Canon EF 50/1,4 USM

Canon EF 50/1,4 USM

  • System: Canon EF
  • Konstruktion: Fast
  • Format: Fullformat (35mm)
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Canon EF 50/1,4 USM

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.3 / 5
(33 omdömen)
5
(23)4
(7)3
(1)2
(2)1
(0)
Sorterat efter datum
2 år sedan*
Jag har ägt det här objektivet för mer än 10 år. soft från f:1.4 till f:2. men i f:2 mitten av bilden blir acceptabelt skarpt. Inget fint Bokeh. Jag tycker att med det här priset borde man köpa ett begagnad Sigma 50 art. Den enda fördelen är den är välbyggd. Jag har tappat den flera gånger och den håller sig fortfarande. fokuseringen är ganska snabbt. REKOMMENDERAS INTE!
*Redigerades 2 år sedan
s
shmoopy

26 omdömen

3 år sedan*
Bra, kul att fota med, upplevde den inte så skarp tyvärr om jag jämför med mitt zeiss 55 1.8, eller canons för den delen. Den nya STM 50 1.8 är ett bättre köp. Satsa hellre på canons 85 1.8.
*Redigerades 3 år sedan
D
David2799

38 omdömen

6 år sedan*
Nja, åldern märks. Problemet är mest att den är väldigt mjuk på stora bländare och att bokeh'n inte är så krämig som man kan önska. Hade hoppats att den skulle vara vassare än så här. Bokeh'n är snyggare än på 1.8 varianten som jag också har, men det säger inte speciellt mycket tyvärr. Den är väl ok prisvärd men jag är inte riktigt nöjd.
*Redigerades 6 år sedan
H
HajPauDaj

1 omdöme

6 år sedan*
Mjuk på de största bländarna annars lätt och bra.
*Redigerades 6 år sedan
Pallot
Pallot

72 omdömen

7 år sedan*
Märkligt hur den vandrar i pris... friskt från 2499:- till 3200:- Har pratats om en ny version länge men tills dess är det fortfarande ett av världens mest estetiskt tilltalande 50mm objektiv enligt mig. Det är mycket CA & flaring på 1.4 men bokeh är speciell.
*Redigerades 7 år sedan
Alucinor
Alucinor

141 omdömen

7 år sedan*
Detta objektiv utgör 1/4 av min favoritsetup för APS-C kameror tillsammans med Canon EF-S 10-22/3,5-4,5. EF 35/2,0 och EF 85/1,8. Med APS-C får du då 16-35mm/56mm/80mm/136mm vilket täcker de allra flesta behov. EF 50/1,4 är en grym glugg! Den tecknar skarpa bilder (inte fullt så skarpa på låga bländartal dock), har snabb och pricksäker AF. Bländartal 1,4 är helt crazy! Vid porträtt när man lägger fokus på ögonen blir öronen och nästippen suddiga (bokeh). Hade den haft IS hade blivit en fullpottare, tänkte jag först, men sen insåg jag att den går att köpa för under 3000kr idag, och för det priset är det ta mig tusan en klockren 10-poängare! Ha dock i åtanke att på en APS-C motsvarar optiken 80mm, vilket väl får betraktas som tele? Kromatisk aberration, vinjettering och kantskärpa ligger på en sån pass nivå att jag som amatör inte kan komma med några synpunkter öht.
*Redigerades 7 år sedan
Morot
Morot

197 omdömen

8 år sedan*
Har nog aldrig köpt något som är så här prisvärt. Sitter på min 5D Mk II och jag är hur nöjd som helst. Skarpt redan på 1.4 men då blir det också en hel del CA, men det är väl något man får räkna med kanske. EDIT: Tillsammans med mellanringar så blir det ett superbra makroobjektiv
*Redigerades 7 år sedan
n
nocky

43 omdömen

7 år sedan*
Makalöst prisvärd optik! Detta borde vara det första optik alla köper (till fullformat iallafall). + Skärpa. Helt enormt skarpa bilder redan från bländare 1.8-2 och uppåt. Bländare 1.4 är "Bara" skarp typ. :-) + Snygga färger och kontrast. + Bokeh som ger bilderna lugn och skön karaktär. Denna optik har funnits så länge nu att flera av recensenterna här har säker fått sina dopfoton plåtade med den :-) men den är fortfarande otrolig och ska jag vara ärlig så ser jag ingen större anledning för Canon att "mark II":a den... annat än att det är kul med nya prylar då... :-)
*Redigerades 7 år sedan
s
steffe45p

3 omdömen

8 år sedan*
Ett riktigt fint objektiv. Skön bookeh. Tyckte det var lite dyrt, men det är det värt.
*Redigerades 8 år sedan
o
og0744

1 omdöme

8 år sedan*
Ett fantastiskt objektiv. Ljusstarkt och mycket skarptecknande. Litet, smidigt och välbyggt. Perfekt för porträttfotografering både inomhus och utomhus.
*Redigerades 8 år sedan
Sida 1