Canton Vento 890 DC

Canton Vento 890 DC

  • Baselement, storlek: 8 tum
  • Signalseparation: 3-vägs
  • Typ av lådkonstruktion: Basreflex
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Canton Vento 890 DC

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.6 / 5
(18 omdömen)
5
(16)4
(1)3
(1)2
(0)1
(0)
Sorterat efter datum
g
gutehandlarn

55 omdömen

3 år sedan*
Mkt fina högtalare med underbar finish.Jag är helt nöjd med dessa,detaljerat mellanregister och en diskant som inte tröttar ut med väsande ljud och andra tråkigheter och så basen som är fast och kontrollerad och finns i överflöd om man så vill.Låter perfekt hemma hos mig i alla fall,spelar helt utan tonkontroller i "direct" läge och ljudet är toppen,jag känner inte längre att jag behöver korrigera med tonkontroller.Jag köpte dessa helt nya av Electrowelt24 i tyskland för 13750kr inkl frakt,väldigt prisvärt,rekommenderas varmt!
*Redigerades 3 år sedan
bran
bran

66 omdömen

10 år sedan*
En fantastisk högtalare; grymt högupplöst och krispig diskant, ett tajt mellanregister och rejält med basresurser. En väldigt komplett högtalare som spelar allt man slänger åt dom med en pondus och självklarhet som är otroligt engagerande.
*Redigerades 5 år sedan
o
oscarstegland

52 omdömen

8 år sedan*
Suveräna högtalara som erbjuder ett neutralt och tight ljud med läcker design som integreras i vilket vardagsrum som helst. Dessa är i väldigt gott skick och superspikes hänger med i köpet.
*Redigerades 8 år sedan
X
Xiphos

8 omdömen

9 år sedan*
Har kört med denna högtalare lite drygt ett år nu och och håller med Rockaden. Jättebra ljud men det är mer "fint" än roligt att lyssna på. Det jag saknar mest och som var anledningen till att jag precis sålde mina är att det inte är något direkt klipp i högtalarna. Gitarr och trummor låter bra men jag vill även känna musiken. Ett tungt gitarriff ska hoppa fram inte bara låta. Slag på virveln ska också kännas inte bara låta. Högtalarna låter som sagt bra men saknar tyvärr dynamiken jag vill ha, speciellt till rock. Får se vad det kan bli istället nu :)
*Redigerades 9 år sedan
D
DrMinky

4 omdömen

9 år sedan*
Vackra att titta på och underbara att lyssna på! Detta är inga Cerwin Vega basmonster utan med dessa kommer du att leva dig in i musiken med enorm detaljrikedom samtidigt som du känner en kontrollerad bas i musiken. Vill tycka att dessa är väl balanserade och volymen kan i princip höjas tills grannarna i villan bredvik börjar klaga... om man planerade att lyssna med öronproppar på dvs.. ;) Alltså musikaliska högtalare som även passar bra till film. Se bara till att placera dessa i ett tillräckligt stort rum så att de kan komma till sin fulla rätt.
*Redigerades 9 år sedan
b
borax

94 omdömen

9 år sedan*
Körde Canton Chrono tidigare, vilket också var en mycket trevlig högtalare men sökte lite mer av allt. Efter lite kollande så valde jag att stanna kvar hos Canton och köptde dessa. Kort och gott så är de underbara högtalare om man kör med rätt elektronik. Körde dessa med en NAD M3 tidigare vilket var för neutral i klangen så man tappade låg/midbas. Efter att ha testat runt lite grann så hittade jag ett par märken som passar bra med dom. Naim, Primare och Vincent passar väldigt bra med dessa (alla lite varmare i klangen). Valde till slut att köpa en Vincent SV-234 vilket föll mig väldigt bra i smaken i kombination med Vento.
*Redigerades 9 år sedan
C
CaptainSE

4 omdömen

9 år sedan*
Design och ljudupplevelse i full kaliber, perfekt i stereo eller komplett 5.1 Rekommenderas starkt och håller med föregående talare, WOW!
*Redigerades 9 år sedan
r
rikhal

586 omdömen

10 år sedan*
WOW, WOW, WOW. Har precis det jag letar efter. Ljudkvalitet, ljudkvantitet, byggkvalitet och utseende. Har efter 5 månaders inspelning nu sålt subben. Dels så är grannarna på mig, men nu när de är inspelade så saknar jag den inte. Speciellt i stereo. Visst, 890Dc går inte ner i de lägsta oktaverna i film, men de spelar på bra ändå. Ni som funderar på dessa, KÖP. Bör paras ihop med lite varmklingande elektronik.
*Redigerades 10 år sedan
W
WaranT_

1 omdöme

10 år sedan*
Helnöjd, hade ett par Yamaha x3m (x 870 ) förut.
*Redigerades 10 år sedan
R
Rockaden

2 omdömen

10 år sedan*
Ska man lämna stormarknadernas stapelvaror och leta riktigt ljud så måste man nästan lyssna på Canton också. För denna peng får man givetvis bra högtalare, men inte allt. Även om importpriset från Tyskland är väsentligt lägre så tror jag inte att dessa högtalare är bästa valet för särskilt många, men kanske för dig. Själv är jag ambivalent. Här några reflektioner: Rent och precist ljud. Något syntetisk klang. Känns ofta mer precis än musikalisk. Pianotoner får sällan den rätta rymden och brulata elgitarrer blir ofta lite fjompiga. Har inte den där riktiga attacken. Spelar tillräckligt högt, men inte så högt som vikten antyder. Vid en viss volym får lådan en våldsam resonans. Mycket lång inspelningstid innan den värsta diskanten lugnar sig och s-ljuden slutar låta som vinande piskor. Vass i diskanten. Ful traditionell rektangeldesign, dock något rundad. Fin finish. Lätt vältbar. Riskabel för fyllefester och för småbarn. Gedigen byggkvalitet förutom veka fästen för frontskyddet. Spelar bra redan på låg volym även om basen behöver lite kräm för att gunga ingång. Låter bäst ganska nära högtalarna men är inte så knussliga för att man måste sitta absolut i mitten. Låter fantastiskt för studiojazz och trubadurmusik, gärna närmickad. Låt dig förföras av Diana Krall eller varför inte LeMarcs Sjutton Sånger? Värre nära bögenupplevelse får man leta efter! Karln känns nästa inuti dig. Bob Dylans Series of dreams på hög volym är en häftig upplevelse där Dylans sandpappriga väsande intensivt skär igenom den psykedeliska ljudmattan av bas och trummor. Även Depeches syntpop gör sig bra.
*Redigerades 10 år sedan
Sida 1