Logitech Driving Force GT (PS3)

 Lägg i lista  Jämför
Driving Force GT. Ratt och pedaler som ger lite mer körkänsla i bilsimulatorer och -spel och som är den officiella ratten till Gran Turismo. Utrustad med "force feedback" och växlingspaddlar. Stäng
Driving Force GT. Ratt och pedaler som ger lite mer körkänsla i bilsimulatorer och -spel och som är den officiella ratten till Gran Turismo. Utrustad med "force feedback" och växl... Läs mer
Jämför pris på alla Logitech Rattar & pedaler (9)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.36)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag ska försöka göra en jämförelse med G25:an jag hade tidigare. Den sålde jag eftersom jag inte tyckte att jag använde den tillräckligt med tanke på vad den kostade. Nu fick jag ett återfall :-) Förra gången köpte jag G25:an för att den hade kopplingspedal, H-grid och för att DFGT inte skulle släppas förrän någon månad eller två senare. Nu visade det sig att det är oerhört svårt att använda kopplingspedalen när man inte känner ingreppet som man gör på riktigt. H-grid:en är kul men jag använde den nästan aldrig.

  DFGT är jämfört med G25:

  +Mycket prisvärd
  +Har PS-knapp så att man slipper använda en handkontroll för att stänga av GT5 t ex
  +Har diverse andra reglage för inställning av bilen under färd, kan även mappas på G25 men det är lite mera finess här med dedikerade reglage
  +Växlingsknapparna bakom ratten gillar jag bättre än G25:ans paddlar som klickar irriterande

  -Lite mindre distinkt force feedback
  -Låter lite mera
  -Inte riktigt samma kvalitetskänsla och vikt som G25 men är inte dålig för det
  -Klickandet från växelspaken stör mig
  -Pedalerna håller inte alls samma klass som G25:an. Jag skulle bl a önska mera motstånd men då skulle nog den lättare basen för pedalerna åka iväg på golvet

  På det stora hela är jag alltså mycket nöjd med DFGT.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Min första ratt, tok nöjd! spelar Dirt rally och project cars på windows 10. Gäller att hitta rätt inställningar för varje spel men sen är det hur kul som helst!
  Har haft ratten i tre veckor.

  Ladda ner logitech profiler(gör inställningar där) sen för varje spel får du googla/kolla forum för att hitta rätt FFB inställningar.

  Nu är jag sugen på att skaffa tre skärmar också för att höja upplevelsen ännu mer.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Bästa ratten du kan köpa om du inte har råd med logitech g27. :)
  Super nöjd! :)
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Låter en del, saknar H-shifter, växelpaddlarna skulle gärna fått sitta brevit istället för att följa med ratten runt.

  Feedbacken är skitbra och kvaliten går inte att klaga på.
 • Bra
  3 år sedan
  Bra! Låter dock en del. Men ok pris. Köpte den dock begagnad för 600 kr.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Bra kvalitetskänsla, prisvärd och väl fungerande force feedback.

  Jag har varit sugen på en ratt i flera år och köpte nu denna ratt lite på impuls för att köra Gran Turismo 3: A Spec på gamla PS2:an :) och med denna ratt lyfter spelglädjen enormt! Jag ångrar inte köpet!

  Ratten och pedalerna tycker jag ger en känsla av bra kvalitet och med ett skönt grepp om den gummerade ratten. Pedalerna kanske lite "lätta", men helt OK.

  Hur väl Force feedbacken fungerar, beror säkert mycket på spelet och dess implementation, men att köra rally i GT3 (på PS2:an) var iaf en fröjd och man känner verkligen hur hur däckens grepp växlar med banans underlag och hur man sladdar genom kurvorna! Gör underverk för inlevelsen och ger en riktigt härlig känsla som definitivt inte går att få i en handkontroll.

  Jag har inga egentliga anmärkningar annat än möjligen att skruvfästena skulle kunna vara lite lättare greppa för att kunna dra åt ordentligt. Den har släppt från bordsskivan ett par gånger under körning vilket delvis kan bero på en "glatt" bordsskiva, men också på att rattens undersida och "tving"-fästena saknar en gummerad yta vilket hade varit önskvärt.

  Tänk på att hur väl en ratt fungerar för just dig beror till stor del på att du har en bra "förarplats", d.v.s. ett lämpligt bord med lämplig höjd att fästa ratten i samt en sittplats, gärna med stöd för ryggen (fick palla upp med lite dynor bakom). Kan också vara bra att fundera på var du förvarar den när du inte använder den, då den blir lite skrymmande :)

  Angående mitt val av ratt spelar jag inte tillräckligt mycket för att tycka att det är värt att lägga mer pengar på en dyrare ratt som t.ex. Logitechs G27 till dubbla priset (!) Samtidigt ville jag inte heller chansa och köpa en billigare ratt av sämre kvalitet som går sönder efter en kort tids användning. Eftersom en ratt innehåller en del mekaniska delar och ska tåla mer eller mindre hårt handhavande får du nog lite vad du betalar för. En billig ratt för några hundringar misstänker jag inte kommer att hålla speciellt länge.
  Att ratten är USB-ansluten och även fungerar till PS3 (och PS4 antar jag) samt till PC är förstås en bonus även om jag inte testat på dessa (ännu).

