-variant, vilket gör att den glappar och sitter lite löst. Mycket dåligt av Canon att göra sådan sopig konstruktion på en glugg som annars har väldigt hög kvalitetsänsla!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mitt favoritobjektiv. Skarpt som få!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Grymt. Det ultimata objektivet för att ta bra bilder inomhus i sporthallar utan blixt. Presterar även utöver det vanliga utomhus. Presterar väl så bra som 85 1.2 som är åtskilliga tusenlappar dyrare.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det ultimata objektivet för ansiktsporträtt i budgetklassen! Får godkänt på alla punkter, främst vad gäller bildkvalitet och pris.

  Detta må vara högst personligt, men objektiv på den här brännvidden har ett ganska begränsat användningområde, till viss del p.g.a. usel närgräns. Jag har skippat detta och håller mig till 50mm, 100mm och 135mm istället.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Sjukt trevlig objektiv med en skärpa som nästan mäter sig med storebror 85 1.2 och med tanke på prisgapet är det bra!

  Haft mitt på väldigt mycket vid produktfoto/modellfoto sedan jag köpte det 2006. Det kostar lika mycket idag som när jag köpte det, lustigt!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Den mest prisvärda optiken på marknaden just nu. Helt felfri!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ljusstarkt och skarpt objektiv. Autofocusen är blixtsnabb. Solid byggkvalitet. Passar perfekt för porträtt och inomhussport.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket bra, skarp och ljusstark optik.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan