Aerobie AeroPress

Aerobie AeroPress

  • Typ av bryggare: Presskanna
  • Antalet koppar per bryggning: 1
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Aerobie AeroPress

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.5 / 5
(18 omdömen)
5
(15)4
(3)3
(0)2
(0)1
(0)
Sorterat efter datum
en månad sedan
Vet inte om det är något fel på min AeroPress (nya versionen) för trots att den är helt ny så känns det som att det går ovanligt lätt att pressa vattnet genom filtret. Har laborerat med mer finmalet kaffe och dubbla filter utan någon märkbar skillnad. Kaffet blir dock helt okej. Aningen rundare, mindre bränd smak och mindre bitterhet jämfört med vanligt bryggkaffe. Dock krävs det lite tålamod innan man får till den rätta blandningen. Manualen är nämligen väldigt dålig på att förklara hur mycket kaffe och vatten man ska använda, men det beror såklart på vad för kaffe man föredrar. Tack o lov finns det en hel del bra guider på nätet. Däremot är jag lite tveksam till folks ohämmade hyllningar på prisjakt, för så fantastiskt stor skillnad blir det inte. Den största skillnaden mot traditionell bryggning är att det sker vid en lite lägre vattentemperatur och att alla bönor kommer i kontakt med vattnet. Den längre temperaturen gör säkert att man upplever kaffet som godare eftersom man inte "bränner" munnen och därmed känner smakerna bättre. Dock är detta också AeroPress största nackdel, nämligen att det färdiga kaffet har en ganska låg temperatur och måste drickas direkt. Att förvärma koppen är därför ett måste. För kaffeintresserade så är det trots allt ett givet köp. Framför allt inspirerar det till att laborera och hitta något som smakar ännu bättre. En varningens finger! Det kan låta billigt med drygt 300 kr, men snart sitter du där med snordyra kaffebönor och måste ljuga för din sambo för att du inte vågar berätta hur mycket pengar du har lagt på den där dyra kaffevågen och kvarnen som alla säger att man måste ha. :)
ett år sedan
Fantastiskt enkel och smart pryl! Lätt att använda och rengöra, och kaffet blir riktigt bra!
2 år sedan
Klockren produkt. Jättebra till en kopp och räcker nästan till två om man nöjer sig med lite. Enkel att rengöra genom att skölja med vatten. Jag rekommenderar den uppochnervända mentoden för bryggning som är mycket smidig när man har vant sig.
3 år sedan
Jag har ägt denna Aerobie AeroPress under ca 7 års tid. Och känner mig nu mogen att recensera den. Innovativ och enkel. Det är en presskanna som är enkel att använda. Bryggar bra espressos men jag använder den huvudsakligen till att brygga en vanlig kaffekopp till frukosten. Det är enkelt att föreberda kaffebryggningen, inte svårare än en vanlig kaffebryggare. Dock så krävs det en tvätt efter varje bruk samt så kan man endast brygga en kopp åt gången. Så är man två till frukostbordet som dricker kaffe, så brygga det istället med en kaffebryggare. - Så markant skillnad blir det inte. Läste i andra recensioner att "gummiringen" krympt. Så har inte fallet varit för mig trots brukat den för mer än 500+ kaffekokningar. -Jag diskar den inte i diskmaskin så min gummidel utsätt aldrig för högre temperaturer än de ~95 grader, som jag använder när jag kokar kaffe. Jag skulle rekommendera denna till kaffeentusiaster. Dock inte till någon som aldrig dricker kaffe ensam.
4 år sedan
En bryggare som klarar av att göra riktigt gott kaffe. Men den största fördelen med aeropressen är att du kan göra kaffet som du vill ha det. Du kan välja vattentemperatur och bryggtid helt efter tycke och smak. Visst, vill du absolut ha espressokaffe, då måste du köpa en espressomaskin. Men aeropressen klarar av att göra riktigt starkt kaffe utan bittra undertoner (sänk temperaturen!). Som med all kaffebryggning tjänar du mycket på att använda nyrostat, nymalet kaffe. Men även med ett nyöppnat paket fulkaffe kan du få till häpnadsväckande resultat om du jämför med vilken annan kaffebryggare som helst. Jag rekommenderar varmt den inverterade metoden och att du köper till filter i rostfritt stål eftersom kaffet höjs ännu ett snäpp med ett sådant. De enda jag inte rekommenderar aeropressen till är för de som vill ha sitt kaffe så enkelt som möjligt. Vill du bara trycka på en knapp och vänta på att kaffet blir färdigt är det här nog inte ett verktyg för dig.
4 år sedan
Kan bara instämma med tidigare recensenter. Denna brygger helt suveränt kaffe och är ett måste för de som gillar enkelheten med presskaffe men vill ta byggandet till en ny nivå. Gör lika stor skillnad på kaffet som att gå från färdigmalet till att mala själv inför varje bryggning.
5 år sedan
Är inne på min andra Aeropress, älskar den! Nu är gummiringen för liten igen. Tror jag köpte min första 2011 och använder den dagligen, så 2år per maskin.. Innan Aeropressen använde jag mokabryggare för att göra morgonkaffe samt det jag tar med mig i termosen (blandat med mjölk). Aeropressen gör ett mycket godare kaffe som dessutom är helt fritt från partiklar. Bara dom bästa kaffebarerna i Stockholm kan göra lika gott kaffe som jag får från Aeropressen, såklart utan crema då :) Använder billiga Italienska bönor (Caffé Marollo "miscela Italia" ~50kr/500g) som jag maler i en Kitchen Aid kaffekvarn nästan lika fint som kaffet till en Espresso-maskin. Har en Krups vattenkokare med 85°C inställning som jag använder. Fyller kaffe precis under 2-strecket och fyller sakta på med lite vatten i taget och får ut ungefär 110ml starkt, väldigt svart och väldigt välsmakande kaffe. Sötar med 3st Suketter(3 sockerbitar) och blandar oftast med mjölk i proportionerna 33/66 (kaffe/mjölk). Om gummiringen bara höll bättre så skulle produkten få en 10:a!
6 år sedan
Älskar den. Ger jättegott kaffe. En stor fördel för mig eftersom jag är ensam i hushållet om att dricka "riktigt" kaffe, den är idealisk för att göra en kopp i taget. Ska man göra flera koppar blir det lite blaskigt. Kör med färdigmalet espresso, men skulle va kul att mala själv, men då blir det ju lite bökigare.
7 år sedan
Ett utmärkt sätt att göra en eller två koppar välsmakande kaffe på!
7 år sedan
Rätt okej faktiskt, hade väl min i 4-5 år, nu går den inte längre att använda för det svarta gummimaterialet har krympt eller genom åren nöts bort så den är numera för liten för röret. Jag använde den bara upp-o-ner-vänd då jag tyckte det blev bäst resultat. En grej som är tråkig är om filtret ligger lite fel och kaffet går rakt igenom, av någon anledning är det relativt lätt att man lägger det någon mm fel eller att det flyttar sig någon mm, det blir lite enklare om man blöter filtret i vatten först så det inte flyttar sig. Har klantat mig ett antal ggr och fått kaffe över hela bordet och to.m fått skållhett kaffe rakt i ansiktet en gång. Inte riktigt lika smidigt som att brygga kaffe på det vanliga sättet, men visst blir det bättre kaffe än från en billig kaffebryggare.
Sida 1