Acer XB280HK (bprz)

Acer XB280HK (bprz)

  • Max upplösning: 3840x2160
  • Bildstorlek: 28 tum
  • Uppdateringsfrekvens: 60 Hz
Rank 4036 i Bildskärmar
Jämför pris på alla Acer Bildskärmar
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Acer XB280HK (bprz)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
  • Max upplösning: 3840x2160
  • Bildstorlek: 28 tum
  • Uppdateringsfrekvens: 60 Hz
rating.rate-n-text-version.md
rating.based-on-n-reviews.md
Sorterat efter datum
2015-12-31
U
Ultraramauser.total-reviews
Har haft min nu i 6 månader och är fortfarande lika nöjd med den som när jag köpte den. Använder skärmen för spel, surfa på internet och enklare fotoredigering. Spel flyter på fint i 4K och G-sync gör ett utmärkt jobb. Väldigt behagligt för ögonen att surfa internet i 4K. Färgerna och skärpan är utmärkta.
2015-09-22
Redigerades 2015-10-05
finbomuser.total-reviews
Grym skärm, otrolig skärpa. Fantastiska färger! Men tusan Acer! Kunde ni inte ha petat dit en DVI/VGA-port också. jag har alltid använt en KVM-switch för att dela skärmen mellan två datorer. Och det finns än ingen KVM-switch som hanterar Gsync... För denna peng så tycker jag att den DVI-port borde ingå.
2015-06-13
A
AnAxxuser.total-reviews
Jag köpte denna skärm lite mot bättre vetande då jag titta på info om 4k skärmar på nätet innan. Skärmen i sig självt är helt ok för att vara en TN-panel men då jag också har en IPS-skärm (med en knall-gul bil mot svart bakgrund som bakgrundsbild) så ser man direkt skillnaden. Det gör en tämligen stor skillnad på färgen på bilen då jag sitter rakt i min stol (ögonhöjd på toppen av bildskärmen) jämfört med då jag hasar ner och har ögonhöjden mitt i skärmen, där färgerna är som de ska - jämförst med min IPS-skärm(Asus PA248). Fördelarna med denna bildskärm är det mesta, så jag kommer fokusera på egenheterna med både just denna skärm och generellt på att ha en 4k skärm: Om man bara har denna skärm som enda skärm så är det inga problem men om man som jag har 3 olika skärmar (24" och en 23") så får man problem i Windows (8.1). Grejen är att om man kör en 4k skärm i native upplösning så är ikoner/texter/etc väldigt (väldigt) små så man ställer upp allt detta till ca 150% (via Control Panel\Appearance and Personalization\Display). Problemet blir då att din 4k-skärm får 150% medans dina andra två skärmar också får något liknande, vilket ser helt fel ut (tänk native upplösning + zoom). Windows (8.1) har ingen inställning för att sätta olika lägen för olika bildskärmar utan de kör på en algoritm som de tycker är bra, och som baserar sig på drivrutinen för skärmen. Windows 10 (som släpps om någon månad) sägs att bättre stöd men jag har inte personligen testat. En lösning på ovanstående sägs vara att redigera EDID informationen i skärmens .inf-fil för att tvinga en viss procentuell ändring av text/etc. Jag har dock ännu inte testat detta. Drivrutinen, från Acers hemsida, är inte digitalt signerad så du kan inte direkt använda den i Windows (8.1) utan att stänga av verifieringen för digitala signaturer. På grund av gamla Windows-versioner så får man fel info om man Googlar problemet och har Windows 8.1. Lite snabbt hur man stänger av verifieringen: Desktop-> side bar -> Settings -> change PC settings -> update and recovery -> recovery -> restart now (omstart sker) -> Troubleshoot -> Advanced options ->startup settings -> restart -> Nu kan du installera drivrutinen. Detta är taget ur minnet så det kan vara någon smärre skillnad. Angående spelande så har jag testat Witcher 3 och Civilization Beyond Earth. Witcher 3 är inga problem (om du har grafikkort som klarar det (jag har GeForce 980)) medans Civ6 dras med problemet att texterna blir för små i spelet (om du är 30+ år). Detta går att fixa genom att ändra om font-storleken i Styles.xml i assets/ui (sök på "Custom: NimbusSansNovus") men det är fortfarande inte perfekt. Så i korthet: En rätt bra skärm men du bör kolla upp egenheterna med att ha en 4k skärm innan du köper en, speciellt om du tänker köra multipla (icke 4k) skärmar i Windows.
