Braun Age Precision PRT2000

Braun Age Precision PRT2000

  • Mätområden: Armhåla, Oralt, Rektalt
  • Vattentålig
  • Funktioner: Ljudsignal, Automatisk avstängning, Feberlarm, Rörlig topp
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
Braun

Braun Age Precision PRT2000

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
1.7 / 5
(6 omdömen)
5
(1)4
(0)3
(0)2
(1)1
(4)
Sorterat efter datum
4 månader sedan
Riktigt dålig. Mäter olika varje gång, och även vid uppenbart hög feber så mäter den lågt. Fungerar alltså varken vid feber eller icke-feber.
6 månader sedan
(Tips, ta en liten droppe flytande tvål på finger o dra fingret över termometern så glider en rektal termometer in lättare, påverkar ej tarm eller temperatur) Först, rektalt är det enda som gäller för pålitlighet. Att det används örontermometer är för att det är inte integritetskränkandes som rektalt. Den här termometern har jag använt i flera år och är väldigt exakt. Gör jag om en mätning 5 minuter senare får jag max skillnad på 0,1 grad. En örontermometer kan du få skillnad på 1.0 grad då det är IR och att den kanske inte mäter på exakt samma ställe. På vissa sjukhus har man tom gått tillbaka till att använda rektala termometrar. Det ska sägas att det används alltid rektalt på barn just för att det är så exakt. Lätt och rengöra, bara torka av med lite sprit. Problemet med örontermometer är inte att det visar för kallt (man ska alltid utgå från sin friska temperatur och se hur mycket den ökar) utan att den visar olika 5 minuter senare. Läs och lär: https://www.regionorebrolan.se/sv/uso/Om-USO/Press/Pressmeddelanden-/2009/Febertempen-mats-fortfarande-bast-i-andan/ https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=3170157 https://www.regionorebrolan.se/files-sv/%C3%96rebro%20l%C3%A4ns%20landsting/om%20landstinget/v%C3%A5r%20organisation/lovs/medicinsk%20teknik/dokument/tempstudie%20%C3%96ll%20lkt%202007.pdf
2 år sedan
Mätvärdena fluktuerar alldeles för mycket.Både under korta som långa mätperioder.När jag sen går in på Amazon UK ,Amazon DE och läser omdömen så ser man att det inte bara jag som anser att detta är en skitprodukt som också är livsfarlig!
3 år sedan
Efter drygt ett års användning började vi bli skeptiska till mätvärdena. Jämförde med andra termometers och denna visade då ca 0,5 grader för högt. Köpte en likadan till och även denna började visa fel värden efter drygt ett år.
3 år sedan
Termometern höll ganska precis ett år. För en tid sen stod det envist 'ERR' i displayen vid uppstart, och man fick starta om den ett par ggr för att göra den klar för mätning. Detta gick dock till sig. Idag trillade den dock ner intill kattlådan och för säkerhets skull ämnade jag skölja av den i varmt vatten. Hipps vipps, då lossnade mätblecket, d.v.s. metallen längst ut, och ett par nm-tunna koppartrådar blottades. Hade lyckligtvis kvar kvittot och gick och reklamerade den, och bytte ner mig till PRT 1000, som överlag fått goda vitsord. Liksom nån annan här finner jag denna modells säljpoäng "Age Precision" vara ytterst onödigt; endast föranledande åtskilliga extra knapptryckningar efter uppstart. Avslutningsvis kan mätningarna differera +/- 0,5° C även vid rektal avläsning, vilket inte känns särskilt stabilt. Batteriet har dock hållit, trots att hustrun är något av en hypokondriker och har tagit temp på vår ettåring i princip dagligen under ett års tid.
4 år sedan
Bekämpa felaktiga och otillförlitliga. Mätning kan variera mer än 0,5 grad och funktioner är helt onödig. Återvända!

Google