Kategorier
Prisjakt

Chroma Type 301 P-18 Kockkniv 20cm

Chroma Type 301 P-18 Kockkniv 20cm

  • Typ: Kockknivar
  • Bladlängd: 20 cm
  • Antal knivar: 1 st
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Chroma Type 301 P-18 Kockkniv 20cm

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
S
Sinless

20 omdömen

3 år sedan*
Grym kniv, håller skäpan riktigt bra, har haft en flera år nu och bara skärpt upp den med skärpestål. Älskar ergonomin i den (som andra verkar ha svårt med), den är tung och rejäl, fantastisk för kött tex.
*Redigerades 3 år sedan
S
Syntax

6 omdömen

4 år sedan*
Ergonomin är väl personlig men om man gillar den så ger en ett mycket bra grepp att arbeta med. Håller skärpan bra och den har bra balans då man arbetar med den. Har prövat att slipa med både vanlig keramisk slipning och med Skärpstav/Skärpstål. Båda fungerar jättebra. Har använt i flera år och inga skador. Har köpt och rekommenderat till släkt och vänner.
*Redigerades 4 år sedan
R
Rexus.

20 omdömen

5 år sedan*
Inte en kniv för alla och därför måste jag ge en bra recension här. Detta är mer kniven för den som snabbt vill lära känna sin egen kniv. Fördelen med de två knopparna är att man snabbt ska hitta balanspunkten i kniven, knivarna är alltså bra balanserade, något tunga också och ergonomin i kniven är inte att krama åt handtaget, utan ska ligga lösare i handen, då fungerar den som bäst. Har haft min kniv i 6 år nu, tar hand om den väl och 70/30 slipning är något som passar väl för mig då jag tycker om att skära tunt i många maträtter. Den är ju som sagt tung i handen jämfört med många andra knivar jag arbetat med och något som är till fördel där man inte har den bästa precisionen, gravitationen hjälper till med denna kniv mer. Kockknivar är personliga, älskar man att laga mat så gäller det att hitta sin personliga kniv som passar en själv i sin stil att laga mat. Den här kniven är för den som vill ha en balanserad kniv, tycker om tyngden och att låta kniven visa vart den ska, tycker om 70/30 slipning på knivar och vill ha lätt att rengöra kniven (fördelen med helt metalstycke, inge trä som samlar bakterier).
*Redigerades 5 år sedan
m
mooo

3 omdömen

7 år sedan*
Tappade kniven i golvet (mjuk linoleummatta) och den fick sig från denna knappa fallhöjd en spricka på 2 cm rakt igenom den relativt tjocka knivryggen. Detta är enligt mig inte något som skulle kunna ske en märkeskniv från ett så odramatiskt fall. Satsa på något annat i samma prisklas.
*Redigerades 7 år sedan
H
Henrik_

106 omdömen

7 år sedan*
Jag betalade 300 kr för denna kniv, och för det priset finns det absolut ingenting att klaga på. Mina gamla IKEA-knivar kommer inte ens i närheten av denna. Det har aldrig varit så roligt att hacka lök! Jag hade dock aldrig köpt den till ordinarie pris, mest p.g.a.. ergonomin som definitivt kunde varit bättre.
*Redigerades 7 år sedan
r
rokk-

52 omdömen

7 år sedan*
Dassigt stål, dålig ergonomi, grova slipvinklar och handtag i metall. Med andra ord, rejäla minuspoäng. För överpris dessutom!
*Redigerades 7 år sedan
e
eduardo

4 omdömen

7 år sedan*
Ogillar knivens ergonomi. Upplever handtaget som klumpigt. Kniven är relativt tjock, vilket är en nackdel när man skall skära exempelvis grönsaker med lite mer motstånd, morötter, potatis etc. Har även en Global G-2, som jag överlag anser vara en bättre kniv. Mindre dåligt hantag och bättre stål i G-2. Lättare att slipa, och det tunnare bladet på G-2'an glider lättare igenom exempelvis morötter. Ångrar köpet och förstår inte vad det är som exempelvis "knivakademin" anser vara så bra med type 301. Global, Mac, Masahiro m.fl är bättre.
*Redigerades 7 år sedan