Prisjakt

Panasonic Lumix DMC-FZ1000

Panasonic Lumix DMC-FZ1000

  • Design: Systemkameraformat
  • Optisk zoom: 16 x
  • Sensorformat: 1"
Bevaka
Jämför

Panasonic Lumix DMC-FZ1000

Användaromdömen

Sorterat efter datum
j
john_norstedt

5 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan
Har hunnit använda den 4-5 ggr, köpt i januari på Netonnet. Tycker den är rätt avancerad och mycket att lära sig. Är man ute efter riktigt bra stillbilder kanske man ska välja en systemkamera istället. Den får helt klart godkänt men jag jämförde med en kompis Canon EOS 800D och stillbilderna (och blixtbilderna) blev bättre och skarpare på Canon-kameran. Den inbyggda blixten får godkänt men inte mer. Är du ute efter att filma i 4k så är dock Panasonic FZ1000 ett fantastiskt bra alternativ. Det är där den glänser. Den har också mic-ingång även om jag tycker den inbyggda mikrofonen får klart godkänt. Kameran är också ett bra alternativ om du är intresserad av makro-foto. Slutsats: Det är en bra allround-kamera vars starka sidor är 4k-video och makro. Stillbilder och blixtbilder får godkänt men kan inte jämföras med en systemkamera.
s
svanbo

99 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
5 år sedan*
Alla kameror är en kompromiss, här har man kompromissat med storleken. Denna kamera är på intet sätt en kompaktkamera, då den är mer jämförbar med en systemkamera storleksmässigt. Bildsensorn är dock betydligt mindre än i en systemkamera. Vad får man då? Jo, man får en förstklassig "allt-i-ett -kamera" med ett mycket kompetent objektiv, som bara det hade kostat 4 gånger pengarna till en systemkamera, dessutom hade det varit 4 gånger större och 4 gånger tyngre. Man får en blixtsnabb kamera, fullspäckad med alla funktioner man kan tänkas behöva inklusive 4k video. Autofokusen är den snabbaste jag upplevt på en icke-systemkamera. Sökaren är underbar att använda, kameran ligger skönt i handen och alla reglage är där de ska vara. Visst är den lite plastig, men hellre det än en mycket tyngre kamera. Enda nackdelen jag kan komma på är att den saknar touch, det är väldigt smidigt att sätta fokuspunkten med touch, när man vant sig vid det är det irriterande att inte kunna göra det. Jag har tidigare haft både systemkamera och en mindre kompakt med 1" sensor (Canon G7X, samma sensor som denna). Med systemkameran hade jag alltid "fel" objektiv med mig och letade ständigt efter bättre objektiv. Med kompaktkameran suktade jag alltid efter mer zoommöjligheter. Detta är för mig den bästa kompromissen. Och med tanke på att efterföljaren FZ2000 kostar dubbelt så mycket, och närmsta konkurrenten Sony RX10 II kostar nästan 16000, tycker jag denna är ruskigt prisvärd.
*Redigerades 5 år sedan
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
7 år sedan*
Den här har blivit min favoritkamera med skarpa fina detaljer och färger på alla brännvidder direkt ur kameran utan bildbehandling. Den största positiva överraskningen är ändå filmläget där man kan plocka ut 8,2 MP skarpa bilder och makro bilder med full zoom på en meters avstånd och brännvidd mellan 600 till 1000 mm där jag fått dom bästa insektsbilder jag någonsin sett från mina kameror. Jag har även två systemkameror med 20 MP sensor. Dom blir nog liggande kvar hemma i fortsättningen, för den här kameran har alla brännvidder, film och makro i samma. En stjärnas avdrag för vikten och storleken.
*Redigerades 7 år sedan
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
7 år sedan*
Jag har haft en FZ62 och en FZ200 som är mycket bra kameror, dock så infinner sig brus redan vid iso 1600 pga. av en liten sensor men trots det är dom mycket bra kameror, speciellt då FZ200. Jag köpte min FZ1000 för en månad sedan och den är större och tyngre än FZ200 så att kalla den kompaktkamera är lite fel. Känslan är genomgående hög och man har ett bra grepp på kameran. Som på FZ200 finns det en vinklingsbar skärm som nu har 921 600 punkter och en optisk sökare på 2,359 Mpixels upplösning som ger en otrolig bra bild via en oled display med naturtrogna färger och som man också ser all info i. Att filma med kameran går att göra med UHD-4K, jag har "bara" provat 1080P och det blir så bra att man häpnar! Så både bild och film är i världsklass, mycket tack vare 1" sensorn, så jag kan verkligen rekommendera den här kameran, plus att den har alla inställningar som man kan tänka sig och lite till. Riktigt rolig kamera att jobba med och framför allt smidigt att slippa släpa med sig en massa olika objektiv. det man behöver köpa till är en väska, uv-filter 62 mm och ett extra batteri. En väska som passar bra är LowePro Toploader Zoom 45 AW II. Tack för mig!
*Redigerades 7 år sedan