Prisjakt

ZyXEL LTE3301

ZyXEL LTE3301

  • 2.4GHz
  • Trådlöst nätverk
  • Datalänkprotokoll: Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11a, IEEE 802.11n (Wi-Fi 4), Gigabit Ethernet, IEEE 802.11ac (Wi-Fi 5)
Bevaka
Jämför

ZyXEL LTE3301

Användaromdömen

Sorterat efter datum
r
riverosiri

116 omdömen

Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan*
Kopplar bara upp sig på 900 bandet, trots att jag ser masten 800m bort, har en Poynting riktantenn och får bra signal på 2600 bandet. Går inte att välja band i mjukvaran. Kommer max upp i 20 Mbit med denna router. Har du långt till masten eller ändå inte tänker använda en extern antenn så fungerar nog denna router bra. Har testat antennerna separat och de är riktigt bra. Min 10 år gamla router (Huawei b593) som denna skulle ersätta är 4 ggr snabbare (80Mbit)... Tyvärr är WiFi inte bra på Huawei b593, klarar inte av flera Netflixströmmar. För övrigt fungerar LTE3301 bra. LTE 3301 är optimerad för dåliga mottagningsförhållanden. Antennerna går att skruva loss för externa antenn. Routern tar Micro-SIM kort.
*Redigerades ett år sedan
m
matswilson

18 omdömen

Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Använt och utvärderat och nu skickat tillbaka pga den låga hastighet som den kommer upp i genom Tre nät. Kommer upp i runt 3 mbps via routern och med samma config på telefon och samma position med mast så genererar telefon(erna) mellan 50-80 mbps. Fungerar stabilt i allmänt men motsvarande inte mina förväntningar på hastighet.
D
D4gG3R

112 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan*
Awesome. Går förvånandsvärt bra att spela onlinespel med! Får bra täckning med Telenor. Går bra att antingen använda som brygga för att ta emot 4g-signalen sedan låta annan hårdvara ta hand om nätverket, eller skapar den själv ett WIFI.
*Redigerades 3 år sedan
c
caiwarrior

9 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan
Riktigt bra LTE router men stark 4G signal, användes som backup ifall vanlig nät går ner.
N
NaJa

13 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan*
Bor ute på landsbygden, har enbart kopparnätet till fasta telefonen (dock ryker den i år). Har bättre internet med den än via kopparnätet, samt bättre täckning än vad mobilerna har. Fort går det också, streama filmer via chromecasten och routern. Inga problem samtidigt som vi kan vara upp till tre telefoner som surfar och även dator/padda igång på nätet utan att filmen hackar. Rekommenderar den varmt!
*Redigerades 5 år sedan
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 år sedan*
Funkar som förväntat! Har kopplat in extern antenn som jag hittills bara ställt i fönstret, kommer senare att monteras på maströret. Men just nu kommer jag upp i 70Mbit ner, 30Mbit upp. Byggkvalitén känns bra, och jag gillar verkligen de fysiska knapparna för ström och Wifi på baksidan. Och SIM-kort platsen på baksidan är guld värd, istället för att ha extern USB-dongle som många andra 4g-routrar kräver. Programvaran och alla tekniska möjligheter finns också, ex. stöd för DynDNS osv. Det enda jag saknar är ett gästnätverk för WLAN och att nätverksportarna endast är 100Mbit (inte Gbit!). Det finns dock en större model med Gbit-portar vid namnet LTE3311, jag har dock inte hittat denna i Sverige ännu.
*Redigerades 6 år sedan
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
6 år sedan*
Jag hade en Dlink dwr-921 innan som jag hade jättemycket problem med. Var tvungen att göra minst en reboot varje dygn. Köpte istället Zyxel LTE3301 och den har jag inte haft några problem med nu efter en vecka. Känns väldigt stabil! Jag får ca 70 - 90 mbit/s ner och 40mbit/s upp med sladd från routern till min dator. Wifi delen har jag inte testat men man ska nog inte förvänta sig någon lång räckvid då wifi antennen är inbyggd. Jag rekomenderar ändå starkt att skaffa wifi accespunkter om man har ett stort hus och vill få bra signal i hela huset. Routern har även bra inställningar som port forwarding och DMZ. Bra köp!
*Redigerades 6 år sedan