  Mao kändes detta som ett prisvärt alternativ inköpt på Net-On-Net för 1 190 kr. Blir nog en prisjaktbevakning på denna och om priset dessutom går ner, kanske det blir ytterligare en sådan här ratt för att kunna köra mot varandra så småningom :) Kanske en ny spelkonsol och GT6 också ;)
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En riktigt bra ratt, som väl är värda sina pengar. Framförallt som steget upp på trappan ligger på åtminstone dubbla, eller tre-dubbla priset.

  Gick från en lite billigare ratt utan force-feedback mm till denna, och till en början kändes det som den hade ett eget liv (vilket delvis stämmer), men ganska snart uppskattade man känslan och varvtiderna började gå neråt :)

  Det enda som jag inte riktigt gillar är pedalerna. De är väldigt lätta, små och i en aning udda vinkel. Resultatet där är inte speciellt klockrent, och trots att jag sitter med bara strumpor så tycker jag att känslan brister lite. Känns ungefär som när man kör riktig bil med joggingskor...
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Alltså denna är från 2008 och priset går bara upp. Speciellt innan en GT-release, vilket iofs är OK.

  MEN priset bör också gå ner och inte bara öka.
  Detta är en produkt som får äldre och äldre teknik relativt.
  Då ska inte priset öka varje år. Det är ingen bostadsmarknad.

  Annars en mycket bra ratt till högt pris.
  800:- är vad man betalade 2008, nu är den snart uppe i högre pris än när den släpptes för 5 årsen LOL.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  900 graders rattvridning är guld värt. Testade köra ett lastbils simulator spel för att "öva" lite backning med släp inför min körkortsutbildning och jämför jag med verkligenheten så är rattkänslan mycket lik.

  Det enda negativa jag kan komma på är att "växelspaken" kanske inte är så jättefräck direkt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Grymt. Den bästa ratt jag har haft. Hade en skitratt för 500:- förut och den här ratten är så mycket grymmare! Force feedback är så jä*la häftigt. Kör Dirt3, på PC med Windows 7, och det är den häftigaste spelkänslan jag upplevt i mitt liv, grymt verklighetstroget! Jag försökte även testa ratten med Driver San Fransico, men den ville inte fungera, knapparna på ratten funkade men inte styrningen. Tror dock att det är spelet som inte är kompatibelt med ratt eller kontroll, testade med en kontroll också och den funkade inte heller.
  Det är inte heller helt fel att ratten går att vrida 900 grader/2.5varv som en riktig ratt!
  Har inte testat den med PS3 än, men jag antar att den är lika grym där!
  Säger bara köp, köp, och köp! Grymt prisvärd ratt!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Riktigt skön ratt.

  Enda nackdelen är dock med Sony HMZ-T1 (3D HMD) när forceback kickar in, blir som att se på mobilen när man springer.

  Måste koppla loss forcen men blir då inte lika skönt att spela.

  Trotts det, 10 stjärnor för ratten är ändå bra!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Kannon till GT5.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Väldigt prisvärd ratt med pedaler. Mycket bättre kvalite än vad jag först hade väntat mig. Ger en helt ny dimension till bilspel och en fantastisk körglädje. Grymt nöjd att jag till slut valde att köpa detta och på så sätt får ut så mycket mer av mina spel.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra och stabil ratt. Använder den numera ffa. till Gran Turismo 5.

  Det bra:
  + 900 graders rattutslag
  + Stark och realistisk Force Feedback
  + Gummiklädd ratt, gör att ratten inte känns så plastig!

  (-) Alla knappar fungerar inte till alla spel, tex. Midnight Club LA där man inte ens kan konfigurera vissa knappar till att göra något annat än grundfunktionen. Använder den numera till GT5 och då funkar alla knappar - suveränt!