2015-01-17
Redigerades 2015-03-23
backfeeduser.total-reviews
Uppdatering 2015-03-23: Jag köpte en x-rite i1 Display Pro skärmkalibrator och fick följande resultat: Mål: D65, 160 cd/m^2 Färgtemperatur: 6501 K (x: 0.313, y: 0.328) Genomsnittlig delta-E: 1.57 Standardavvikelse: 1.27 Kontrast: 830:1 Helt ok för en TN-panel. Mina manuella skärminställningar (då jag hade problem att få kalibratorns automatiska att fastna; kanske pga en bugg i skärmens firmware, vet inte): R: 50 G: 50 B: 48 Brightness: 47 Contrast: 50 Driver den för övrigt med GTX 980 SLI, vilket fungerar ypperligt och det är fantastiskt härligt med G-syncad 60 fps (oftast) med alla inställningar på absolut max i alla spel (förutom antialias där det räcker med 2x, mer än så gör ingen synlig förbättring på en 4K-skärm av den här storleken). Originalrecensionen: Eftersom jag ville ha både 4K och G-sync, men inte orkade vänta flera månader (kanske t.o.m. ett halvår?) på en med bättre panel än TN, så slog jag till på denna efter att ha läst positiva recensioner. Har i skrivande stund bara använt den en dag (skrivbordsbruk + grafiska benchmarks + spel), men jag är ordentligt nöjd! Har alltid haft mer påkostade panelvarianter än TN ända sedan min första lcd-skärm från 2005 (Dell 2405FPW med S-PVA), och alla TN-paneler jag själv har råkat ut för genom åren har varit bedrövliga (ruttna betrakningsvinklar, urvattnade färger och urusel kontrast). Men den här TN-panelen överraskade mig ordentligt; om jag inte visste att det var TN och inte överskred betraktningsvinklarna så skulle jag aldrig tro det! + 4K (well, duh) ;) + Färger + Kontrast + G-sync (spel och andra 3d-applikationer i fullskärm flyter som smör, ingen förbaskad tearing, riktigt härligt!) - Betraktningsvinklarna, men de är ändå betydligt bättre än alla andra TN-paneler jag någonsin utsatts för. Det är inget problem överhuvudtaget så länge som man inte sitter i någon extremt udda ställning/vinkel, t.ex. på golvet och tittar upp på skärmen underifrån (varför i attan man nu skulle göra det?). Jag har för avsikt att köpa mig en skärmkalibrator också, så jag får återkomma med resultat när jag gjort detta. För övrigt funkar det finfint att köra med 150% DPI i Windows. Det finns fortfarande program som inte har direkt stöd för det, men de skalas upp helt ok (omän lite suddigt) ändå.
2015-01-04
p
p0ck1tuser.total-reviews
Det här är en ENDA skärmen i skrivande stund som har 4k upplösning och G-sync. köpte den för att spela shooter spel i 4k, och då är G-sync ett måste för att få flyt i spelen. Mitt omdömme bygger på fabriksinställningarna. + Färgerna känns balanserade och skarpa, nästan i klass med ips panel + Mäktig upplevelse att spela i 4K, härligt djup i bilden och extremt detaljrikt + G-Sync ger ett bra flyt i spelet utan lagg (BF 4, 4K, High settings, GTX 970 stock, 40-50fps) upplever att det flyter på bra trotts vissa fps dropp ibland) + Surfa aftonbladet och FB är en fröjd då man slipper scrolla mer än vanligt. - Design, tycker att man borde haft lite smalare ram runt panelen- - Endast 1 st DP port Underbar skärm som är värd sin prislapp, panelen ihop med G-sync lever upp till hypen.
Sida 1