Kategorier
Prisjakt

Velleman Vertex K8400

Velleman Vertex K8400

  • Antal skrivarhuvuden: 1 st
  • Byggsats (kräver viss montering)
  • Utskriftsmaterial: PLA-plast, ABS-plast
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Velleman Vertex K8400

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
3.7 / 5
(5 omdömen)
5
(3)4
(1)3
(0)2
(1)1
(0)
Sorterat efter datum
c
corsa rossa

1 omdöme

5 år sedan*
Toppenskrivare som är väl värd sina 6000:- lågt pris pga. att det är ett kit. Annars hade priset varit betydligt högre. Bra förpackat och bra beskrivning. När nåt går sönder, och det gör det alltid, oberoende av skrivare, så hjälper det mig i felsökning. Till skillnad från tidigare recension går den utmärkt att uppgradera, bara en sån sak som att kunna enkelt köra dubbla extruders på Bowden - grymt! Går också utmärkt att montera en MK3 uppvärmd byggplatta eller t.ex E3D hotends. mm.mm... Ja, den har likheter med Ultimaker i design och funktion (som är helt open-source btw). Ultimaker är en bra skrivare (inte utan sina problem, egen erfarenhet) men denna kan prestera minst lika bra. Känner lätt att jag fått mer än jag betalat för.
*Redigerades 5 år sedan
S
SlowFoot

1 omdöme

5 år sedan*
Jag har nu haft min Vertex i fem månader. Velleman har inte utvecklat den här printern själva, det är en kopia av en Ultimaker Orginal. Jämfört med Vertexen kostar Ultimakern nästan dubbelt så mycket. Jag är inte någon stor vän av uttrycket "Man får vad man betalar för" men det är ytterst sällan man får något som man inte betalat för. Så även här. Kvalitén på en del av de mekaniska delarna är väldigt ojämn så det är ett lotteri hur bra printer man köper. Att Velleman stängde den del av deras forum som hette "Part issues" och tog bort alla inlägg, säger kanske en del om vad man kan förvänta sig. Nu fungerar Vellemans reklamationsavdelning ganska bra, fast långsamt, så det är inte hopplöst. Om jag för fem månader sedan vetat vad jag vet idag skulle jag ha skickat efter ett Prusa I3 eller kanske ett Kossle kit. De går att hitta från europeiska säljare/tillverkare för ungefär samma slant som Vertexen kostar. Främsta anledningen är inte att kvalitén skulle vara bättre, det är fortfarande väldigt billigt för en avancerad maskin, utan att det faktiskt går att uppgradera och förbättra de maskinerna, till skillnad från Vertexen som är en återvändsgränd i det avseendet. Det går att få Vertexen att fungera och jag har haft mycket kul med den men också väldigt mycket onödigt bekymmer och krångel och den kommer aldrig att bli en högklassig 3D-skrivare. Just nu är en Kossel på väg hem till mig så blir det nog en blocket-annons på Vertexen, om jag inte kan få köpet att gå tillbaka. Inte helt orimligt med tanke på alla fel som finns på maskinen. Den stora fördelen med Vertexen är att den går att köpa över disk så svensk konsumentlagstiftning gäller.
*Redigerades 5 år sedan
B
Basit

1 omdöme

6 år sedan*
Mycket bra Maskin.
*Redigerades 6 år sedan
I
ISbit

50 omdömen

6 år sedan*
Riktigt trevlig maskin! Har haft den typ en månad på jobbet och jag börjar lära mig vad den kan och inte kan. Blir att köpa en hemma också snart. Tog två arbetsdagar att bygga ihop. Så 15 timmar som axr_holm skriver låter rimligt. Roligt bygge! Det tar några försök att lära sig trimma in en lagom höjd på skrivytan. Första gången var jag för nära, och plastbiten satt då fast så hårt att jag råkade skära sönder skrivytan. Sätter man för stort mellanrum är det risk att plasten inte fastnar ordentligt och lossnar under skrivning. Programvaran som följer med är riktigt bra när man lär sig använda den faktiskt. Dock krånglar den, och man måste trycka "spara inställningar" mellan varje ändring för att programmet ska förstå att man ändrat något. Det är inte helt uppenbart alla gånger vad man ändrar heller, men det lär man sig. Har man inte möjlighet att skapa modeller själv finns det många forum där man kan ladda hem färdiga grejer, typ http://www.thingiverse.com/ Tips: Jag sänkte accelerationen från 6000 till 1500 för att lösa problemet med att skrivarhuvudet ibland tappar bort sig. Märks ingen skillnad i tid. Jag har bara skrivit med PLA eftersom att ABS verkar kräva en uppvärmd platta (medföljer ej), samt att PLA knappt luktar nåt vid utskrift. 1kg material räcker LÄNGE, kan knappt se att rullen har minskat nåt. + behövs inget mer än det som följer med (förutom plasttråd förstås) + kul bra maskin, funkar direkt + klarar mer än man tror när man väl lärt känna den + luktar gott när man skriver! + bra funktionell programvara - programvaran verkar inte alltid göra det man säger åt den - strömsladden till nätaggregatet är dåligt skyddad från nyfikna fingrar - gummifötterna färgar av sig mot bordet - bör stå i en skrubb pga bullrigt ljud - luktar lite konstigt när man skriver (enligt typ alla tjejer på kontoret) - z-axeln gick inte att centrera bra och vibrerade därför ljudligt. Jag lyckades stödja den i överkant med en plastbit som blev över, och nu är det inga problem.
*Redigerades 6 år sedan
a
axr_holm

1 omdöme

6 år sedan*
Jag har nu haft den i en vecka så kan inte svara för den långsiktiga biten. Ät överlag väldigt nöjd med den. Jag personligen tyckte det var kul att köpa en byggsats istället för en färdig skrivare då jag tycker om att bygga saker. Det tog ganska lång tid ca 20 timmar. Men då gjorde jag fel på sina ställen och var tvungen att göra om. ca 15 timmar om jag inte behövt bygga så mycket. + Prisvärd + Stor skrivyta + Skriver i min uppfattning med högkvalitet + stöd för en andra extruder (bara en medföljer) + Bra mjukvara - Låter en del - Pilligt med kalibrering - Utseendet Den gör det den ska till Hobby pris.
*Redigerades 6 år sedan