  - Pedalerna är lite lätta.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Har nu spelat GT5 och NFS Shift med denna ratt i några veckor och tycker att man har en mycket bra kontakt med bilen i spelen.
  Force feedbacken förmedlar ojämnheter i vägen,bilens uppförande och "dekalbyten" på ett mycket bra sätt.
  Känslan är naturligtvis inte lika som i en riktig bil men man sitter heller inte i en riktig bil så de ryckningar,dragningar och vibrationer ratten ger ifrån sej passar mycket bra in i ett spel.
  Ratten är beklädd av gummi och är ganska skön att hålla i men växelspaken är ett skämt.Stenhård och tunn plast som ger en besviken känsla att ta i men går iaf inte sönder.Kan inte kosta många ören för Logitech att sätta dit ett gummilager.
  Knappar på ratten finns det rikligt av och ett litet + för knapp å ratt för justering av div hjälpmedel under körning."Paddlarna" för växlingen är på tok för små så det är lätt att missa en växling i de tväraste kurvorna och vid en snurrning vilket växelspaken blev nyttjad vid sånna tillfällen istället.
  Pedalerna är lite plastiga men de håller och fungerar bra med lite extra motstånd i bromspedalen för att efterlikna en riktig bromspedal.Det sitter en liten broms som går att fälla ut under pedalplattan så den går bra att ha under rumsbordet på mattan och den blir kvar på plats fast man trampar ivrigt på pedalerna.Kopplingspedal saknas.
  Kablarna har en lagom längd även om USB kabeln kunde ha varit 1 meter till.

  I det stora hela så är ratten absolut värd pengarna men får inte topp i betyg pga plastiga växelspaken och de små paddlarna.
  Rekomenderar ändå er som funderar på denna ratt att köpa den.Den är bra.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Sjukt go ratt. Fick den av flickvännen i julklapp.
  Inte den bästa kanske då jag suttit framför GT5 i snitt över 15 timmar om dagen.

  Men helt klart suverän efter lite inställningar i spelet! Funkar bra till PC med.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Mycket bra ratt, väldigt bra känsla tack vare den grymma force feedback som ratten har.

  Plus för mängden knappar, rattens gedigna känsla och att pedalerna ligger stilla, tack vare den utfällbara "gummibromsen" på undersidan av pedalstället (fungerar på mattor & parkettgolv).
  Även ett stort plus för den ovan nämnda force feedback;en. Man känner minsta ryck i ratten, grymt!

  Minus för den lite väl plastiga växelspaken. Tur att det även finns paddlar så man slipper växelspaken.

  Jag gav 999:- på Onoff tack vare att dom kör med prismatchning. (Teknikmagasinet tar 999:-).
 • Bra
  7 år sedan
  Mycket bra ratt men någon på logitech måste fått järnsläpp när dom designade flappy padsen. Dom är små så att man inte kan trycka med alla fingrarna utan istället får använda sig av endast långfingret. Dessutom är dom svampiga och tröga så att efter bara några timmars spelande hade jag ont i långfingret
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Riktigt bra och prisvärd ratt! Säljs som ett Playstation 3 - tillbehör men fungerar minst lika bra till PC.

  Köpte denna efter att min "Formula force EX" ballat ur, och ångrar mig inte en sekund.

  Trots att pedalerna känns lite billiga så är de riktigt trevliga, och ligger dessutom stilla på golvet.

  Själva ratten med sina 900 grader och (dessvärre lite plastiga) växelspak gör inte saken sämre. Tummen upp!

  Logitech har tänkt på det mesta denna gången.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Gillar den skarpt. Skön känsla, speciellt i Dirt 2.
  Enda synpunkt är väl att pedalerna kunde fått vara trögare.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Bra ratt för ett jättebra pris.

  Fungerar utmärkt för mig när jag använder den till mitt PS3.
  Fungerade direkt till GT5 Prologue.
  Den gör det direkt mycket roligare att köra.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Bra känsla i ratten.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Helt underbar ratt, känslan är värt vartenda öre, hållbarheten är en annan femma, fick byta 2 gånger, tredje gången fick jag pengarna tillbaka för dem inte hade någon på lager, sitter utan ratt nu och saknar den som bara den, men jag sparar till en G25 i stället, håller förhoppningsvis lite längre.

  F.ö gick den första sönder efter bara 4 timmar, lätt värt en 10:a om det inte vore för att den är alldeles för ömtålig, det är meningen att den ska tåla att man rycker i den med kraft, och tål den inte det så lägger jag nog hellre lite mer på något jag inte behöver byta en gång i månaden.

  Med tiden så lär man sig att inte rycka för mycket utan att bara låta ratten få snurra som den vill, men innan dess så... detsamma gäller när man låter kompisar köra.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Grym känsla för en relativt billig peng
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Mycket gedigen ratt. Fungerar klockrent till både GT5 Prologue och Race Driver: GRID.

  + 900 graders rattutslag (2,5 varv)
  + Stark och korrekt force feedback
  + Prisvärd! (799 kr, 2009-04-17)

  - Växelspaken sitter oåtkomligt till (använder bara paddlarna/knapparna)
  - Gumiklädda ratten kan ge handsvett efter ett tag ;)
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Helt OK ratt för det priset. Såklart inte i klass med G25:an, men bättre än MOMO. Fungerar mycket bra till PS3 och Gran Turismo 5: Prologue. Lite väl plastig. Klen konstruktion av växelspak.
 • Mycket bra
  5 år sedan